Air-fryad kyckling med parmesan

kyckling

Ingredienser:

  • 2 stora skinnsfria, benfria kycklingbröst
  • Salt
  • alt Nymalen svartpeppar
  • 3/4 dl vetemjöl
  • 2 stora ägg
  • 2 1/2 dl pankoströbröd
  • 1/4 dl färskriven parmesan
  • 1 tsk torkad oregano
  • 1/2 tsk krossade röda pepparflingor
  • 1/2 tsk vitlökspulver
  • 2 1/2 dl marinara
  • 2 1/2 dl riven mozzarella
  • Färskt hackad persilja, till garnering

 

Gör såhär:

  1. Försiktigt bryt kycklingen genom att skära den på tvären för att skapa 4 tunna kycklingbitar; krydda båda sidorna med salt och svartpeppar.
  2. Placera mjölet i en grund skål; krydda med en stor nypa salt och några drag svartpeppar.
  3. I en annan grund skål, vispa äggen.
  4. I en tredje grund skål, blanda panko, parmesan, oregano, krossade röda pepparflingor och vitlökspulver.
  5. Arbeta en i taget, täck kycklingen i mjöl, skaka av eventuellt överflöd. Doppa i äggen, låt överflödet rinna av, doppa sedan i pankoblandningen och tryck försiktigt för att få det att fästa och se till att båda sidorna av kycklingen är väl täckta. Arbeta i omgångar om det behövs.
  6. I en luftfritterkorg, lägg kycklingen i ett enda lager. Tillaga vid 200°C, vänd en gång, i 5 minuter per sida.
  7. Toppa kycklingen med marinara och mozzarella. Fortsätt att tillaga vid 200°C tills osten smälter och blir gyllenbrun, cirka 3 minuter till.

Dela kycklingen mellan tallrikar. Garnera med persilja och ät tillsammans med lagrad ost- & portvinschips.