Klassisk rulltårta med hallon och flädersylt

 

rulltarta_hallon

 

 

Ingredienser:

  • 3 ägg
  • 2 dl socker
  • 2 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1/2 dl mjölk eller vatten

Fyllning:

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda mjöl och bakpulver i en skål och sikta i det i äggblandningen. Rör försiktigt. Rör sist i mjölken. Bred ut smeten på en bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen i ca 5 minuter. Håll koll så den inte bränns.
  3. Stjälp upp kakan på ett sockrat bakplåtspapper och drag av det gamla pappret. Om det sitter fast kan ni pensla med kallt vatten på baksidan av pappret.
  4. Låt svalna under plåten.

Bred på sylten. Rulla ihop och njut. Det går bra att frysa.