Pistagegrottor, 30 st

 

pistage_grottor

 

Syltgrottor fast med pistagekräm, smaskigt! Ringla dessutom lite vit choklad smaksatt med kardemumma över. En fantastisk kombination.

 
Ingredienser:

  • 200 g smör
  • 0,75 dl socker
  • 2 tsk vaniljsocker
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 0,5-1 dl pistagekräm (kan även bytas mot curd eller sylt)

    Garnering:
  • 20 g smält vit choklad med smak av kardemumma

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 200 grader. Sätt 30 små muffinsformar på en plåt.
  2. Blanda smör och socker.
  3. Blanda ihop resten av alla torra ingredienser i en skål och knåda i det i degen.
  4. Gör 30 bollar, tryck en tumme i varje boll och klicka i lite pistagekräm.
  5. Skicka in plåten i mitten av ugnen och grädda i 10-12 minuter.
  6. Låt svalna och garnera med smält vit choklad.