Swicy
Under de senaste åren har salt och kola blivit populärt i Sverige tack vare den söta–salta trenden. Men kommer "swicy" mat, en kombination av sött och kryddigt (sweet & spicy) att ta över?
"Swicy" passar in på en ökad efterfrågan på spännande smaker med globala influenser. Kryddig mat blir alltmer mainstream i Sverige, men balansen mellan sötma och krydda gör det mer tilltalande för fler personer.
Trenden startade med "Hot Honey", chilikryddad honung från USA och har spridit sig till Europa. Även om "swicy" inte är nytt, har det blivit populärt tack vare sociala medier och en växande nyfikenhet på globala smaker.
"Swicy" erbjuder en möjlighet för innovativa kryddblandningar, särskilt genom smaksättningar, som kan höja hemlagade måltider. Kryddiga såser och kryddor ger på ett snabbt och enkelt sätt mycket smak till matlagningen medan chili ger en spännande smakkontrast i söta produkter och cocktails.
Trots att termen "swicy" kan försvinna framöver, förblir kombinationen av sött och kryddigt relevant. Det erbjuder en mångsidig och fyllig smakprofil som lockar både kryddälskare och de som föredrar mildare smaker.
Företeelsen med att kombinera sött och starkt är inte något nytt; I Mexiko har man länge använt kakao i matalagningen och chili i drickchokladen och i Kina har man länge använt kombinationen Sichuanpeppar och brunt socker i maten.
Framtiden för "swicy" mat och dryck är ljus, med potential för nya spännande produkter och en fortsatt efterfrågan på globala smaker.
Upptäck Swicy produkter ur vårt sortiment:
Swicy