Nyheter

 

 

 

Mathez – Ekocertiferad tryffel i askar

Nu erbjuder vi Mathez lena tryffel som är ekocertifierad i en serie om fyra smaskiga smaker. Välj mellan Hasselnöt, Salt/kola, Naturell och Apelsin.
Ekotryffeln finns även i ett To-Go-format och i lösvikt för serveringar.

Hasselnöt – Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak med krispiga hasselnötsbitar.

Salt/kola – Mjuk och len tryffel med rund kakaosmak, förföriskt god saltad kola och rullad i kakaopulver.

Naturell  Mjuk och krämig tryffel au natural med rund kakaosmak och rullad i kakaopulver.

Apelsin – Mjuk och krämig tryffel med rund kakaosmak, fruktighet från kanderade apelsinskal och rullad i kakaopulver.

100 gram.

 

 

 

 

Nyhet – Ekocertiferad tryffel i To Go-format

Mathez naturella ekotryffel finns nu i ett gulligt To Go-format. Den innehåller fyra tryfflar per förpackning.

 

Nyhet – Naturell tryffel i To Go-format

Mathez naturella tryffel finns nu i ett gulligt To Go-format. Den innehåller fyra tryfflar per förpackning.

 

 

 

 

Mathez – Special Edition Piña Colada

Nu lanserar vi en ny Special Edition från Mathez. Njut av tryffel med en touch av Karibien, fyllig kokossmak möter tropiskt fruktig ananas i denna lena tryffel. Smaka och dröm dig bort till en soligare plats. Mathez Special Edition Piña Colada ingår i vita serien och finns till och med juli eller så långt lagret räcker. Special Edtion är en kollektion med en ny tillfällig smak som lanseras var sjätte månad. 

250 gram.

  

Läs mer på vår Mathez-sida här.

 

 

 

 

 

Rococo Chocolates – Ruby Chocolate 

Ruby är den fjärde typen av choklad, efter vit-, mjölk- och mörk choklad. Den rosa chokladen har en mjukt bärig och citrusig smak och en len konsistens som liknar den hos vit choklad. Ruby är en unik choklad som alltså inte är en vit, mjölk- eller mörk choklad utan kallas för den fjärde typen av choklad. Det är fortfarande en företagshemlighet exakt hur chokladprocessen går till men många tror att kakaobönorna är ofermenterade och att chokladen därför får en fruktig och bärig smak. Har du testat Ruby?

Njut gärna Rubychokladen till ett sötare rosébubbel.

 

Kakaohalt: Minst 47 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, skummjölkpulver, kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin, citronsyra, arom: naturlig vanilj.

70 gram. 

Ladda ner bilder på Ruby Chocolate här.

 

 

Rococo Chocolates – Blonde choklad, vit choklad med fylliga kolatoner

En innovativ ny typ av choklad med vacker gyllene färg med karamelliserat kakaosmör som ger en fyllig kolasmak; Njut av len choklad med kolatoner som stannar kvar länge.

Kakaohalt: 32 %. Ingredienser: Kakaosmör, socker, helmjölkpulverskummjölkpulver, vassle (mjölk), smör (mjölk), emulgeringsmedel: sojalecitin. Naturlig vanilj.

 

 

 

Rococo Chocolates – Vit choklad med citron, vallmofrön och salt

En Afternoon Tea-klassiker som är omgjord i chokladform. Citron och vallmofrö-chokladen blandar syrlig citron med krämig söt vit choklad. Vallmofröna ger en krispig fin kontrast och ett uns av salt ger ett fint balanserat avslut. Avnjutes bäst till en kopp te!

Kakaohalt: Minst 28 %. Ingredienser: Socker, kakaosmör, helmjölkpulver, vallmofrön (0,4 %), naturlig vanilj, citronolja, havssalt, emulgeringsmedel: sojalecitin. Innehåller minst 23% mjölkpulver.

70 gram. 

 

 

Rococo Chocolates – Big Smoke, mörk rökig choklad med Lapsang Souchong-te

Detta är en perfekt partner när man sitter vid brasan med en whisky i handen efter middagen. Bakgrundsnoter av kåda, paprika och rökig Islay whisky som matchar det trärökta teet. Njut av djupa och rökiga smaker från Big Smoke.

Kakaohalt: 65 %. Ingredienser: Kakaomasssa, rörsocker, kakaosmör, kakaopulver, Lapsang Souchong (rökt te), emulgeringsmedel: Sojalecitin. *Ekocertifierad råvara.

 

 

Rococo Chocolates – Roald Dahl är tillbaka

Den populära och tokiga chokladserien som Rococo har skapat i samarbete med Roald Dahl är tillbaka i en Special Editionserie som kommer finnas under våren och sommaren.

 

 

Frobscottle & Snozzcumber – Len ekologisk vit choklad med jordgubbar, mynta och gurka (Inspiration från boken SVJ – Stora vänliga jätten)

Till den här sagolika chokladen har Chantal inspirerats av boken Den stora snälla jätten. Rococos version av ”Frobscottle and Snozzcumber” är något utöver det vanliga. Den dubbelt tonade vita chokladen är fylld av fruktiga smaker som får dig att drömma dig bort. Den stora snälla jätten är även filmatiserad. Varför inte njuta av en tokig saga och en galen choklad samtidigt för dubbel njutning?

Chantal Coadys smaknoter: En fräsch grön och härligt rosa smak och färg i en cocktail av hallon, jordgubb, gurka och mynta.

Kakaohalt: minst 30 %. Ingredienser: vit choklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkat spenatpulver, frystorkade hallon, frystorkade jordgubbar, torkad mynta, gurkolja, basilikaolja, surhetsreglerande ämne: citronsyra (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller: mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

Bean´s Cider 40% – Ekologisk len mjölkchoklad med syrlig äpplesmak (Inspiration från boken The Fantastic Mr Fox)

En krämig ekologisk mjölkchoklad med syrlig och frisk äpplesmak. Bean´s Cider är inspirerad av sagan The Fantastic Mr Fox, en saga som sedan har blivit filmatiserad av den älskade och lika fantasifulla regissören Wes Anderson. Den mörka mjölkchokladen på 40 % kakaohalt som bygger på Rococos husblend på kakao från Grenada.

Chantal Coadys smaknoter: Åh, det är som att dricka solstrålar och äta regnbågar. Krämig mjölkchoklad med frisk och syrlig äpplesmak.

Kakaohalt: minst 40 %. Ingredienser: mjölkchoklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, *kakaomassa, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkade äpplen, äpplesmak (maltdextrin, äpplesmak, E551), surhetsreglerande ämne: citronsyra. (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

George´s Marvellous Medicine 30% – Ekologisk len vit choklad med en härligt mix av smaker som lakrits, rödbeta, fänkål, rökt salt och blåbär (Inspiration från boken George´s Marvellous Medicine)

För att skapa George´s Marvellous Medicine har Chantal kokat ihop en blandning av vit krämig ekologisk choklad med lakrits, fänkål och många andra spännande ingredienser.

Chantal Coadys smaknoter: en vit choklad med smak av lakrits, fänkål och andra spännande elixir som ger den söta chokladen en smakrikt medicinsk twist.

 

"Quite simply, he was going to put in EVERYTHING."

-Roald Dahl, om George, angående medicinen som han tillagade i boken. 

 

Kakaohalt: minst 30 %. Ingredienser: vit choklad (*rörsocker, *kakaosmör, *helmjölkpulver, emulgeringsmedel: sojalecitin), frystorkad lakrits, fänkålfrön, frystorkat blåbärspulver, rödbetspulver, rökt havssalt, torkade lavenderblommor, myrra. (*Ekologiskt certifierade råvaror).

Markerad text tydliggör allergener. Innehåller: mjölk, sojalecitin. Kan innehålla spår av nötter och E220.

 

 

Läs mer om Rococo Chocolates här.