chokopedia

Drickchoklad

drickchoklad

Drickchoklad, även känd som varm choklad, är en uppvärmd dryck gjord på choklad eller kakaopulver blandat med mjölk eller vatten och ofta sötad med socker eller honung. Drickchoklad skiljer sig från andra chokladdrycker såsom chokladmjölk eller kakao genom sin rikare och mer intensiva chokladsmak och tjockare konsistens.

Det finns många varianter av drickchoklad globalt, med lokala ingredienser och smakprofiler. Till exempel kan klassisk europeisk drickchoklad vara mycket tjock och krämig, nästan som smält choklad, medan mexikansk varm choklad ofta kryddas med kanel och ibland chili.

För att göra drickchoklad kan man använda antingen choklad som är finhackad eller högkvalitativt kakaopulver. Ingredienser som vanilj, grädde och olika kryddor kan tillsättas för att förhöja smaken. Drickchoklad kan toppas med vispad grädde, marshmallows, en klick chokladsås, eller ett strössel av kakaopulver för extra dekoration och smak. Det är en populär dryck världen över, särskilt uppskattad under kalla årstider för dess värmande egenskaper.

 

Tillbaka till chokopedia.