Smakrika kryddsåser till alla måltider (UK)

Sauce Shop producerar såser som gör måltiden ännu godare.

 

  

 

 

Nyhet – Het Habaneroketchup

Den starkaste såsen som Sauce Shop hittills gjort och det är definitivt ingenting för den känsliga. De 22 habanero chilis som de lyckats trycka i denna flaska kan göra ketchupen till den starkaste av sitt slag i världen. Är du redo för en "chili challenge"?!

Hetta: Hetare än solen.

Ingredienser: Habanero (60%), lök, vitvinsvinäger, brunt socker, havssalt, vitlök, kryddor.

255 g.

 

Nyhet – Tomatketchup utan socker tillsatt

Tomatketchup utan tillsatt socker. Baserad på Sauce Shops prisbelönta originalrecept. Full av fruktig tomatsmak, fyllig och en finish av välbekanta ketchupkryddor. Glöm alla tidigare upplevelser av ketchup och unna dig riktig ketchup! Utmärkt till burgare och pommes, som dipp eller till spagettin. 

Ingredienser: tomat (87 %), vitvinsvinäger, vitlök, havssalt, kryddor.

Vegansk, glutenfri och utan tillsatser.

255 gram.

 

 

 

 

 

Såsfantasterna Pam och James startade sitt företag i hemmet och har förstört såväl hårfönar som stavmixers i sin strävan efter den perfekta såsen. Den första provrundan resulterade i en rökig chipotleketchup. Den blev helt ok och efter ytterligare ett par försök insåg de att de faktiskt var ganska bra på att göra sås.

 

 

 

En frostbiten lördagsmorgon bestämde de sig för att prova lyckan på den lokala ”bondens marknad” och gav sig av med ett klappbord under armen och sex flaskor av varje smak. Sauce Shop var ett faktum.

 

Hemma-kokandet är ett minne blott och efter sex år har de utökat sitt sortiment till hela 17 såser och vunnit ett trettiotal utmärkelser på Great Taste Awards, vad som ibland kallas för matvärldens Oscarsgala. Såserna görs i mindre satser och innehåller enbart naturliga råvaror. Sauce Shops ledord är kort och tydligt; Naturligt är bäst – utan tillsatser såklart.

 

 

 

Köpa Sauce Shop?

För att se var du kan köpa produkter från Sauce Shop, klicka här

 

 

Såserna görs i mindre satser för hand, de innehåller enbart naturliga råvaror utan förtjockningsmedel och andra konstigheter.

  

  

 

 

 

 

 

Hurra!

Sauce Shop har fått nya bevis på deras höga kvalitet och mathantverk. Tre av såserna fick utmärkelser på Great Taste Awards, vad som kallas mat och dryckesvärldens Oscars-gala. Tomatketchupen fick 2 stjärnor, Buffalo Hot Sauce och Cherry Bourbon BBQ vann varsin stjärna.

Läs mer om Great Taste Awards här.

 

 

Sauce Shops prisbelönade såser

Sauce Shop vinner årligen priser för deras utsökta såser. Följande såser har vunnit priser på Great Taste Awards:

Buffalo Hot Sauce, South Carolina BBQ, Chipotlemayo, Sriracha, Cherry Bourbon BBQ, Smoky Chipotle Ketchup, Sriracha Mayo, Tomato Ketchup, Original BBQ Sauce.

 

 

   

 

 

 

Såserna är starkare ju längre åt höger på skalan ovan. Nedan i listan blir de starkare ju längre ner du kommer. Så de två chilimayonnäserna är minst starka och Habanero Hot Sauce och Buffalo Hot Sauce är de allra starkaste.

 

Mildare chilisåser   
Chipotle-mayonnäs
Sriracha-mayonnäs

 

Mellanstarka
Original Hot Sauce
Amarillo Hot Sauce
Smoky Chipotle Ketchup
Everyday Chili Sauce
Honey Sriracha Drizzle
Sriracha

 

Hetaste såserna
Buffalo Hot Sauce
Habanero Hot Sauce

 

Läs mer om respektive sås nedan.

 

 

 

 

 

 

 

 

Sortimentet

  

 

 


Smoky Chipotle Ketchup – den perfekte följeslagaren till grillat och marinader

Styrka 4/10

Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater. Den perfekta följeslagaren till grill och marinader för dig som gillar det rökigt. Gör sig även utmärkt som dressing till hamburgaren, pulled pork eller till de ugnsgrillade grönsakerna.

Ingredienser: Lök, tomat (40%), bramleyäpplen, chipotlechili (3%), vitvinsvinäger, demerara-råsocker, havssalt, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g.

 

 

 

 

 

Everyday Chili Sauce – en mildare chilisås som passar varje dag

Styrka 4/10

Chiliketchup med medium styrka. Som namnet avslöjar funkar den i alla lägen. Den passar till sallad, asiatiska nudelrätter, grillat, fisk och allt annat med för den delen. Varför inte i pastasåsen för att ge denna en extra kick.

Ingredienser: Röd chiliblandning (26%) (röd chili, salt, ättikssyra), tomat, lök, socker, morot, vitvinsvinäger, limejuice, vitlök.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

  

 

 

 

 

 

 

Röd Sriracha – Prisbelönt chilisås med kultstatus

Styrka 5/10

Sauce Shops version av den populära sydostasiatiska klassikern Sriracha. Vi låter fermenteringen av chilin ta sin tid när vi gör denna pikanta, mångsidiga starka såsen som är god till allt!

En stark och smakrik chilisås gjord på vitlök och fermenterad chili. Perfekt till grytor, nudelrätter, sallad, god till allt!

Ingredienser: fermenterad röd jalapeno 67 %, vitlök, brunt socker, risvinsvinäger, havssalt.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

 

 

 


 
  

Prisbelönt tomat-ketchup

Njut av en prisbelönt ketchup utan tillsatser. Fyllig fruktig tomatsmak som balanserar skärpan och sötman med ketchupkryddor. Är utmärkt till burgaren, som dipp eller till pizzan.
Ingredienser: tomat (60 %), brunt socker, vitvinsvinäger, lök, havssalt, vitlök, kryddor.

255 g.  

 

 

 

 

Original BBQ Sauce

En klassisk amerikansk BBQ-sås. Såsen får en fyllig smak på grund av melassen som har fylliga lakritstoner.

Ingredienser: tomatpuré, svart melass från rörsocker, brunt socker, lök, tomat, amerikansk senap (vatten, ättikssprit, senapsmjöl, senapsskal, havssalt, vitlök, kryddor), vit druvvinäger, äpple, vitlök, havssalt, kryddor (innehåller selleri)

255 g.

 

 

 

 

South Carolina BBQ Sauce – en smakrik sås som passar bra till fläskrätter, kyckling och sallad

Smakrik sås – även perfekt substitut till senap

I USA allmänt känd som “Carolina Gold”. En fyllig BBQ-sås baserad på söt senap och mild rökighet som lämpar sig utmärkt till fläskrätter, fisk och sallad. Ett perfekt alternativ till varmkorvens/tofukorvens senap och i själva verket är såsen så god att man vill ha den på allt!

Ingredienser: Vitvinsvinäger, mild senap (30%) (vatten, ättika,  senapsmjöl, skal från senapsfrön, havssalt, gurkmeja, paprika, vitlökspulver), brunt socker, osaltat smör (mjölk), sojasås (vatten, sojabönor, vete (gluten), salt), vitlök (4%), havssalt, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

 

 

 

Cherry Bourbon BBQ 

Cherry Bourbon BBQ var vår första sås som ingick i Limited Editionserien. Nu är den tillbaks i det permanenta sortimentet.

En djup körsbärsfruktighet kombinerad med vinägerns syrlighet och undertoner av bourbon ger en grillsås med mycket smak. Ta din BBQ till nästa nivå och prova den här såsen som glaze på Oumph, revben eller kycklingvingar.

Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: Körsbär (45 %), farinsocker, tomat, lök, vitvinsvinäger, bourbonwhiskey (2 %), salt, vitlök, andra kryddor.

Förvaras svalt och torrt. Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor.

 

 

"Sweet chili" på Sauce Shops vis

 

 

Maple Habanero Drizzle

Smaka en Sweet chilisås för den vågade! Fruktig habanero och sötma från lönnsirap. Ringla över de amerikanska pannkakorna, bacon, doppa kycklingvingar, vårrullar eller något annat gott.


Chilinivå 8/10.


Ingredienser: lönnsirap (50 %), lagrad röd habanero (30 %), lök, vitvinsvinäger, brunt socker, havssaltt, vitlök, kryddor.

Vegansk och glutenfri.

 

 

 

Honey Sriracha Drizzle

Sauce Shops prisbelönta srirachasås sötad med honung ger en läcker variant av klassisk Sweet Chili Sauce. Dippsåsen från himmelriket som med fördel används till gyozas, kycklingvingar, vietnamesiska vårrullar men även på pizzan, fisken eller grönsakerna.

Chilinivå 5 av 10

Ingredienser: honung (50 %), lagrad röd jalapeño (33 %), vitlök, farinsocker, risvinäger, havssalt.

Vegetarisk och glutenfri.
 

 

 


Louisiana Style Hot Sauce

Sauce Shops nya serie med såser kallas för Louisiana Hot Sauce Style. Det innebär att hackad chili blandas med salt och vinäger och lämnas sedan att fermenteras i en lagringsprocess. Detta ger en fyllig och rik smak som ger din mat en extra smakkick. Välj mellan fyra sorter:

  

 

 

Buffalo Hot Sauce – en favorit hos chilifantasterna

En stark och smakrik sås gjord på en blandning av fermenterad jalapeño- och habanerochili, riktigt smör och mycket vinäger. En sås med sting – passar bra till grillat och till fredagsburriton eller blanda ut med majonäs och använd som dipp. 

#Realsauce – Styrka 6/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad röd jalapeño (29%), vitlök, osaltat smör (mjölk), Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättika), fermenterad habanero, havssalt. Allergener är fetmarkerade.

150 ml.  

 

 

 

Habanero Hot Sauce

Vi använder oss av habanero för att komma åt dess blommiga fruktighet och intensiva hetta. Vår Habanero fermenteras i minst 3 månader för att ytterligare utveckla dess komplexa smaker. Den här såsen är riktigt stark och är perfekt i de maträtter som behöver kraftig styrka och mycket smak. Den här såsen är för dig som är chilifrälst.

#Realsauce – Styrka 9/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad habanero (40%), havssalt.

150 ml.

 

 

 

 

Amarillo Hot Sauce – Begränsad tillgång

Aji Amarillo är känd för sin fruktiga, bäraktiga smak och vackra orange färg. Den är en viktig del i det peruanska köket och beskrivs som att ”den smakar som solsken”. Denna sås har en subtil hetta och en unik fruktighet som få tidigare har stött på. Upptäck Aji Amarillo.

Amarillo finns i begränsad tillgång på grund av begränsad tillgång till den peruanska amarillo-chilin.

#Realsauce – Styrka 4/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad Aji amarillo (40%), havssalt.

150 ml.

 

 

 

 

Original Hot Sauce – Såsen har utgått ur sortimentet

Vi använder oss av mogen Jalapeño-chili som vi kryddar med havssalt innan vi låter dem fermenteras i 3 månader vilket ger dem en fruktig komplex smak. När denna processen är klar tillsätts vitvinsvinäger och resultatet är en mångfacetterad mellanstark sås.

#Realsauce – Styrka 2/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad röd jalapeño (40%), havssalt

150 ml.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burger Sauce 
Ta dina burgare till nästa nivå med denna mix av prisbelönade såser. Njut av en balanserad smak av Sauce Shops Tomatketchup, South Carolina BBQ och den krämiga Majonäsen. Krämig, skarp, lätt rökig och fyllig; Det här är den perfekta såsen till kalaset eller för att göra vardagen lite festligare. Använd till burgaren, som pommes-dipp eller till pizza.
Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: solrosolja, vitvinsvinäger, tomat, senap av amerikansk stil, (vatten, ättikssprit, senapsmjöl, senapskli, havssalt, vitlök, kryddor), brunt socker, pastöriserad äggula från frigående höns, havssalt, vitlök, lök, Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättikssprit), smör (mjölk), kryddor.

 

 

 

 

 


 

Sriracha-mayo – stark – prisbelönt

Sauce Shops krämiga majonnäs har här blivit spetsad den med den prisbelönta röda Srirachan och har skapat något som kommer att få dig att trilla av stolen. Denna hybrid av slagkraftig chilismak och magnifik, krämig majo är perfekt att servera till grillat och som dipp till de ugnsbakade grönsakerna och potatisklyftorna. Ytterligare en specialitet är att servera den till grillad halloumi. Mums!

Ingredienser: Solrosolja, risvinsvinäger, fermenterad röd chili (röd chili, salt, ättika), röd chili, äggula från frigående höns, vitlök, brunt socker, havssalt. 

Allergener är fetmarkerade. 

250 g/st 

 

 

Chipotle-mayo – mediumstark och rökig – prisbelönt
En fyllig majonnäs som är spetsad med rökig chipotlechili för att skapa en överjordisk smak som du omöjligen kan motstå. Servera till hamburgare, grillat och som dipp till de ugnsbakade grönsakerna. Ytterligare ett tips är att servera den till tacos tillsammans med guacamole.

Ingredienser: Solrosolja, vitvinsvinäger, tomat, äggula från frigende höns, brunt socker, Bramleyäpple, havssalt, chipotlepeppar (0.5%), kryddor.

250 g/st 

 

 

 

Såser i storpack för restaurang och kafé 

  

 

Röd Sriracha – Prisbelönt chilisås

Styrka 5/10

Sauce Shops version av den populära  sydostasiatiska klassikern Sriracha. Vi låter fermenteringen av chilin ta sin tid när vi gör denna pikanta, mångsidiga starka såsen som är god till allt!

En stark och smakrik chilisås gjord på vitlök och fermenterad chili. Perfekt till grytor, nudelrätter, sallad, god till allt!

Ingredienser: Röd mosad chili (röd chili, salt, ättika)(39%), röd chili (29%), vitlök, brunt socker, risvinsvinäger.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

1000 g/st

 

 

Grön Sriracha – ett måste för den som gillar det röda orginalet, passar till....allt! 

Styrka 5/10

Sauce Shops egna gröna tolkning av den traditionellt röda srirachasåsen. Samma starka och kraftiga vitlökssmak men tillspetsad med citrus.

Ingredienser: Grön jalapeñoblandning (grön jalapeño, salt, ättikssyra) (39%), grön chili (29%), vitlök, brunt socker, risvinsvinäger, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

1000 g/st

 

 

 

Säsongsprodukter

 

  

 

Limited Edition – Julketchups

 

 

 

Bryssekålketchup

För dig som uppskattar oväntade smakkombinationer så är kanske Sauce Shops brysselkålketchup precis vad vad du inte visste att du sökte för julens smakäventyr.

Gör julen lite roligare och godare och bred på brysselkålketchupen på levainmackan med köttbullar, skinka eller ost. Krydda till julmiddagen eller använd som dipp.

Såsen är skarp, söt och lite kryddig, lite som bräserad kål i en flaska.


Ingredienser: brysselkål (61%), brunt socker, vitvinsvinäger, lök, havssalt, vitlök, kryddor.

Såsen är vegansk, vegetarisk och glutenfri.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g

 

  

 

 

 

 

Spiced Cranberry Ketchup

Jul i en flaska! Friskt syrliga tranbär med värmande apelsinskal och juliga kryddor ger en frisk dos av jul. Prova den för att glasera julskinkan, laxen eller för att doppa grönkålschipsen.
 
Såsen är vegetarisk, vegansk och glutenfri.
 
Ingredienser: tranbär (60 %), vitvinsvinäger, brunt socker, lök, vitlök, havssalt, apelsinzest (0,7 %), kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g

 

 

 

Sommarspecial – Prisbelönt majonnäs

Missa inte Sauce Shops prisbelönta majonnäs som är på tillfälligt besök i sommar. Perfekt att servera till grillat eller som dipp till de ugnsbakade grönsakerna, sötpotatispommes och missa inte att använda den till fredagsräkorna. Mums! 

Sauce Shops prisbelönta krämiga majonnäs innehåller inga konstigheter och görs av ägg från frigående höns.

Den prisbelönta originalmayonnäsen är basen i Sauce Shops populära srirachamayo, smoky chipotle mayo och Burger Sauce.

Ingredienser: solrosolja, risvinsvinäger, äggula från frigående höns, kallpressad rapsolja, vatten, dijonsenap (vatten, senapsfrö, ättikssprit, salt) brunt socker, havssalt.

 

250 g.  

Vad sägs om lite originalmayo på räkmackan, srirachamayo är perfekt på pokébowlen, chipotlemayo till grillkvällen och Burger Sauce till hamburgarkalaset?

Längre ner på sidan kan du läsa mer om vårt mayo-sortiment.

 

 

Recept

 

 

Chilipopcorn

Hetta till dina popcorn! När popcornen är nypoppade, sprinklar du över lite av favorit­chilisåsen, salta, servera och njut. Buffalo Hot Sauce passar fint om du vill få ett rejält chilisting men också lite smörig smak då såsen innehåller smör. Välj Chipotle Ketchup för lite rökigare chilismak och Grön sriracha för lite vitlök/chi­li/citrustouch. Häll inte för mycket så de blir för mjuka.

 

 

Quesadillas med Chipotleketchup

 

För 3-4 personer

 

Förberedelser: 5 min

Tillagningstid: 15 min

 

Råvaror

*1 msk. Olja (ex olivolja/rapsolja)

*1 paket med skivat nötkött

*en näve kastanje-champinjoner, skivade

*1 lök, finhackad

*1 vitlöksklyfta, hackad

*1 nypa peppar, finmalet

*½ förpackning färsk spenat

*2 msk tomatpuré

*1 tsk. Cajun- eller fajita-krydda (rökt paprika fungerar också)

*1 msk. Sauce Shop Smoky Chipotle Ketchup

*2 dl riven ost

*1 förpackning majstortillas

*2 mogna avokados

*Juice från ½ lime

*En handfull körsbärstomater, tärnade

*Chiliflingor

 

 Gör såhär

1. Stek hackad lök i olivolja. Tillsätt nötköttet och stek i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, svamp och

peppar och stek ytterligare 2-3 minuter.

2. Häll i tomatpuré och Smoky Chipotle Ketchup. Tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 5 minuter.

3. Tillsätt spenat och blanda.

4. Guacamolen; skiva en avokado och tärna körsbärstomaterna. Mixa i matberedare. Servera med chiliflingor.

5. Riv lite ost över tortiillan

6. Värm tortillas och fyll den vikta tortillan med dina ingredienser.

*Vill du ha ett starkare såsalternativ? Testa Sauce Shops sriracha.

 

 

 

Bakad feta med IPA-sås, Sriracha eller Amarillosås

 

För 2-4 personer

 

Råvaror

*1 frp. fetaost

*Sauce Shop IPA-sås, Sriracha eller Amarillosås – testa mängd efter eget önskemål

*4-5 kvistar färsk oregano

*1 handfull röda och gula körsbärstomater, i halvor

*1 vitlöksklyfta, riven eller skuren i fina skivor

*1 tsk olivolja

*1 nypa malen svartpeppar

 

Gör såhär

1 Förvärm ugnen till 180 grader.

2 Tillsätt körsbärstomaterna, vitlök, olivolja och en skvätt sås i en skål och blanda.

3 Ta en liten ugnsäker tallrik och dekorera med 4 av oréganokvistarna.

4 Placera hela fetabiten på toppen och lägg ovan körsbärstomaterna och vitlök. Lägg fetan i såsen och värm i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är mjukt och gyllene, ta ut och häll på mer av såsen efter halva tiden. (häll inte på för mycket då den är stark)

5 Servera med resterande oregano och en nypa nymalen svartpeppar. Skär några skivor färskt bröd och doppa den i fetaosten.

  

 

 

  

Bilder

Ladda ner bilder från Sauce Shop här

  

 

Pressreleaser Sauce Shop:

Julens smaköverraskning – Brysselkålsketchup, läs mer här.

 

 

Recensioner och åsikter om Sauce Shop i media: 

Älskade Östermalm skriver om srirachaserien, läs på sidan 113 här.

Butiksnytt skriver om våra srirachas, läs här.

Butiksnytt skriver om Sauce Shops Brysselkålketchup, läs här.

Stockholm Tea House testar Sauce Shop, läs om det här.

Mygate skriver om Sauce Shops nya chipotlesåser, läs om det här

 

 

 

 

 

Triopaket

 

 

Trio av Bbq innehåller
South Carolina Bbq – Fyllig smak med senap och mjuk rökighet – Prisbelönad.
Korean Bbq – Fyllig och smakrik sås med aromatisk ingefära- och sesamsmak.
Original Bbq – Fyllig smak på grund av melassen som har fylliga lakritstoner.

  

Trio av Ketchup innehålle
Tomatketchup – Fyllig, fruktig tomatsmak som balanserar distinktheten och sötman med ketchupkryddor – Prisbelönad.
Smoky Chipotle Ketchup – Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater – Prisbelönad.
Ketchup utan socker tillsatt – Baserad på Sauce Shops prisbelönta originalrecept. Full av fruktig tomatsmak, fyllig och en finish av välbekanta ketchupkryddor.

 

Trio av chilisås – Samtliga såser är prisbelönade
Röd sriracha – Pikant, mångsidig stark sås med vitlök, chili och citrus.
Smoky Chipotle Ketchup – Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater. 
Habanero Ketchup – Den starkaste kethcupen!