Blomkål & citronpasta
Ingredienser:
För pastan:
- 300 g pasta
- ½ sats ugnsrostad blomkål
- 200 g vitlöks- och örtkryddad färskost
- Saft och rivet skal från ½ citron
- Krispiga smulor av Lagrad ost och portvinschips - Från Savoursmiths
Gör så här:
- Koka pastan i en stor kastrull med saltat, kokande vatten enligt förpackningens anvisningar. Spara lite av kokvattnet.
- Värm oljan i en liten stekpanna på medelvärme och tillsätt de krispiga smulorna och vitlökspulvret. Krydda med salt och peppar.
- Lägg blomkålen i en liten skål och värm den i mikrovågsugnen i 3–4 minuter tills den är genomvarm. Om du inte har en mikrovågsugn, värm blomkålen i en liten kastrull med en skvätt vatten på spisen.
- När pastan är kokt, häll av vattnet och tillsätt den uppvärmda blomkålen, färskosten och citronsaften. Rör i ett par matskedar av det sparade pastavattnet om du vill ha en tunnare sås. Krydda med rikligt med salt och peppar och rör om väl.
- Servera pastan toppad med de krispiga chipssmulorna och lite rivet citronskal.