Nyheter

 

Nyhet – Ekologisk energidryck

En unik nyhet från Seicha är den ekologiska energidrycken. Det är en helt naturlig energidryck med koffein från grönt te. Dessutom innehåller drycken ginseng och ginkgo. Drycken ökar din mentala energi och minskar trötthet. Välj mellan de två uppfriskande smakerna ananas/mynta och lime/ingefära. Välkommen energi, hejdå trötthet!

Läs mer om Seicha Matcha.

 

Chokladbars med nötter, frukt och kryddor  

Följ med på en smakresa till tropikerna. Njut av Marous prisbelönta mörka choklad som här blandas med vietnams finaste frukt och nötter i de lyxiga chokladbarsen. Välj mellan tre smaker. På bilden ser du varianten med kalamondin, tropiska frukter, rostad. cashew täckt av mörk choklad.

Läs mer om Marou

 

Matcha

Vegansk vit choklad av kokosmjölk med vanilj och lite matcha-te.

Kakaohalt: 50 %.

50 gram.

 

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

Ingefära-citron

Kraftfull mörk choklad med kryddig ingefära och en fräsch citronsmak. 

Kakaohalt: 73 % .

50 gram.

 

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

Kaffe-latte

Mörk choklad av rostade kakaobönor kaffe och en skvätt kokosgrädde.

 

Kakaohalt: 73 % .

50 gram.

 

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

 

Mint

Mörk choklad med kallpressad pepparmynta.

 

Kakaohalt: 73 % .

50 gram.

 

Läs mer om Wermlandschoklad.

 

 

Hantverkssoda från Göteborg

Gbg Soda grundades av ölbryggaren Simon som reagerade på att det fanns så få goda alkoholfria drycker som inte var för söta. I sortimentet finner du fem olika drycker i ordinarie sortiment: Limoncello, Habanero Cola, Ginger Ale, Svart vinbär och Apfelschorle. Till jul och påsk kan du även njuta av must.

 

 

 

Krämig giandujotti

En klassisk italiensk nougatbit till espresson. Giandujotti, en upp och nervänd hatt eller båt? Det finns olika idéer om vad inspirationen kommer från till den lustiga formen på denna läckerbit. Solklart är iallafall att den fullständigt smälter i munnen och att man får mersmak.

Ca 10 gram

 

Läs mer om Majani.

 

Green Almond – Ekologiskt

Mjukt grönt te med en elegant mandelsmak. Perfekt för din testund och gott till ett läckert bakverk.

Löste 100 grams burk

Läs mer om Kusmi.

 

St Petersburg – Eko

Ett svart Earl Greyte med noter av caramel, vanilj och bär.

Följ med på en resa till Ryssland genom den klassiska teblandningen St Petersburg, en hyllning till staden där Kusmi Tea föddes 1867. Teet kombinerar kraftfullt svart te med söta noter av caramel, vanilj och bär. Perfekt för en god tepaus

 

Löste 100 gram 

Läs mer om Kusmi.

 

 

Kashmir Tchai – Eko

Ett svart te fylld med kryddighet: kanel, kardemumma, ingefära, anis och kryddnejlika.

 

Löste 100 gram

Läs mer om Kusmi.

 

 

Nyhet – Naturell tryffel – 50, 100 eller 200 gram

Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak och rullad i kakaopulver i glammigt guldig ask

Välj mellan 50, 100 eller 200 gram.

Ingredienser: vegetabiliska fetter (kokos, palmkärneolja*), socker, fettreducerat kakaopulver, vasslepulver, kakaopulver, emulgeringsmedel: sojalecitin. *Palmkärneoljan som används till denna produkt är köpta enligt RSPO:s regelverk.

 

Läs mer om Mathez.

 

Nyhet – Giandujotti utan tillsatt socker 

Giandujotti är en italiensk klassiker till espresson. En mjuk hasselnötsnougat som lätt smälter i munnen. La Perla Puro är en variant på denna klassiker men utan socker tillsatt och innehåller istället maltitol precis som tryfflarna som ingår i Puro-serien.

Hasselnötshalt: 30 %

ca 11 gram

 

Läs mer om La Perla.

 

Nyhet under våren 2022 – Special Edition PHO–kryddor

Marou presenterar en ny special editionchoklad för att fira deras 10-årsjubileum som vietnamesiska kakaojägare. Vad är väl då mer passande då än en choklad med PHO-kryddor; En varm och balanserad mix av kardemumma, stjärnanis, koriander, kanel och kryddnejlika, tillsammans med chokladen uppstår ett stort spektrum av smaker. Chokladen kommer till Sverige under våren. PHO är en kryddig nudelrätt som från början härstammar från norra Vietnam men som idag är en klassiker i hela landet och har blivit en populär rätt långt utanför landets gränser.

 Läs mer om Marou

 

Nyhet – Chokladask med cremino

Presentask med cremino-nougat: klassisk cremino, mörk cremino och havssatl-cremino.

152 gram.

Läs mer om Majani.

 

 

 

 

Sweet Love – Ekologiskt

Ett djärvt svart te, rosépeppar, förhäxande kryddor som nejlika, kardemumma, kanel, anis och ej att förglömma guarana. Kusmis ekologiska kärleksbrygd är helt oemotståndlig och dessutom underbart rosa! 

Löste 100 grams burk

Läs mer om Kusmi.

 

 

 

Green Rose – Ekologiskt

I blommornas språk symboliserar röda roser kärlek, vita rosor renhet och rosor överlag femininitet. Kusmis gröna roste erbjuder alla dessa attribut på en gång! Elegant ekologiskt grönt te med smak av ros.

Löste 100 grams burk

Läs mer om Kusmi. 

 

 

 

Stora Fiathjärtan mjölkchoklad med hasselnöt- och mandelcréme

Stora mörka chokladhjärtan med fyllning av Fiatcréme med mjölkchoklad, mandel och hasselnöt. Pärlemorvit förpackning.

15 gram.

Läs mer om Majani

  

Små mjölkchoklad-hjärtan

Små läckra mjölkchokladhjärtan i röd förpackning.

6 gram.

Läs mer om Majani

 

 

 

 

Vårtryffel 

Denna presentburk från Mathez med len naturell tryffel är en hyllning till våren och de vackra körsbärsblommorna.

Fenomenet att körsbärsträdet blommar har blivit populärt runtom i världen; I Japan firar man Hanami, en högtid där vänner och familj har picknick under körsbärsblommorna. I Sverige har körsbärsblomman fått en egen dag den 28:e april.

500 gram.

Läs mer om Mathez.

 

 

 

Tryffel to go – Valentine ED

Tryffel to go – perfekt att dela med någon du tycker om, eller att behålla för sig själv.

4 st tryfflar per förpackning.

Läs mer om Mathez.

   

 

Nyhet – Porcini – Mörk choklad med Karl Johansvamp

Karl Johansvampen blir en perfekt smakpartner med kakaon från Dominikanska Republiken och resultatet är en mild hasselnötsliknande smak med en mjuk och krämig textur. 

Ingredienser: kakaobönor, rörsocker, kakaosmör, karl johansvamp.

67 % kakaohalt.

 

Botaniskt namn: Boletus Edulis 

Kakaon kommer från småskaliga odlande kakaobönder på Dominikanska Republiken i Duarte-provinsen. Den färskplockade kakaon fermenterrs i 5-6 dagar för satt sedan torka 10 dagar i solen.

 

50 gram.

 

Läs mer om Standout Chocolate.

 

 

Nyhet – Uganda – Semuliki Forest

Standouts senaste tillskott av delikat mörk choklad är med kakao från Semuliki Forrest i Uganda. Den bjuder på 70 % kakaohalt och rikligt med fruktighet; Läckra smaktoner av apelsin, persika och banan. 

Kakaon kommer från en grupp kakaoodlare med 2500 medlemmar.

 

Smaknoter: apelsin, persika, banan

Ingredienser: Ekologiska kakaobönor, Ekologiskt rörsocker.

70 % kakaohalt.

 

Land: Uganda

Region: Semuliki Forest

Fermentation: Trälådor 6-7 dagar

Höjd: 950 meter

Kakaohalt: 70 %

50 gram

 

Läs mer om Standout Chocolate.

 

Liten presentburk med blandade giandujottis

En mindre presentburk i metall med en mix av giandujottis (hasselnötsnougat): classic, med krämigare kärna och en nougat utan socker tillsatt (med maltitol).

Ingredienser:socker, hasselnötter från Piemonte IGP (28 %), kakaomassa, helmjölkspulver, kakaosmör, sötningsmedel: maltitol (8%), solrosolja, kakaopulver, skummjölkspulver, emulgeringsmedel: sojalecitin, solroslecitin, arom: naturlig vanilj, aromer.

100 gram

Läs mer om La Perla.

 

Krokant-choklad

Gillar du knaprig choklad med nötter? Då är detta för dig. Välj mellan krokant/knäck med kakao eller pistage. Kakaokrokanten är en mörk mjölkchoklad. på 50 % kakaohalt och knaprig kakao (inga nötter i receptet). Pistagekrokanten är en mörk choklad 65 % kakaohalt med kakao från Nicaragua.

70 gram.

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

Whisky eller rom?

Äntligen har vi goda mörka chokladkakor med whisky och rom. Kakaon kommer från Uganda och bjuder på fylliga kakaonoter, torkade röda bär, en mjuk astringens som i chokladen blandas med whisky- och romssmak med vaniljiga toner. 75 % kakaohalt. 

20 eller 70 gram.

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

Creamy Mango Cheesecake Crumble

En krämig och krispig upplevelse utan dess like. Vi tänkte att varför inte kombinera chokladskapandet och kakskapandet och så uppstod receptet till Creamy Mango Cheesecake Crumble. En gyllene gul chokladkaka med syrligt frisk mangofyllning och salt och kolakrisp.

 

Kakaohalt: 30 %

Ursprung: Haiti

Rörsockret är oraffinerat och kommer från Brasilien.

Ingredienser: rörsocker*, kakaosmör*, mjölkpulver*, socker*, glukos*, smör*, mangopuré*, mangoextrakt*, pektin*, salt*. *Råvaror från ekologiskt jordbruk.

Kan innehålla spår av nötter.

 

70 gram.

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

 

Creminonougat med matchate och hasselnöt

Len och krämig hasselnötsnougat med milda toner av matcha-te (grönt te)

Ingredienser: socker, hasselnötter, helmjölkpulver, kakaosmör, kakaomassa, pulver av Camelia Sinensis te-blad (matcha), Emulgeringsmedel: sojalecitin (GMO-fri).

Kan innehålla spår av mandel och pistage. Glutenfri.

10,13 gram per pralin.

Läs mer om Majani.

  

 

Ny producent – Millesime Chocolat

Millesime Chocolat är en hantverksproducent från Liege i Belgien som producerar choklad från kakaoböna till chokladkaka. De söker upp kakaoplantage med hållbara odlingsmetoder och kakao med ett stort smakspektrum. Millesime jobbar med terroir och årgångar, vilket ger möjlighet till god choklad med tydliga smakprofiler – som ofta matchas med spännande smaker och konsistenser. Missa inte den unika chokladen som vi på Beriksson har tagit fram tillsammans med Millesime: Creamy Mango Cheesecake Crumble.

Läs mer om Millésime Chocolat.

 

Nyhet – Vit choklad med pistagenötter

Len vit choklad med krispiga pistagenötter

Ingredienser: socker, pistagenötter 20 %, mjölkpulver, kakaosmör, emulgeringsmedel: sojalecitin, naturlig arom: vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter.

50 gram.

 

Läs mer om Bernardi.

 

 

St Petersburg 

Ett svart Earl Greyte med noter av caramel, vanilj och bär.

Ingredienser: svart te, bergamottolja, aromer.

Löste 125 gram

 

Läs mer om Kusmi.

 

Nyhet – 100 %: Kraftfull

Kraftfull choklad med 100 % kakao. Inget annat tillsatt.

Ingredienser: Kakaomassa*, kakaosmör*

*ekologiskt certifierad ingrediens

50 g.

Läs mer om Wermlandshoklad.

 

 

Hallon och pistagetryffel

Krispiga pistagebitar och en frisk bärsmak som balanserar den fina nötigheten från pistagen och en mjuk och fin vit chokladsmak. La Perlas nya tryffel ger en fin mix av olika smaker som blir till en finstämd smakharmoni. Kanske kombinera till en syrlig espresso?

 

Läs mer om La Perla.

 

Beriksson + Kusmi

Med ett öppet sinne och en stor upptäckarlusta skapar Kusmi sin egna väg. Idag är nästan alla Kusmis teer ekologiska; Anastasia, Prins Vladimir, Bouquet de fleur: klassiska teer som idag även har sällskap av moderna tebladningar som Feel Zen, Happy Mind mfl. Se vårt Kusmisortiment här

 

 

Ekologisk choklad från Värmland  

Njut av len mörk choklad utan risk för spår av nötter, soja, mjölk och utan några som helst tillsatser; Wermlandschoklad hette tidigare Rawchokladfabriken och byter namn eftersom de nu producerar två olika chokladserier. En chokladserie som är Raw och en som produceras av rostade kakaobönor. Läs mer om Wermlandschoklad.

 

 

God för dig, och för magen

Shozu är en ny dryck från Saehwan som även producerar våra goda Sansudrycker. Det är en frisk och syrlig prebiotisk dryck som inte kommer göra citrus-fantasten besviken.
Läs mer om Shozu.
 
Razza är vår senaste Karmanyhet och nu finns den även på burk om 25 cl. 

Observera att Razza bara innehåller bara 4,8 % rörsocker och den är därför inte lika smakrik som övriga Karmadrycker.
 
Läs mer om Razza.

 

Nyhet – Fiat Cremino Freedom Hasselnöt

Ny cremino-nougat utan socker tillsatt. Den blå Fiat-nougaten innehåller Maltitol istället för konventionellt socker och ger en fyllig god hasselnötssmak.

hasselnöt: 29 %.

Ingredienser: sötningsmedel (maltitol), hasselnöt (29 %), kakaomassa, kakaosmör, mjölkpulvermandel, emulgeringsmedel: sojalecitin, vanilj.

Kan innehålla spår av andra nötter. Innehåller naturligt förekommande socker.

10,13 gram per pralin.

Läs mer om Majani.