Chokladbollar deluxe
En riktigt god chokladboll är en fantastisk fika! Lätt att slänga ihop, ingen ugn behövs. Jag brukar faktiskt mixa mina (ska sanningen fram gillar jag inte kletet på fingrarna...). Jag mixar först havregrynen lite så chokladbollarna upplevs lite mjukare och lenare. Hemligheten är att röra i 24-30 gram smält choklad i smeten. Det blir riktigt fylligt och gott. Jag som tycker Marou har den absolut bästa chokladen i världen lyxade och använde både deras kakao och lite mjölkchoklad från dem till smeten.
Ingredienser:
- 100 g smör
- 1,5 dl florsocker
- 2-3 msk kakao - Kakaopulver från Marou
- 1 tsk vaniljsocker
- 1 krm salt
- 4 dl havregryn (ta glutenfria om ni vill ha glutenfria chokladbollar)
- 1 msk kallt starkt kaffe
- 24-30 gram smält god choklad - God choklad från Marou
Gör så här:
- Häll alla torra ingredienser i en mixer och mixa.
- TIllsätt resten och mixa till en fin smet.
- Rulla lagom stora chokladbollar
- Rulla bollarna i kokos eller krokantströssel