Kladdkaka med tryffeltäcke
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2.75 dl socker
- 1 dl kakao av hög kvalitet ex Marou
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 ägg eko
- 2 dl vetemjöl eko
- 1 krm havssalt
Tryffel:
- 1.5 dl grädde eko
- 2 msk smör
- 200 g mörk kvalitets choklad (ex Marou)
Garnering:
- Flagad mandel
Gör så här:
- Smörj ej form (24 cm) med avtagbar botten.
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Smält smöret och tillsätt sockret. Rör ner ett ägg åt gången.
- Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
- Låt svalna.
- Koka upp grädden, tillsätt smör och choklad och rör tills chokladen smält.
Låt svalna och häll på kladdkakan. Förvara i kylen men ta fram den en stund innan servering. Garnera med mandel eller valfria nötter.