Vi på Beriksson

Beriksson är ett familjeföretag i Trollhättan som distribuerar ett brett sortiment av omsorgsfullt förpackade prisbelönta produkter. Vi levererar choklad från såväl Vietnam som Göteborg, krämig tryffel, ekologisk lakrits, matchadryck, bergamottcurd, krispiga champagnechips och mer. Hos oss finns det alltid något nytt spännande att upptäcka.

Delar av vårt sortiment är Ekologiskt, Fairtrade och Direct Trade.
Vi levererar genom smidig service med ett leende på läpparna och arrangerar även provningar.

Beriksson erbjuder god smak för alla sinnen.

Vi på mässa

Benny

Benny

Är grundare till Beriksson och en ständig glädjespridare genom sin passion till det goda i livet och sin förmåga att lyckas vända det mesta till något positivt.Benny är lagledare, far till 3 barn, idéspruta och grundare till Beriksson.

Ser du Beriksson på en mässa så är Benny på plats med hatten på.

Markus

Markus

Markus har varit med sedan starten då Benny och Markus åkte till en chokladfestival i Turin och upptäckte de tre första producenterna.

Han jobbar idag med att förbättra kundupplevelsen, sortiment och sköter även kommunikation. Markus håller till på Helio i Hornstull. Dagens höjdpunkt enligt honom är en bit god choklad till en espresso.

Erica

Erica

Erica är dotter och syster till de andra Erikssonarna på företaget.

Erica driver en bakblogg, är yogainstruktör, kostrådgivare och lantmäteriingenjör. Erica jobbar 50 % med sälj och kundkontakt och hon skapar även recept. 


Magnus

Magnus

Magnus är en av våra klippor på lagret. Han ser till att varorna hamnar på rätt hylla och att våra kära kunder får vad de beställt. Magnus är en fantastisk och hjälpsam kollega som ofta inbjuder till skratt med sina underfundigheter.


Bild kommer inom kort.

Josefine

Josefine jobbar med inköp, sälj, supportar och ser till att våra kunder får sina leveranser i tid.

Hon har tidigare erfarenhet från logistik och gillar mantrat Hakuna Matata.

Två produkter som hon tycker är extra mumsiga är Majanis cremino och La Perlas hallon/pistagetryffel.

Eva

Eva

Är Bennys fru och har koll på ekonomin och sköter webshoppen.

Eva är även biodlare med systern Åsa och självklart finner du Assarebos honung i vårt sortiment men i begränsad upplaga. Eva kommer gärna med bra tips på ölsorter som passar till godsakerna. 

Linda

Linda

Linda jobbar på kvalitetssäkring, struktur och att utveckla verksamheten vidare.

Linda är utbildad inköpare inom textilbranschen och har förutom Kappahl även jobbat inom modebranschen i Munchen. Är förutom Beriksson’s Drill Sergeant även syster och dotter.


Johan

Johan

Johan är Magnus medkumpan på lagret som packar, fungerar som idéspruta, är vår extra IT-support samt ser till att hålla medelåldern nere på Beriksson.

Johan påstår sig vara Liverspools allra största supporter. "Allez Allez Allez". (Johan ser du längst bort från kameranFredrik

Är Berikssons Master Taster. Fredrik utvecklar smakkombinationer och beskrivningar av smaker och trollar med ord och smaker som ingen annan.

Han håller provningar inom såväl choklad som dryck och gärna i kombination. Fredrik arbetar från Göteborg och arbetar även för företaget Smaka som arrangerar dryckesprovningar.

 

Vill du jobba på Beriksson?

Vi söker ständigt efter trevliga, inspirerande personer som tycker om service och uppskattar godsaker.

Bor du inte i Trollhättan där vi har huvudkontoret? Det spelar ingen roll. Vi söker säljare i stora delar av Sverige och även personer som kan hjälpa oss att dema i butiker och kan hjälpa oss under mässor såsom Chokladfestivalerna i Stockholm, Göteborg, samt Lakritsfestivalen i Stockholm, och Passion för Mat i Göteborg.

Skicka din intresseanmälan tillsammans med ditt CV och ditt personliga brev.

linda@beriksson.se

Sociala medier

                  


Glöm inte att tagga #Berikssonsweden

Vi välkomnar er att dela våra bilder så mycket du vill, men vi vill att du nämner producenten som bilden kommer från och Beriksson, när du nämner oss i sociala medier, använd gärna dig gärna av #Berikssonsweden.

Här kan du ladda ner bilder.

 

Historien om Beriksson

Benny

 

Beriksson hade troligtvis inte funnits idag om det inte varit för en bilkrock som skedde mellan Stockholm och Vänersborg 2000.
Personen i en av bilarna var en chokladexpert som åkte långväga för att hålla en chokladprovning. Med krocken som faktum och en skadad nacke och choklad utspridd över hela vägrenen var Benny på bara några timmar tvungen att lära sig det mesta om choklad för att förbereda sig för sin första improviserade provning. Chokladpassionen blev ett kall i strävan att finna den optimala smakupplevelsen. Framförallt den mörka chokladen blev av allt större intresse. Ett stort hälsointresse, uppväxten med jordbruk och intresset av goda, naturliga ingredienser ligger i grunden. Chokladen började ta mer tid i verksamheten och 2006 registrerades Beriksson Import & Choklad. 

Det första varumärket som företaget fokuserade på var och Gardini di l´Artigiano och det finns fortfarande kvar i portföljen och ligger oss varmt om hjärtat, genom de goda produkterna och samarbetet. Under åren har familjen alltid varit med i beslut och stöttande. Vi är en "famiglia" som gör allt för varandra och det kanske har gjort att vår passion för det livliga Italien och dess godsaker är än starkare. Sedan starten har sortimentet utökats med olika typer av biscotti, kaffe, pasta, balsamvinäger, oljor, drycker, lakrits. Men vi har även lämnat absolutismen till Italien och numera hittar du varor från Europas alla hörn inklusive regionala produkter från Sverige såklart.

"Vi är ständigt på jakt efter nya produkter och upplevelser av hög kvalitet med en genuin känsla, som är hantverksmannamässigt producerade."

Vi levererar noga utvalda gourmetprodukter från områden där de mest delikata råvarorna odlas och kunskapen att förädla dem är stor. En del av vårt sortiment är Ekologiskt, Fair trade, Direkt Trade och vi har även produkter som är producerade enligt Slow foods principer och som är biodynamiskt odlade. Vi är din kvalitetsgaranti när du väljer dina varor.

 

Beriksson på mässa

Här hittar du Beriksson AB

 Telefon nummer till Kontor / Office
 +46520-82007

Adress:
Montörvägen 2
Trollhättan
461 37


Du kan också kontakta oss på info@beriksson.se om du har förfrågningar eller allmän information

Vill du lägg en beställning går de bra på:

order@beriksson.se

För leveranser kontakta.

Josefine@beriksson.se

 

För Service-, designutveckling och marknadsföring

Markus@beriksson.se

 

Affärsutveckling

Linda@beriksson.se

 

 

Ekonomifrågor 

Eva@beriksson.se

 

E-butik

shop@beriksson.se

 

Provningar

Benny@beriksson.se

 

VD och Team-ledare

Benny@beriksson.se