Kladdkaka med tryffeltäcke med smak av kokos & oliv
Ingredienser:
- 150 g smör
- 2,5 dl socker
- 1 dl kakao
- 2 tsk vaniljsocker
- 2 krm himalayasalt eller flingsalt
- 0,5 dl kakaonibs om man vill ha lite krispigt
- 2 ägg (medel eller stora)
- 2 dl vetemjöl (Du kan ersätta med glutenfritt mjöl med men det har ju lite andra egenskaper så var beredd på gräddtiden)
Tryffel:
- 1,5 dl vispgrädde
- 80 g marou mjölk(kokosmjölk)
- 80 g mörk marou (byt till annan choklad om ni vill)
- 1 msk olivolja
- 1 krm salt
- lite nibs till dekoration
Gör så här:
- Ta fram en springform a 22-24 cm (tid för gräddning baseras på 24 cm).
- Smörj och bröa med kokos.
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och vispa ner socker, kakao, vaniljsocker och salt.
- Rör ner resterande ingredienser och häll upp i formen
- Grädda i nedre delen av ugnen i ca 18-20 minuter.
Tryffeltäcket: - Värm grädden och häll i chokladen som är bruten i bitar.
- Tag från spisen och rör till chokladen är smält.
- Rör i olja och salt. Låt tryffeln stå och svalna tills den blir lite tjockare i konsistensen.
- Bred sedan ut över kladdkakan och dekorera den så som du önskar.
Detta är en tårta som håller sig god i många dagar. Förvara den i kylen men ta fram den i god tid innan den ska ätas.
Servera med en klick grädde och hallon. Det är även smaskigt med glass och andra bär till.