Magiska skumrutor

 

skumrutor

 

Skumrutor/kokosrutor, 1 liten långpanna

 

Ingredienser:

  • 4.5 dl strösocker
  • 0.75 dl florsocker
  • 1.5 dl kallt vatten
  • 1 äggvita
  • 6 gelatinblad
  • 1 dl varmt vatten
     
Att strö över och under skummet:

Gör så här:

  1. Blanda kokos och kakao i en skål, ställ åt sidan.
  2. Ta fram en liten långpanna (min är 22x32 cm). Klä med bakplåtspapper och strö i hälften av kokosblandningen.
  3. Häll socker, kallt vatten och äggvitan i en vispskål. Börja vispa på hög effekt.
  4. Lägg alla 6 gelatinblad på en tallrik och täck med vatten.
  5. Värm upp 1 dl vatten. Krama ur gelatinbladen då de legat minst 5 minuter i blöt och rör ner i det varma vattnet. Rör till allt är upplöst.
  6. Häll gelatinet i en stråle i äggsmeten. Låt vispa i ca 20-30 minuter.
  7. Häll i formen, strö över resten av kokosen och låt stå i kylen några timmar.

Skär i rutor och vänd resten av sidorna i nibs eller kokosblandningen. Klarar sig länge i kylen.