Lucka 2 i vår Adventskalender á la Beriksson

Julig chèvretoast med glögglaze

Julig-chevrétoast-med-glogglaze-recept

En varm, krämig chèvretoast får här en lyxig vintrig twist med glögglaze, honungsrostade valnötter och en frisk touch av apelsinolja. En elegant liten förrätt som passar lika bra som förrätt till julmiddagen som till helgens mysiga adventsfika. Enkel att göra men smakar som något från en riktigt bra bistro. Bon appétit!

Ingredienser (4 portioner):

 

Gör så här:

Glögglaze

  1. Häll glöggen i en liten kastrull.
  2. Sjud på medelvärme i 10–15 minuter, tills den blivit hälften så mycket och lite sirapstjock.
  3. Ställ åt sidan och låt svalna något.

Honungsrostade valnötter

    1. Rosta valnötterna i en torr varm stekpanna i 2–3 minuter.
    2. Tillsätt honung + en nypa salt.
    3. Vänd runt 30 sek tills nötterna blir glansiga.
    4. Häll ut på bakplåtspapper och låt svalna.

    Chèvretoast

      1. Bred på smör på surdegsbrödet.
      2. Bred på chèvre och gratinera i ugn 225°C i ca 5 minuter tills osten mjuknat.
      3. Toppa med glögglaze, honungsrostade valnötter och ringla över apelsinolivolja.
      4. Dekorera med färsk rosmarin.
      5. Servera direkt och njut!

      Tillhörande fördrink

      Tillhörande fördrink

      Tillhörande fördrink

      Tillhörande fördrink