Pistagegrottor, 30 st
Syltgrottor fast med pistagekräm, smaskigt! Ringla dessutom lite vit choklad smaksatt med kardemumma över. En fantastisk kombination.
Ingredienser:
- 200 g smör
- 0,75 dl socker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 tsk bakpulver
- 2 krm salt
- 4,5 dl vetemjöl
- 0,5-1 dl pistagekräm (kan även bytas mot curd eller sylt)
Garnering: - 20 g smält vit choklad med smak av kardemumma
Gör så här:
- Sätt ugnen på 200 grader. Sätt 30 små muffinsformar på en plåt.
- Blanda smör och socker.
- Blanda ihop resten av alla torra ingredienser i en skål och knåda i det i degen.
- Gör 30 bollar, tryck en tumme i varje boll och klicka i lite pistagekräm.
- Skicka in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.
- Låt svalna och garnera med smält vit choklad.