UPPTÄCK VÅRT JULSORTIMENT

Fish and chips med tartarsås

fish_and_chips

Ingredienser:

För tartarsås:

  • 3 msk majonnäs
  • 1 msk grekisk yoghurt
  • Saft från ½ citron
  • 1 msk kapris
  • 5 små inlagda gurkor, finhackade
  • 1 msk bladpersilja, grovhackad
  • En nypa rökt paprika

Metod

  1. Förvärm din airfryer eller ugn till 190°C.
  2. Skölj potatisstavarna i kallt vatten i ett par minuter, häll sedan av och torka dem torra.
  3. Lägg potatisstavarna i en skål, häll över 2 msk olivolja och blanda tills alla stavar är täckta.
  4. Lägg potatisstavarna i airfryerns korg och tillaga i 15–18 minuter, eller tills de är krispiga och gyllenbruna. Skaka korgen 2–3 gånger under tillagningen.
  5. Gör tartarsåsen genom att blanda alla ingredienser i en liten skål.
  6. Förbered fisken genom att lägga mjölet i en skål och krydda med salt och peppar. I en andra skål, vispa upp ägget med lite salt och peppar. Lägg de krispiga smulorna i en tredje skål.
  7. Ta en fiskfilé och täck båda sidorna med mjöl, doppa sedan i ägget och sist i de krispiga smulorna så att hela fisken är täckt. Lägg på en tallrik och upprepa med den andra filén.
  8. När chipsen är klara, häll dem i en skål och strö över lite rosmarinsalt. Ställ åt sidan.
  9. Ringla 1 msk olivolja över fisken och tillaga i airfryern i 6 minuter. Vänd fisken och laga ytterligare 2–4 minuter, beroende på filéernas tjocklek.
  10. Lägg fisken på serveringstallrikar och lägg tillbaka chipsen i airfryern i 2 minuter för att värma upp dem.
  11. Servera fisken med chipsen och en generös klick tartarsås, tillsammans med citronklyftor om så önskas.