Krispig bulgursallad

bulgursallad

 

2 portioner

Ingredienser:

  • 200 g bulgurvete
  • 150 g frysta edamamebönor (skalade)
  • 2 Romano-paprikor, skivade i runda skivor, kärnor borttagna
  • 150 g rädisor, fint skivade
  • 75 g krispiga chipssmulor
  • en liten kruka mynta, fint hackad
  • en liten kruka persilja, fint hackad
  • 2 apelsiner
  • 3 msk olivolja

 

Gör såhär:

  1. Tillaga bulguren enligt förpackningsanvisningarna, häll sedan av vattnet och lägg över i en stor serveringsskål för att svalna.
  2. Under tiden, lägg edamamebönorna i en liten skål, häll över kokande vatten, låt stå i 1 minut, sedan häll av vattnet.
  3. Lägg i edamamebönorna en serveringsskål med paprikor, rädisor, krispiga chipssmulor, mynta och persilja.
  4. Skala en apelsin, skär försiktigt bort segmenten och lägg i skålen.
  5. Pressa saften från den andra apelsinen i en burk med lock, med oljan. Krydda ordentligt och skaka för att emulgera. 
  6. Dela upp salladen i två skålar eller matlådor, häll dressingen över de två portionerna.

Servera & njut!