Chokladkaka med lakrits & havssalt
Ingredienser:
- 1 dl kakao - Kakaopulver från Marou
- 2 1/4 dl mjölk
- 1 1/4 dl socker
- 125 g smör
- 1 1/2 dl socker
- 2 ägg
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 3 1/2 dl vetemjöl
- 1 1/2 tsk bakpulver
- 2 tsk lakritspulver - Ekologiskt lakritspulver från Nature Med
- 1 krm havssalt
Gör så här:
- Smörj och bröa en avlång form. Ca 1 1/2 l eller ngt mindre.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda kakao, mjölk och socker i en kastrull och koka upp och vispa. Tag från platten direkt efter ca 20 sek kokning. Ställ åt sidan och låt svalna något.
- Rör smör och socker pösigt. Tillsätt äggen.
- Blanda alla torra ingredienser i en skål.
- Häll chokladblandningen i skålen med smör och socker. Rör sist i mjölblandningen.
- Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 50 min.
Servera och njut!