STÖD KAMPEN MOT BRÖSTCANCER

5-stegs friterade vitlöksoliver

 

oliver

Farligt beroendeframkallande och perfekt krispiga. Dessa läckra friterade vitlöksoliver är redo att ätas på bara 5 enkla steg. Helt gjorda för att doppa i vår Chipotle och Lime Aioli.

Ingredienser:

  • Fyllda vitlöksoliver
  • 100 g vetemjöl
  • 125-150 ml 3% mjölk
  • 60 g pankoströbröd
  • Vegetabilisk olja, för fritering
  • Dina favoritkryddor
  • Chipotle och Lime Aioli, som dippsås

 

Gör så här:

  1. Blanda mjölet med dina favoritkryddor (vi valde salt, peppar och rökt paprika) och lägg 1/3 av blandningen åt sidan.
  2. Ta de andra 2/3 av den torra blandningen och tillsätt mjölk för att göra en tjock smet.
  3. Sedan häller du ut ströbrödet i en separat skål. Ta dina vitlöksfyllda oliver och täck dem i den torra mjölblandningen, innan du helt täcker dem i smeten och rullar runt i ströbrödet. Se till att oliverna är täckta överallt.
  4. Värm oljan till 180° innan du friterar oliverna tills de är härligt krispiga, cirka 3 minuter, innan du låter dem rinna av på ett hushållspapper.
  5. Njut av dina oliver med mängder av vår Chipotle och Lime Aioli!