Dryckesguide - La Perla

På denna sida hittar du alla dryckeskombinationer som lyfter smakerna i La Perlas tryfflar.

I eleganta förpackningar levererar det lilla familjeföretaget chokladtryfflar med krispiga ingredienser som ursprungsskyddad hasselnöt I.G.P, pistage från Sicilien, mandel, jordnöt och kakao som får det att vattnas i munnen på finsmakare världen över. La Perla är kvalitet som känns i varje tugga.


Tripple Chocolate

Härligt chokladig tryffel som innehåller vit, mjölk och mörk choklad som ger en fyllig chokladkänsla, med 27 % hasselnötter.

tripple_chocolate

Passar till:

    • Recioto della Valpolicella (Rött vin) Mörk frukt, mogna körsbär och russin blandat med mustiga kakaonoter.

    • Espresso (Kaffe) Italiensk perfektion. Ett lyckligt äktenskap av rostade smaknoter, syrliga, mörka bär och fyllig kakao.

    • Amaretto (Disaronno) (Likör) Mandel i centrum, men också rostade hasselnötter och kryddiga kakotoner. Perfekt som dessert efter en god middag.


Bianco

Mjuk, vit nötig chokladtryffel med 35 % hasselnötter från Piemonte.

bianco

Passar till:

    • Golden Triangle, Sydafrika (Rött vin) Fyllig Shiraz – Den vita chokladen lugnar strävheten i vinet, ger plats åt körsbär, svarta vinbär, rosépeppar och krämiga, nästan smöriga hasselnötstoner.

    • Nittnaus Beerenauslese Exquisite, 2021 (Österrike) (Dessertvin) Beerenauslese-viner har ofta toner av passionsfrukt, aprikosmarmelad, saffran och vita blommor och när den får sällskap av italienska konfektyrmästarna La Perlas hasselnötstryffel uppstår ett möte som det slår gnistor om. Vinets friska syra landar här i en mjuk blandning av vaniljstinn vit choklad och världens finaste hasselnötter från Piemonte. All frukt från vinet finns kvar i munnen men chokladen adderar en härlig nötighet och förlänger smakupplevelsen så att den stannar kvar flera minuter efter att den sista droppen slunkit ner.

    • Bushmills 10 years old (Whisky) Maltig irländsk whiskey – Konserverade päron, rostade hasselnötter och karamelliserade söta toner skapar tillsammans en knäckig päronpaj till smakexplosion.

    • En klassisk rödvinsglögg -  En rödvinsglögg lockar fram varma toner av julkryddor, körsbär och rostade hasselnötter i munnen.


Nero

Mjuk mörk chokladtryffel med 25 % hasselnötter från Piemonte.

nero

Passar till:

    • Pinot Noir (Bouchard Aîné Pinot Noir) (Rött vin) Mjuk och bärig Pinot Noir - Hallon och körsbärssylt minglar med nyrostad kakao och aromatisk svartpeppar.

    • Fylligare Bourgogner (Rött vin)

    • Nya Zeeländare (Rött vin)

    • Dalwhinnie 15 yo (Whisky) Blommig höglandswhisky med ljunghonung, kardemumma och karamelliserad mango samsas med rostade hasselnötter och sötlakrits.

    • Los Tres Tonos Añejo (Tequila) Vanilj, nejlika och fruktig agave tillsammans med en knäckig ton och lång eftersmak.

    • Barley Wine (Nynäshamns Bötet) (Öl) Maltsöta toner av bränt socker och vanilj, efter en stund hittar fyllig kladdkaka och lakrits fram.

    • Maltsöta ölsorter. Den moderna klassikern Nero är perfekt att avnjuta till julens maltsöta ölsorter vare sig det handlar om en karamellig ale eller en kaffedoftande porter. Eller varför inte ta den till en fyllig barley wine efter julmaten? Då anar vi söta toner av bränt socker och créme brülée och efter en stund hittar fyllig kladdkaka och lakrits fram. 

 

Pistacchio

Mjuk vit tryffel med 32 % pistagenötter från Sicilien.

pistage

Passar till:

    • Blandy’s Harvest 2008 (Starkvin) Den friska pistagen får sällskap av syrlig citrus, fikon och torkad aprikos. Medelhavet och Mellanöstern samsas på smaklökarna.

    • Moscato d’Asti (Dessertvin) Sött, bubbligt dessertvin – Bubblet lättar upp och ger frukt till nougaten. Fläder, pistage och marsipantoner virvlar runt i munnen. Fräscht och gott!

    • Söt Madeira - Har du en flaska söt Madeira på julbordet så är Pistacchio en alldeles lysande parhäst då kombinationen ger smak av syrlig citrus, fikon och torkad aprikos. 


 

Moka

Mörk tryffel med hasselnöt och Arabicakaffe.

moka

Passar till:

    • Portvin i ruby-stil. Mustiga kaffetoner är underbara tillsammans med ett portvin i ruby-stil där rostade toner av kaffe och kakao får sällskap av syltiga mörka bär.

    • Romspetsad starkvinsglögg. Prova den också till den romspetsade starkvinsglöggen för en sötkryddig överraskning. 

 

Liquirizia e nocciola

Vita tryffel med hasselnöt, salt och lakrits.

lakrits_tryffel

Passar till:

    • Amarone eller Rioja. Fylliga rödviner såsom Amarone eller Rioja hör också julen till, och kan gärna avnjutas med en god lakritstryffel. Kryddiga lakritstoner där den mjuka kakaon lugnar ner vinets sträva tanniner och lyfter istället fram mogna bär, färskmalen svartpeppar och vanilj.

 

Arachide Salata

Jordnötstryffel med salt och kola.

jordnotstryffel

Passar till:

    • Bourbon eller Cognac. Arachide Salata är fantastiskt god ihop med lagrade spritsorter så som bourbon eller cognac.

    • Starkvinsglögg. Går också lysande ihop med starkvinsglöggen och många av julens kryddiga snapssorter, oväntat nog.

 

Single Origin Fondente Macaé

Mörk chokladtryffeln med kakao från Brasilien och hasselnötter från Piemonte.

single_origin

Passar till:

    • Skotsk höglandswhisky

    • Vällagrad rom i spansk stil. Om man gärna avslutar en mörk vinterdag med ett glas fruktig maltwhisky eller mörk rom så rekommenderas Single Origin Fondente Macaé vars mjuka fruktighet passar perfekt tillsammans med skotsk höglandswhisky eller en vällagrad rom i spansk stil. Mums!