Cacao Cold Brew – somrig kakaodryck

 

cacao_coldbrew

 

Vi har tagit fram ett recept på vad vi kallar för cold brew cacao. Det vill säga en svalkande kall kakaodryck som är perfekt för soliga sommardagar. Det är lika enkelt att göra som det (kanske) låter:
 


Ingredienser:

Gör så här:

  1. Mal kakaonibsen i en rengjord mortel och häll dem i en kanna, ex. en pressokanna.
  2. Häll på vattnet och låt stå i kylen för att låta vattnet dra åt sig smak från kakaon.
  3. När drycken är färdig, så silar du bort nibsen så du får en ren och klar kakaodryck. Du kan smaka av drycken under tiden så att styrkan passar din smak.

Vi rekommenderar att du låter den stå och dra mellan 18-24 timmar, vid kortare tid blir drycken mildare och längre tid ger mer fyllig och robust smak. Tillsätt sötma om du önskar. Du kan också blanda en Coldbrew Cacao & Yuzu med kolsyrad yuzu eller byta ut den mot tonic för att få en kolsyrad och frisk kakaodryck med kolsyra, dekorera med lite citronzest.