Air-fryad kyckling med parmesan
Ingredienser:
- 2 stora skinnsfria, benfria kycklingbröst
- Salt
- alt Nymalen svartpeppar
- 3/4 dl vetemjöl
- 2 stora ägg
- 2 1/2 dl pankoströbröd
- 1/4 dl färskriven parmesan
- 1 tsk torkad oregano
- 1/2 tsk krossade röda pepparflingor
- 1/2 tsk vitlökspulver
- 2 1/2 dl marinara
- 2 1/2 dl riven mozzarella
- Färskt hackad persilja, till garnering
Gör såhär:
- Försiktigt bryt kycklingen genom att skära den på tvären för att skapa 4 tunna kycklingbitar; krydda båda sidorna med salt och svartpeppar.
- Placera mjölet i en grund skål; krydda med en stor nypa salt och några drag svartpeppar.
- I en annan grund skål, vispa äggen.
- I en tredje grund skål, blanda panko, parmesan, oregano, krossade röda pepparflingor och vitlökspulver.
- Arbeta en i taget, täck kycklingen i mjöl, skaka av eventuellt överflöd. Doppa i äggen, låt överflödet rinna av, doppa sedan i pankoblandningen och tryck försiktigt för att få det att fästa och se till att båda sidorna av kycklingen är väl täckta. Arbeta i omgångar om det behövs.
- I en luftfritterkorg, lägg kycklingen i ett enda lager. Tillaga vid 200°C, vänd en gång, i 5 minuter per sida.
- Toppa kycklingen med marinara och mozzarella. Fortsätt att tillaga vid 200°C tills osten smälter och blir gyllenbrun, cirka 3 minuter till.
Dela kycklingen mellan tallrikar. Garnera med persilja och ät tillsammans med lagrad ost- & portvinschips.