Air-fryad tempurainspirerade gröna bönor

grona_bonor

 

Ingredienser:

  • 225 g gröna bönor, toppade och stjälkade
  • 2 msk vetemjöl
  • 2 dl pankoströbröd
  • 2 stora ägg
  • Olivolja spray
  • 1 salladslök, mycket tunnskivad
  • 2 msk vatten
  • 1 msk sojasås
  • 1 msk mirin
  • 1 1/2 tsk färsk citronsaft

 

Gör såhär:

  1. I en stor skål, blanda bönorna med mjölet tills de är täckta.
  2. I en annan skål, bryt pankobrödet med händerna i mindre bitar för att hjälpa till att fästa på bönorna.
  3. I en tredje skål, vispa äggen till blandningen. Skaka av överflödigt mjöl från bönorna. Doppa dem i äggen, sedan i pankobrödet, och pressa lätt för att få det att fästa. Arbeta i omgångar
  4. Spraya en luftfritterkorg med matlagningspray.
  5. Lägg bönorna i ett enda lager i korgen, med cirka 0,5 cm mellanrum; spraya bönorna med matlagningspray.
  6. Tillaga i en air fryer (eller varmluftsugn) vid 180°C, vänd halvvägs igenom, tills skorpan är gyllenbrun och bönorna är mjuka, 7 till 9 minuter.
  7. I en mediumskål, vispa salladslök, vatten, sojasås, mirin och citronsaft.

Servera bönorna med såsen bredvid och ät tillsammans med wagyu chips.