Limoncello & Blueberry cup
Med inspiration från den virala desserten Dubai chocolate strawberry cup, har vi nu tagit fram en variant med limoncello, maräng och blåbär! En söt, fräsch och krämig dessert som passar perfekt till sommarens desserter och examensfirande.
Ingredienser för 4 st portioner:
- 1 st Limoncellocréme med maräng, från La Perla
- 2 st Vit choklad med vietnamesisk vanilj, från Marou
- Maränger
- Färska blåbär
Gör så här:
- Smält den vita chokladen i vattenbad eller i mikron.
- Blanda minimaränger eller krossade maränger med limoncellokrämen. Om krämen är för fast, värm den i mikron i några sekunder.
- Varva blåbär, limoncelloblandningen och smält choklad i ett glas eller en skål.
- Toppa med blåbär och maränger.
- Njut!
Tips: Desserten kan förberedas i förväg och förvaras i kylen. Ta fram den cirka 30–60 minuter innan servering så den hinner bli rumstempererad.