Chokopedia _title1

Om Chokopedia

Välkommen till Chokopedia. På denna sida finner du information och inspiration om allt som har med choklad och nougat att göra. Vi startade sidan under hösten 2014 och den kommer uppdateras kontinuerligt. Målet med sidan är att det alltid ska vara ett levande lexikon som ständigt uppdateras och du får gärna föreslå ytterligare ord, tycka till om innehållet, rapportera fel och skicka övriga förbättringsförslag på vår Facebook-sida eller genom att maila fredrik@beriksson.net.

Varför chokopedia?

Vi som sköter denna informationskälla för chokladälskare, chokladkonnessörer och chokladmakare är personer på företaget Beriksson. Chokopedia är dock inte är en marknadsföringsplats för våra egna varumärken utan en gratis informationsdatabas med lättfattlig och objektiv information som är till både för våra kunder och för alla landets chokladälskare som är nyfikna och vill veta lite mer. 

A
Arriba
Antioxidanter


B
Bean to Bar
Blond choklad
Broma-processen
Bönor


C
Choklad
Choklad-akademin
Choklad-produktion
Choklad-tryffel
Chuao
Conchning
Columbus, Christopher


D
Direct trade


E


F

Fermentering
Forastero


G
Ganache
Gianduja
Giandujotti
Grand Cru

 


H


I
I.G.P


J
Jäsning


K
Kakao
Kakaofrukt
Kakaomassa
Kakaojuice
Kakaosmör
Kallpressning


L
Lecitin


M
Mjölkchoklad
Modicachoklad
Mörk choklad


N
Nacional

Nougat


O
Odling


P
Plantagechoklad
Pod to Bar
Praline
Praliner
Premier Cru


Q


R
Rostning
Ruby / rosa choklad


S
Single Estate
Single Origin
Solroslecitin
Sweatboxes


T
Teobromin
Torrone
Trinitario
Tryffel


U
Ursprungschoklad


V
Vanillin
Vanilj
Vit choklad


X
Xocolatl


Y


Z


Å


Ä


Ö 

 

 

 

Chokopedia uppdaterades senast: 10 April 2019 av Markus.