Pistagelatte

pistage_latte

Har du smakat pistagelatte? En ny dryck som börjat dyka upp på kaféerna även i Sverige. Många kaféer i USA använder artificiell pistagesyrup, men vi vill ju ha riktig pistagenöt så vi använde La Perlas pistagecréme och det blev riktigt gott. Kaffet får en fin nötighet och mjuk sötma från pistagecrémen.
 

Ingredienser:

  • ca 1/2-1 tsk pistagecréme beroende på storlek och tycke. Testa dig fram för att hitta din smakbalans.
  • Kaffe
  • Mjölk

    Redskapen för att göra en latte
     


Gör så här:

  1. Klicka i pistagecrémen i din kaffekopp/glas och brygg espresson.
  2. Rör om så att pistagecrémen blandas ut med espresson.
  3. Skumma sedan mjölken och häll i som vanligt.

Voilá. Du har fått dig en smaskig och lyxig pistagelatte