UPPTÄCK VÅRT JULSORTIMENT

Chicken Kiev med vitlökssmör

chicken_kiev

Ingredienser:

För vitlökssmöret:

  • 4 vitlöksklyftor, krossade
  • 2 msk finhackad persilja
  • 200 g smör, mjukt
  • Saften från 1/2 citron

Gör så här:

  1. Lägg alla ingredienser för vitlökssmöret i en skål och krydda väl. Mosa med en gaffel tills allt är väl blandat. Forma smöret till två korvar med hjälp av plastfolie, rulla in dem ordentligt och kyl eller frys tills de är riktigt fasta. När de är fasta, skär varje korv i åtta jämna skivor.
  2. Lägg en kycklingfilé på en skärbräda och använd en vass kniv för att göra en djup ficka inuti filén. Det enklaste sättet är att trycka knivspetsen in i den tjocka änden av filén och fortsätta halvvägs in i filén. Var försiktig så att du inte skär hela vägen igenom, annars kommer smöret att läcka ut vid tillagning. Upprepa med de resterande filéerna.
  3. Tryck in två smörskivor i varje kycklingfilé, tryck till för att platta ut och förslut med händerna. Ställ åt sidan.
  4. Blanda panko och parmesan på en tallrik, och häll de uppvispade äggen på en annan. På en tredje tallrik, blanda mjölet med paprikapulver och lite salt. Doppa varje filé i mjölblandningen, sedan i ägget och slutligen i ströbrödet. Upprepa så varje kyckling har en dubbel panering. Kyl i minst 1 timme innan tillagning.
  5. För att tillaga, värm ugnen till 180°C. Värm oljan i en stor stekpanna över medelhög värme. Stek kycklingen i 2-3 minuter på varje sida tills de är gyllenbruna. Flytta över till en bakplåt och tillaga i ugnen i 20-25 minuter tills kycklingen är genomstekt.
  6. Servera med tryffel- och rosmarinchips och njut!