Rulltårta med lakrits och äpplekräm

rulltarta_lakrits

 


Ingredienser:

 


Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla på lite neutral olja (brukar använda rapsolja).
  3. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten. Rör försiktigt.
  4. Tag en slickepott och smeta ut smeten över bakplåtspappret. Jag brukar lämna ett par cm åt alla håll.
  5. Grädda i ca 5 minuter i mitten av ugnen. Stå och vakta för det går fort!!!
  6. Strö socker eller kokos över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på detta. Drag av det gamla bakplåtspappret och låt svalna. Dra försiktigt från ett hörn så pappret lossnar ordentligt
  7. Gör krämen: Rör smör och allt socker poröst och rör i resten av ingredienserna.
  8. Bred på kakan och rulla ihop den.

Låt den stå en stund innan servering. Den är nästan ännu godare dagen efter det och dagen efter det :-)