Blomkålstacos i Air fryer
Ingredienser:
För slaw:
- 1 dl tunt skivad rödkål
- 1/2 liten röd lök, hackad
- 1 jalapeño, finhackad
- 1 vitlöksklyfta, finhackad
- Saft från 1 lime
- 2 msk äppelcidervinäger
- En nypa salt
För blomkålen:
- 1,5 dl vetemjöl
- 1 tsk chilipulver
- 1 tsk spiskummin
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 1/2 tsk cayennepeppar
- Salt
- Nymalen svartpeppar
- 1,5 dl mandelmjölk eller annan mjölk
- 1,5 dl panko (japanska ströbröd)
- 1 medelstor blomkål, skuren i små buketter
- Matlagningsspray
För servering:
- 1/2 dl majonnäs
- 2 msk sriracha
- 1 tsk lönnsirap
- Majstortillas
- Skivad avokado
- Färsk koriander, hackad
- Limeklyftor
- Chips med bubbel & chili - Från Savoursmiths
Gör så här:
- I en medelstor skål, blanda ihop alla ingredienser till slaw. Låt stå medan du förbereder tacos, rör om då och då.
- I en annan medelstor skål, blanda mjöl och kryddor, och smaka av med salt och peppar. Tillsätt mandelmjölken och rör om tills allt är blandat. Blandningen ska vara tjock men fortfarande lätt att doppa blomkålen i. Tillsätt mer mjölk om det behövs. Häll panko i en liten skål.
- Doppa blomkålsbuketterna i mjölkblandningen och låt överflödet rinna av. Rulla dem sedan i panko.
- Arbeta i omgångar och placera de panerade blomkålsbuketterna i air fryer-korgen och spraya med matlagningsspray. Tillaga på 200°C i 15 minuter. Rör om och spraya med mer matlagningsspray ungefär halvvägs genom tillagningen.
- I en liten skål, blanda vegansk majonnäs, sriracha och lönnsirap.
- Montera tacos: Lägg tillagad blomkål, avokado, picklad slaw, koriander och en skvätt sriracha-majo på en tortilla. Servera med limeklyftor och chips.