Ladda för Nyårsfest

Grillskolan

Grillskola – glasering eller marinad


Här får du några grilltips hur du kan få ut mer av din matlagning och använder våra såser på bästa sätt.
 

 

Glasera

En glasering passar bäst för grillat som tillagas vid låg temperatur under längre tid. Glasera med en sked eller en silikonpensel. Tänk på att fördela såsen över hela ytan under tillagning så att såsen sätter sig i ytan och karamelliseras.
Passar mycket bra till revben, kycklingvingar, delar som bog, lamm- eller fläskstek men även grönsaker lämpar sig utmärkt för glasering
 

 
I praktiken

Det finns två glaserings-alternativ och vilken som lämpar sig bättre avgörs av vid vilken temperatur maten tillagas på.


Metod Nr. 1; Ugn eller grill vid lägre temperaturer (80-150 grader C). Glasera med ett något tjockare lager sås. Upprepa var 10-15:e minut eller så fort ytan blir torr.

Metod Nr. 2; Ugn eller grill vid minst 200 grader C. Vid en högre temperatur bör du glasera i slutskedet så att det du grillar inte bränns vid.
 

Visste du?

Att grillsåser för glasering brukar innehålla socker eftersom sockret karamelliseras och därmed skapar en bra grillyta.
Du kan även byta ut glaze-såsen mot Sauce Shops majonnäs, som fastnar ännu bättre på matbiten.
 

 

BBQsås

 

Marinering

Att använda sås som marinad är ett bra sätt att ge extra smak till kött, fisk, eller ditt vegeta­riska alternativ. Här är Sauce Shops bästa marinadtips.
 
En marinad ger smak till maten redan efter 30 minuter men generellt sett gäller ju längre tid man marinerar desto mer smak får man. En tunnare sås fungerar bättre för marinad då det går in i fibrerna bättre. Om du använder en tjock sås så kan du med fördel blanda ut det med lite vatten.
Tjockare grillbitar kan i synnerhet bli bättre av att marineras lite längre eftersom vinägern i såsen gör köttet mörare. Använd en skål eller påse och ställ det i kylen. När maten är redo att tillagas, skakas överbliven marinad av. Det är viktigt att det inte är kvar för mycket marinad på ytan då det finns en risk att ytan bränns om maten tillagas vid högre temperaturer.
 
 

Lyft din måltid med våra såser

Många har bråttom med att fixa en snabb måltid efter jobbet eller mellan aktiviteterna – men det behöver ju inte bli en tråkig matupplevelse bara för att man har lite tid.


Har du slängt ihop en enkel rätt så kan exempelvis Sriracha SauceChipotle Ketchup eller Buffalo Hot Sauce lyfta måltiden ett en smaknivå eller tre. Pommes frites och potatisklyftor piffar du till med exempelvis Chi­potle & Lime Aioli eller Honey Sriracha Drizzle som dipp. Du kan givetvis också använda sås som substitut till salladsdressing.


Våra såser hjälper till att ge en edge till varje måltid oavsett hur den tillagas. Marinad eller glasering för grillen, långkok eller helt enkelt bara som extrakrydda till målti­den – lek med smaker och njut. Vi hjälper dig när du behöver en smakmässig quick-fix till din måltid. En alldaglig måltid kan bli till en bal på slottet med lite kvalitetssås. 

 

Till glasering:

 

Cherry Bourbon BBQ Sauce

Cherry Bourbon BBQ Sauce

Cherry Bourbon BBQ Sauce

Cherry Bourbon BBQ Sauce

Original BBQ Sauce

Original BBQ Sauce

Original BBQ Sauce

Original BBQ Sauce

Till marinad:

 

Mexican Fiesta

Mexican Fiesta

Mexican Fiesta

Mexican Fiesta

Whisky BBQ

Whisky BBQ

Whisky BBQ

Whisky BBQ

Smoky chipotle ketchup

Smoky chipotle ketchup

Smoky chipotle ketchup

Smoky chipotle ketchup

Original Hot Sauce

Original Hot Sauce

Original Hot Sauce

Original Hot Sauce

 

Testa gärna även

 

Såser från Köpenhamn

Såser från Köpenhamn

Såser från Köpenhamn

Såser från Köpenhamn

Sauce Shops såser

Sauce Shops såser

Sauce Shops såser

Sauce Shops såser

Till receptmenyn

Till receptmenyn

Till receptmenyn

Till receptmenyn