Rostade blomkålsbiffar

 

rostad_blomkal

 

Ingredienser:

  • 1 blomkål
  • ½ tsk rökt paprika
  • 2 msk olivolja
  • 1 rostad röd paprika
  • 4 svarta oliver, urkärnade
  • en handfull persilja
  • tsk kapris
  • ½ msk rödvinsvinäger
  • 2 msk chipssmulor - Från Savoursmiths


Gör så här:

  1. Värm ugnen till 220°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
  2. Skär blomkålen i två 2,5 cm tjocka skivor - använd den mellersta delen eftersom den är större, och spara resten till en annan gång.
  3. Gnugga paprikan och ½ msk olja över biffarna och krydda.
  4. Lägg på plåten och rosta i 15-20 minuter tills de är genomstekta. Under tiden, gör salsan.
  5. Hacka paprikan, oliverna, persiljan och kaprisen, och lägg i en skål och blanda med resten av oljan och vinägern. Krydda efter smak.

När biffarna är klara, skeda över salsan och toppa med krispiga chipssmulor vid servering.