Rulltårta med lakrits och äpplekräm
Ingredienser:
- 3 ägg
- 1 1/2 dl socker
- 3/4 dl potatismjöl
- 2 msk kakao
- 1 tsk bakpulver
Krämen: - 100 g smör el marg
- 1,5-2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 äggula
- 1 dl äpple och lakritssylt från Nature Med
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Lägg ett bakplåtspapper i en långpanna och pensla på lite neutral olja (brukar använda rapsolja).
- Vispa ägg och socker pösigt. Blanda övriga ingredienser och sikta ner i smeten. Rör försiktigt.
- Tag en slickepott och smeta ut smeten över bakplåtspappret. Jag brukar lämna ett par cm åt alla håll.
- Grädda i ca 5 minuter i mitten av ugnen. Stå och vakta för det går fort!!!
- Strö socker eller kokos över ett bakplåtspapper och stjälp upp kakan på detta. Drag av det gamla bakplåtspappret och låt svalna. Dra försiktigt från ett hörn så pappret lossnar ordentligt
- Gör krämen: Rör smör och allt socker poröst och rör i resten av ingredienserna.
- Bred på kakan och rulla ihop den.
Låt den stå en stund innan servering. Den är nästan ännu godare dagen efter det och dagen efter det :-)