UPPTÄCK VÅRT JULSORTIMENT

Cookie kladd-chokladtårta

 

cookie_kladdkaka

 
Ingredienser kladdkakan:

  • 150 g smör
  • 200 g mörk choklad
  • 4 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 1 krm salt
     

Ingredienser cookies:
  • 50 g smör
  • 2 dl havregryn
  • 1 dl vetemjöl
  • 1,5 dl farinsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 0,5 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 1 ägg
  • 75 gram linser eller hackad choklad i valfri färg/smak
     


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Ta fram en springform ca 24 cm och klä med bakplåtspapper.
  3. Smält smöret och rör i chokladen. Ställ åt sidan.
  4. Vispa socker och ägg.
  5. Blanda alla torra ingredienser.
  6. Vänd i chokladen i äggsmeten och rör sist ner mjölblandningen. Häll i smeten.
  7. Nu gör vi cookiestäcket.
  8. Smält smöret och ställ åt sidan.
  9. Blanda alla torra ingredienser i en skål. Rör ihop ägg och mjölblandningen i smöret, tillsätt chokladen och klicka ut över kladdkakan.
  10. Grädda i nedre delen av ugnen under 16-17 minuter. Den görs med fördel dagen innan annars kan ni grädda ett par minuter extra om den ska ätas direkt.


Servera med grädde eller glass.