Snacks & smårätter

 

Chilipopcorn

 

Chokladdoppade chips


Ingredienser
150 g Savoursmiths chips Desert Salt
75-100 g hackad mörk choklad

Så här gör du
Smält chokladen.
Doppa potatischipsen i den smälta chokladen.
Lägg chipsen på ett bakplåtspapper och låt chokladen svalna.
Ät dem färska
 
 

 

Chilipopcorn

Hetta till dina popcorn! När popcornen är nypoppade, sprinklar du över lite av favorit­chilisåsen, salta, servera och njut. Buffalo Hot Sauce passar fint om du vill få ett rejält chilisting men också lite smörig smak då såsen innehåller smör. Välj Chipotle Ketchup för lite rökigare chilismak och Grön sriracha för lite vitlök/chi­li/citrustouch. Häll inte för mycket så de blir för mjuka.
 
  

 

Halloumifries

 
Ingredienser
*255 g halloumi, skär dem som fries eller sticks
*God dippsås, som Sriracha Drizzle eller Chipotle Mayo från Sauce Shop
*30 g mjöl
*1 tsk paprika
*Havssalt och timjan
*Rapsolja att steka med
 
Gör såhär
1. Blanda mjöl och paprika
2. Rulla halloumibitarna i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Skaka av det överflödiga mjölet.
3. Häll olja i stekpannan och stek på mellanhet temperatur
4. Lägg i ett par halloumisticks åt gången, stek tills de är gyllene och vänd dem med en tång
5. Lägg de stekta halloumifriesen på en pappersklädd tallrik för att bli av med överflödig olja
6. Sprinkla friesen med havssalt och timjan. Dippa i din favoritdipp eller droppa såsen över.
Doppa, smaska och njut!
 
  
 

 

Banh Mi

Skär upp baguetten på mitten och lägg i grillad fläsksida eller vegetariskt alternativ. Ju krispigare desto bättre.

Toppa med riven morot och rädisa som har picklats i risvinäger. Tillsätt färsk koriander. Gillar du mayo så passar Sauce Shops Srirachamayo utmärkt. Vill du ha en lite starkare upplevelse, så rekommenderar vi vår Srirachassås.
För ett glutenfritt alternativ kan du byta ut baguetten mot salladsblad eller brunt ris.
 

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn