Somrig sallad
Ingredienser:
- 400 g svarta bönor, avrunna
- 2 stora nävar babyspenat, grovt hackad
- 500 g färgglada tomater, hackade i stora bitar
- 1/2 gurka, halverad på längden, urkärnad och skuren i vinklade skivor
- 1 mango, skalad och skuren i bitar
- 1 stor röd lök, halverad och tunt skivad
- 6-8 rädisor, skivade
- 2 avokador, skalade och skivade
- 100 g fetaost, smulad
- En näve örter (reserverade från dressingen)
- Panko (eller krispigt ströbröd), till servering
För dressingen:
- Stor bunt mynta
- Liten bunt koriander
- Liten bunt basilika
- 1 stor grön chili, urkärnad och hackad
- 1 liten vitlöksklyfta
- 100 ml ekologisk olivolja extra virgin - från Borgo de Medici
- Rivet skal och saft från 2 lime
- 2 msk vitvinsvinäger
- 2 tsk honung
Gör så här:
- Gör dressingen genom att mixa alla ingredienser i en matberedare (eller finhacka dem mycket noggrant). Spara några örtblad till salladen. Du kan göra dressingen upp till 24 timmar innan servering.
- Strö ut bönorna och spenaten på ett stort fat. Lägg tomater, gurka, mango, lök och rädisor ovanpå och blanda försiktigt med händerna. Toppa salladen med avokado, fetaost, örter och krispiga smulor. Servera dressingen vid sidan av.
- Servera gärna med lagrad ost- och portvinschips - från Savoursmiths