Cookie kladd-chokladtårta
Ingredienser kladdkakan:
- 150 g smör
- 200 g mörk choklad
- 4 ägg
- 2 dl socker
- 2 dl vetemjöl
- 1 krm salt
Ingredienser cookies:
- 50 g smör
- 2 dl havregryn
- 1 dl vetemjöl
- 1,5 dl farinsocker
- 1 tsk vaniljsocker
- 0,5 tsk bakpulver
- 1 krm salt
- 1 ägg
- 75 gram linser eller hackad choklad i valfri färg/smak
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Ta fram en springform ca 24 cm och klä med bakplåtspapper.
- Smält smöret och rör i chokladen. Ställ åt sidan.
- Vispa socker och ägg.
- Blanda alla torra ingredienser.
- Vänd i chokladen i äggsmeten och rör sist ner mjölblandningen. Häll i smeten.
- Nu gör vi cookiestäcket.
- Smält smöret och ställ åt sidan.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop ägg och mjölblandningen i smöret, tillsätt chokladen och klicka ut över kladdkakan.
- Grädda i nedre delen av ugnen under 16-17 minuter. Den görs med fördel dagen innan annars kan ni grädda ett par minuter extra om den ska ätas direkt.
Servera med grädde eller glass.