Magiska skumrutor
Skumrutor/kokosrutor, 1 liten långpanna
Ingredienser:
- 4.5 dl strösocker
- 0.75 dl florsocker
- 1.5 dl kallt vatten
- 1 äggvita
- 6 gelatinblad
- 1 dl varmt vatten
Att strö över och under skummet:
- 3 dl kokos
- 1 msk kakaopulver från Marou
- Kakonibs från Marou
Gör så här:
- Blanda kokos och kakao i en skål, ställ åt sidan.
- Ta fram en liten långpanna (min är 22x32 cm). Klä med bakplåtspapper och strö i hälften av kokosblandningen.
- Häll socker, kallt vatten och äggvitan i en vispskål. Börja vispa på hög effekt.
- Lägg alla 6 gelatinblad på en tallrik och täck med vatten.
- Värm upp 1 dl vatten. Krama ur gelatinbladen då de legat minst 5 minuter i blöt och rör ner i det varma vattnet. Rör till allt är upplöst.
- Häll gelatinet i en stråle i äggsmeten. Låt vispa i ca 20-30 minuter.
- Häll i formen, strö över resten av kokosen och låt stå i kylen några timmar.
Skär i rutor och vänd resten av sidorna i nibs eller kokosblandningen. Klarar sig länge i kylen.