Juliga dryckestips
La Perla Moka (mörka tryffeln med hasselnöt och Arabicakaffe) mustiga kaffetoner är underbara tillsammans med ett portvin i ruby-stil där rostade toner av kaffe och kakao får sällskap av syltiga mörka bär. Prova den också till den romspetsade starkvinsglöggen för en sötkryddig överraskning.
En klassisk rödvinsglögg i kombination med La Perla Bianco (den vita tryffeln med hasselnöt) lockar fram varma toner av julkryddor, körsbär och rostade hasselnötter i munnen.
Har du en flaska söt Madeira på julbordet så är La Perla Pistacchio (den vita tryffeln med siciliansk pistage) en alldeles lysande parhäst då kombinationen ger smak av syrlig citrus, fikon och torkad aprikos.
Fylliga rödviner såsom Amarone eller Rioja hör också julen till, och kan gärna avnjutas med La Perla Liquirizia e nocciola (vita tryffeln med hasselnöt salt och lakris) kryddiga lakritstoner där den mjuka kakaon lugnar ner vinets sträva tanniner och lyfter istället fram mogna bär, färskmalen svartpeppar och vanilj.
Den moderna klassikern La Perla Nero (mörka tryffeln med hasselnöt och honung) är perfekt att avnjuta till julens maltsöta ölsorter vare sig det handlar om en karamellig ale eller en kaffedoftande porter. Eller varför inte ta den till en fyllig barley wine efter julmaten? Då anar vi söta toner av bränt socker och crème brûlée och efter en stund hittar fyllig kladdkaka och lakrits fram.
La Perla Arachide Salata (jordnötstryffeln med salt och kola) är fantastiskt god ihop med lagrade spritsorter så som bourbon eller cognac, men går också lysande ihop med starkvinsglöggen och många av julens kryddiga snapssorter, oväntat nog.
Om man som vi gärna avslutar en mörk vinterdag med ett glas fruktig maltwhisky eller mörk rom så rekommenderas La Perla Single Origin Fondente Macaé (den mörka chokladtryffeln med kakao från Brasilien och hasselnötter från Piemonte) vars mjuka fruktighet passar perfekt tillsammans med skotsk höglandswhisky eller en vällagrad rom i spansk stil. Mums!