Smakrika kryddsåser till alla måltider (UK)

Sauce Shop producerar såser som gör måltiden ännu godare.

 

  

 

Sommarsortimentet

 

Special Edition – Holy Fire Hot Honey

Kolsvart het honung direkt från matfantasten Jack Bevans fantasi, som är trummis i rockbandet Foals. Honung spetsad med Sauce Shop signaturlagrade habanero som blir ett sött/starkt chilielixir.

Ringla över en pizza, använd som dipp eller till andra goda smakexperiment.

Kanske den mest rock and roll chilisåsen som finns just nu.

Lämplig för vegetarianer. 190 ml.

Ingredienser: Honung (60 %), lagrad röd habanero (33 %), vitvins vinäger, salt, aktivt kol, vitlök.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Såsfantasterna Pam och James startade sitt företag i hemmet och har förstört såväl hårfönar som stavmixers i sin strävan efter den perfekta såsen. Den första provrundan resulterade i en rökig chipotleketchup. Den blev helt ok och efter ytterligare ett par försök insåg de att de faktiskt var ganska bra på att göra sås.

 

 

 

En frostbiten lördagsmorgon bestämde de sig för att prova lyckan på den lokala ”bondens marknad” och gav sig av med ett klappbord under armen och sex flaskor av varje smak. Sauce Shop var ett faktum.

 

Hemma-kokandet är ett minne blott och efter sex år har de utökat sitt sortiment till hela 17 såser och vunnit ett trettiotal utmärkelser på Great Taste Awards, vad som ibland kallas för matvärldens Oscarsgala. Såserna görs i mindre satser och innehåller enbart naturliga råvaror. Sauce Shops ledord är kort och tydligt; Naturligt är bäst – utan tillsatser såklart.

 

 

 

Köpa Sauce Shop?

För att se var du kan köpa produkter från Sauce Shop, klicka här

 

 

Såserna görs i mindre satser för hand, de innehåller enbart naturliga råvaror utan förtjockningsmedel och andra konstigheter.

  

  

 

 

 

 

 

Sauce Shops prisbelönade såser

Sauce Shop vinner årligen priser för deras utsökta såser. Följande såser har vunnit priser på Great Taste Awards:

Buffalo Hot Sauce, South Carolina BBQ, Chipotlemayo, Sriracha, Cherry Bourbon BBQ, Smoky Chipotle Ketchup, Sriracha Mayo, Tomato Ketchup, Original BBQ Sauce. 

 

   

 

 

 

Såserna är starkare ju längre åt höger på skalan ovan. Nedan i listan blir de starkare ju längre ner du kommer. Så de två chilimayonnäserna är minst starka och Habanero Hot Sauce och Buffalo Hot Sauce är de allra starkaste.

 

Mildare chilisåser   
Chipotle-mayonnäs
Sriracha-mayonnäs
Honey Chipotle BBQ

 

Mellanstarka
Original Hot Sauce
Smoky Chipotle Ketchup
Everyday Chili Sauce
Honey Sriracha Drizzle
Sriracha Chili Sauce

 

Hetaste såserna
Buffalo Hot Sauce
Habanero Hot Sauce

 

Läs mer om respektive sås nedan.

 

 

 

 

 

 

 

Sortimentet

  

 

 

 

 

 

Uppdaterat recept – Sriracha Chili Sauce

Styrka 5/10

Chilisåsen vi inte kan leva utan – passar till allt. Sriracha möter kebab-chilisås. Vi har kombinerat vår signaturlagrade chili med massor av vitlök och tillsatt tomater för att få en riktigt fyllig smak som kommer få dig att vilja ha mer!

Ingredienser: Röd Jalapeno (36%), tomatpuré, socker, vitlök, vitvinsvinäger, salt.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

 


Smoky Chipotle Ketchup – den perfekte följeslagaren till grillat och marinader

Styrka 4/10

Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater. Den perfekta följeslagaren till grill och marinader för dig som gillar det rökigt. Gör sig även utmärkt som dressing till hamburgaren, pulled pork eller till de ugnsgrillade grönsakerna.

Ingredienser: Lök, tomat (40%), bramleyäpplen, chipotlechili (3%), vitvinsvinäger, demerara-råsocker, havssalt, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g.

 

 

 

 

 

Het Habaneroketchup

Den starkaste såsen som Sauce Shop hittills gjort och det är definitivt ingenting för den känsliga. De 22 habanero chilis som de lyckats trycka i denna flaska kan göra ketchupen till den starkaste av sitt slag i världen. Är du redo för en "chili challenge"?!

Hetta: Hetare än solen.

Ingredienser: Habanero (60%), lök, vitvinsvinäger, brunt socker, havssalt, vitlök, kryddor.

255 g.

 

 

 


 
  

Prisbelönt tomat-ketchup

Njut av en prisbelönt ketchup utan tillsatser. Fyllig fruktig tomatsmak som balanserar skärpan och sötman med ketchupkryddor. Är utmärkt till burgaren, som dipp eller till pizzan.
Ingredienser: tomat (60 %), brunt socker, vitvinsvinäger, lök, havssalt, vitlök, kryddor.

255 g.  

 

 

 

Original BBQ Sauce

En klassisk amerikansk BBQ-sås. Såsen får en fyllig smak på grund av melassen som har fylliga lakritstoner.

Ingredienser: tomatpuré, svart melass från rörsocker, brunt socker, lök, tomat, amerikansk senap (vatten, ättikssprit, senapsmjöl, senapsskal, havssalt, vitlök, kryddor), vit druvvinäger, äpple, vitlök, havssalt, kryddor (innehåller selleri)

255 g.

 

 

 

 

Carolina Mustard BBQ Sauce – en smakrik sås som passar bra till fläskrätter, kyckling och sallad

Smakrik sås – även perfekt substitut till senap

I USA allmänt känd som “Carolina Gold”. En fyllig BBQ-sås baserad på söt senap och mild rökighet som lämpar sig utmärkt till fläskrätter, fisk och sallad. Ett perfekt alternativ till varmkorvens/tofukorvens senap och i själva verket är såsen så god att man vill ha den på allt!

Ingredienser: Vitvinsvinäger, mild senap (30%) (vatten, ättika,  senapsmjöl, skal från senapsfrön, havssalt, gurkmeja, paprika, vitlökspulver), brunt socker, osaltat smör (mjölk), sojasås (vatten, sojabönor, vete (gluten), salt), vitlök (4%), havssalt, kryddor.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

 

 

Cherry Bourbon BBQ 

Cherry Bourbon BBQ var vår första sås som ingick i Limited Editionserien. Nu är den tillbaks i det permanenta sortimentet.

En djup körsbärsfruktighet kombinerad med vinägerns syrlighet och undertoner av bourbon ger en grillsås med mycket smak. Ta din BBQ till nästa nivå och prova den här såsen som glaze på Oumph, revben eller kycklingvingar.

Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: Körsbär (45 %), farinsocker, tomat, lök, vitvinsvinäger, bourbonwhiskey (2 %), salt, vitlök, andra kryddor.

Förvaras svalt och torrt. Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor.

 

 

Honey Chipotle BBQ

Honung och Chipotle är exakt den kombo din mat behöver; sött, rökigt med en angenäm hetta. BBQ sås är absolut inte bara en sommarprodukt. Använd som glaze/sås/dip till kycklingvingar, majs, vegolaternativet eller hamburgaren.

Ingredienser: Tomatpuré, vitvinsvinäger, socker, honung (8%), lök, vitlök, salt, rökt paprika, chipotle chili (0,3%). Glutenfri

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

255 g. 

 

 

"Sweet chili" på Sauce Shops vis

 

 

Maple Habanero Drizzle

Smaka en Sweet chilisås för den vågade! Fruktig habanero och sötma från lönnsirap. Ringla över de amerikanska pannkakorna, bacon, doppa kycklingvingar, vårrullar eller något annat gott.


Chilinivå 8/10.


Ingredienser: lönnsirap (50 %), lagrad röd habanero (30 %), lök, vitvinsvinäger, brunt socker, havssaltt, vitlök, kryddor.

Vegansk och glutenfri.

 

 

 

Honey Sriracha Drizzle

Sauce Shops prisbelönta srirachasås sötad med honung ger en läcker variant av klassisk Sweet Chili Sauce. Dippsåsen från himmelriket som med fördel används till gyozas, kycklingvingar, vietnamesiska vårrullar men även på pizzan, fisken eller grönsakerna.

Chilinivå 5 av 10

Ingredienser: honung (50 %), lagrad röd jalapeño (33 %), vitlök, farinsocker, risvinäger, havssalt.

Vegetarisk och glutenfri.
 

 

 


Louisiana Style Hot Sauce

Sauce Shops nya serie med såser kallas för Louisiana Hot Sauce Style. Det innebär att hackad chili blandas med salt och vinäger och lämnas sedan att fermenteras i en lagringsprocess. Detta ger en fyllig och rik smak som ger din mat en extra smakkick. Välj mellan fyra sorter:

  

 

 

Buffalo Hot Sauce – en favorit hos chilifantasterna

En stark och smakrik sås gjord på en blandning av fermenterad jalapeño- och habanerochili, riktigt smör och mycket vinäger. En sås med sting – passar bra till grillat och till fredagsburriton eller blanda ut med majonäs och använd som dipp. 

#Realsauce – Styrka 6/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad röd jalapeño (29%), vitlök, osaltat smör (mjölk), Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättika), fermenterad habanero, havssalt. Allergener är fetmarkerade.

150 ml.  

 

 

 

Habanero Hot Sauce

Vi använder oss av habanero för att komma åt dess blommiga fruktighet och intensiva hetta. Vår Habanero fermenteras i minst 3 månader för att ytterligare utveckla dess komplexa smaker. Den här såsen är riktigt stark och är perfekt i de maträtter som behöver kraftig styrka och mycket smak. Den här såsen är för dig som är chilifrälst.

#Realsauce – Styrka 9/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad habanero (40%), havssalt.

150 ml.

 

 

 

Original Hot Sauce – Såsen är tillbaka

Vi använder oss av mogen Jalapeño-chili som vi kryddar med havssalt innan vi låter dem fermenteras i 3 månader vilket ger dem en fruktig komplex smak. När denna processen är klar tillsätts vitvinsvinäger och resultatet är en mångfacetterad mellanstark sås.

#Realsauce – Styrka 2/10

Ingredienser: vitvinsvinäger, fermenterad röd jalapeño (40%), havssalt

150 ml.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Burger Sauce 
Ta dina burgare till nästa nivå med denna mix av prisbelönade såser. Njut av en balanserad smak av Sauce Shops Tomatketchup, South Carolina BBQ och den krämiga Majonäsen. Krämig, skarp, lätt rökig och fyllig; Det här är den perfekta såsen till kalaset eller för att göra vardagen lite festligare. Använd till burgaren, som pommes-dipp eller till pizza.
Lämplig för vegetarianer.

Ingredienser: solrosolja, vitvinsvinäger, tomat, senap av amerikansk stil, (vatten, ättikssprit, senapsmjöl, senapskli, havssalt, vitlök, kryddor), brunt socker, pastöriserad äggula från frigående höns, havssalt, vitlök, lök, Tamari (vatten, sojabönor, salt, ättikssprit), smör (mjölk), kryddor.

 

 

 

 

 


 

Sriracha-mayo – stark – prisbelönt

Sauce Shops krämiga majonnäs har här blivit spetsad den med den prisbelönta röda Srirachan och har skapat något som kommer att få dig att trilla av stolen. Denna hybrid av slagkraftig chilismak och magnifik, krämig majo är perfekt att servera till grillat och som dipp till de ugnsbakade grönsakerna och potatisklyftorna. Ytterligare en specialitet är att servera den till grillad halloumi. Mums!

Ingredienser: Solrosolja, risvinsvinäger, fermenterad röd chili (röd chili, salt, ättika), röd chili, äggula från frigående höns, vitlök, brunt socker, havssalt. 

Allergener är fetmarkerade. 

250 g/st 

 

 

Chipotle-mayo – mediumstark och rökig – prisbelönt
En fyllig majonnäs som är spetsad med rökig chipotlechili för att skapa en överjordisk smak som du omöjligen kan motstå. Servera till hamburgare, grillat och som dipp till de ugnsbakade grönsakerna. Ytterligare ett tips är att servera den till tacos tillsammans med guacamole.

Ingredienser: Solrosolja, vitvinsvinäger, tomat, äggula från frigende höns, brunt socker, Bramleyäpple, havssalt, chipotlepeppar (0.5%), kryddor.

250 g/st 

 

 

 

Såser i storpack för restaurang och kafé 

  

 

Röd Sriracha – Prisbelönt chilisås

Styrka 5/10

Sauce Shops version av den populära  sydostasiatiska klassikern Sriracha. Vi låter fermenteringen av chilin ta sin tid när vi gör denna pikanta, mångsidiga starka såsen som är god till allt!

En stark och smakrik chilisås gjord på vitlök och fermenterad chili. Perfekt till grytor, nudelrätter, sallad, god till allt!

Ingredienser: Röd mosad chili (röd chili, salt, ättika)(39%), röd chili (29%), vitlök, brunt socker, risvinsvinäger.

Öppnad flaska bör förvaras i kylskåp och konsumeras inom 8 veckor. Omskakas före användning.

1000 g/st

 

 

 

 

Sommarsortiment

 

 

 

 

Färdigsåser

 

Ranchero

Fyllig tomatsås med vitlök och cayennepeppar. Perfekt att använda som bas till Chili con/sin Carne eller att hälla över enchiladan innan gratinering. Njut av Sauce Shops smakrika färdigsåser – äkta råvaror och utan tillsatser som alltid. Styrka: Mild

Ingredienser: Tomatpuré (40%), tomater (30%), lök, vitlök (2%), lagrad jalapeno (2%), vitvinsvinäger, salt, rökt paprika, spiskummin, krossad svartpeppar, cayennepeppar, oregano.

430g

 

Golden Coconut Curry

Curry-paradis på burk. Krämig curry inspirerad av det sydindiska köket med massor av gurkmeja och en hint av Kashmir-Chili som är en perfekt smakkombo till kokos. Passar perfekt till kyckling, räkor, fläsk eller vegoalternativet. Njut av Sauce Shops smakrika färdigsåser – äkta råvaror och utan tillsatser som alltid. Styrka: Medium

Ingredienser: Tomatpuré, vatten, lök, torkad kokosnöt (9%), vitvinsvinäger, ingefära, vitlök, kryddor, kashmiri chili (0,25%), salt, gurkmeja.

435g

 

 

Smoky Southwest

Tomatsås möter salsa – ett utmärkt, bekvämt möte. Vår fylliga smoky-Southwest sås är fullproppad med tomat, rökt paprika och ett uns chipotle. Servera till taccos, i wraps, används som dipp eller använd som bas till chili con /sin carne. Njut av Sauce Shops smakrika färdigsåser – äkta råvaror och utan tillsatser som alltid. Styrka: Medium

Ingredienser: Tomatpuré (82%), vitvinsvinäger, lök, limejuice, vitlök, kryddor, salt, chipotlepeppar (0,75%).

440g

 

 

Recept

 

 

Halloumifries

 

Ingredienser

*255 g halloumi, skär dem som fries eller sticks

*God dippsås, som Sriracha Drizzle eller Chipotle Mayo från Sauce Shop

*30 g mjöl

*1 tsk paprika

*Havssalt och timjan

*Rapsolja att steka med

 

Gör såhär

1. Blanda mjöl och paprika

2. Rulla halloumibitarna i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Skaka av det överflödiga mjölet.

3. Häll olja i stekpannan och stek på mellanhet temperatur

4. Lägg i ett par halloumisticks åt gången, stek tills de är gyllene och vänd dem med en tång

5. Lägg de stekta halloumifriesen på en pappersklädd tallrik för att bli av med överflödig olja

6. Sprinkla friesen med havssalt och timjan. Dippa i din favoritdipp eller droppa såsen över.

Doppa, smaska och njut!

 

 

 

Bloody Mary – Habanero

 

 

Ingredienser
300-400 ml tomatjuice
1 tsk habanero-ketchup från Sauce Shop
1 nypa Sellerisaltsalt från Resville Mathantverk
50 ml vodka
1 msk fisksås
Burk picklad chilipeppar
1 citronklyfta
 
Gör såhär
Häll i vodkan i ett glas
Tillsätt habaneroketchuppen
Tillsätt sellerisaltet
Ta en matsked fisksås och tillsätt tomatjuicen
Rör om
Sätt i citronskivan och chilin på kanten på glaset och servera.

 

Vill du ha en alkoholfri variant så skippar du helt enkelt vodkan. Då kallas den för en Virgin Mary.

 

 

 

 

Chilipopcorn

Krydda till dina popcorn. När popcornen är nypoppade, sprinkla lite av favoritchilisåsen över, salta och servera dem. Buffalo Hot Sauce passar fint om du vill få ett rejält chilisting men också lite smörig smak då såsen innehåller smör. Välj Chipotle Ketchup för lite rökigare chilismak och Sriracha Sauce för lite vitlök/chilitouch. Häll inte för mycket så de blir för mjuka.

 

 

Quesadillas med Chipotleketchup

 

För 3-4 personer

 

Förberedelser: 5 min

Tillagningstid: 15 min

 

Råvaror

*1 msk. Olja (ex olivolja/rapsolja)

*1 paket med skivat nötkött

*en näve kastanje-champinjoner, skivade

*1 lök, finhackad

*1 vitlöksklyfta, hackad

*1 nypa peppar, finmalet

*½ förpackning färsk spenat

*2 msk tomatpuré

*1 tsk. Cajun- eller fajita-krydda (rökt paprika fungerar också)

*1 msk. Sauce Shop Smoky Chipotle Ketchup

*2 dl riven ost

*1 förpackning majstortillas

*2 mogna avokados

*Juice från ½ lime

*En handfull körsbärstomater, tärnade

*Chiliflingor

 

 Gör såhär

1. Stek hackad lök i olivolja. Tillsätt nötköttet och stek i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, svamp och

peppar och stek ytterligare 2-3 minuter.

2. Häll i tomatpuré och Smoky Chipotle Ketchup. Tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 5 minuter.

3. Tillsätt spenat och blanda.

4. Guacamolen; skiva en avokado och tärna körsbärstomaterna. Mixa i matberedare. Servera med chiliflingor.

5. Riv lite ost över tortiillan

6. Värm tortillas och fyll den vikta tortillan med dina ingredienser.

*Vill du ha ett starkare såsalternativ? Testa Sauce Shops sriracha.

 

 

 

Bakad feta med Sriracha eller Amarillosås

 

För 2-4 personer

 

Råvaror

*1 frp. fetaost

*Sauce Shop Sriracha eller Amarillosås – testa mängd efter eget önskemål

*4-5 kvistar färsk oregano

*1 handfull röda och gula körsbärstomater, i halvor

*1 vitlöksklyfta, riven eller skuren i fina skivor

*1 tsk olivolja

*1 nypa malen svartpeppar

 

Gör såhär

1 Förvärm ugnen till 180 grader.

2 Tillsätt körsbärstomaterna, vitlök, olivolja och en skvätt sås i en skål och blanda.

3 Ta en liten ugnsäker tallrik och dekorera med 4 av oréganokvistarna.

4 Placera hela fetabiten på toppen och lägg ovan körsbärstomaterna och vitlök. Lägg fetan i såsen och värm i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är mjukt och gyllene, ta ut och häll på mer av såsen efter halva tiden. (häll inte på för mycket då den är stark)

5 Servera med resterande oregano och en nypa nymalen svartpeppar. Skär några skivor färskt bröd och doppa den i fetaosten.

 

 

Banh Mi

Skär upp baguetten på mitten och lägg i grillad fläsksida eller vegetariskt alternativ. Ju krispigare desto bättre.


Toppa med riven morot och rädisa som har picklats i risvinäger. Tillsätt färsk koriander. Gillar du mayo så passar Sauce Shops Srirachamayo utmärkt. Vill du ha en lite starkare upplevelse, så rekommenderar vi vår Srirachassås.

För ett glutenfritt alternativ kan du byta ut baguetten mot salladsblad eller brunt ris.

  

 

 

  

Bilder

Ladda ner bilder från Sauce Shop här

  

 

Pressreleaser Sauce Shop:

Julens smaköverraskning – Brysselkålsketchup, läs mer här.

 

 

Recensioner och åsikter om Sauce Shop i media: 

Äkta Vara gör ett test på Sriracha och Sauce Shop kommer i toppen, läs här.

Älskade Östermalm skriver om srirachaserien, läs på sidan 113 här.

Butiksnytt skriver om våra srirachas, läs här.

Butiksnytt skriver om Sauce Shops Brysselkålketchup, läs här.

Stockholm Tea House testar Sauce Shop, läs om det här.

Mygate skriver om Sauce Shops nya chipotlesåser, läs om det här

 

 

 

 

 

Triopaket

 

 

Trio av Bbq innehåller
South Carolina Bbq – Fyllig smak med senap och mjuk rökighet – Prisbelönad.
Korean Bbq – Fyllig och smakrik sås med aromatisk ingefära- och sesamsmak.
Original Bbq – Fyllig smak på grund av melassen som har fylliga lakritstoner.

  

Trio av Ketchup innehålle
Tomatketchup – Fyllig, fruktig tomatsmak som balanserar distinktheten och sötman med ketchupkryddor – Prisbelönad.
Smoky Chipotle Ketchup – Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater – Prisbelönad.
Ketchup utan socker tillsatt – Baserad på Sauce Shops prisbelönta originalrecept. Full av fruktig tomatsmak, fyllig och en finish av välbekanta ketchupkryddor.

 

Trio av chilisås – Samtliga såser är prisbelönade
Röd sriracha – Pikant, mångsidig stark sås med vitlök, chili och citrus.
Smoky Chipotle Ketchup – Härligt aromatisk ketchup gjord på rökig chipotlechili och tomater. 
Habanero Ketchup – Den starkaste kethcupen!