Visa kärlek med goda smaker

Dubaichoklad 2.0 

dubaichoklad


Detta recept är inspirerat av den omtalade Dubaichokladen, men med en fräsch twist av limoncellokräm med maräng. Receptet är otroligt enkelt att följa och kräver inga förkunskaper. Om du inte har kadayif hemma går det utmärkt att göra chokladkakan utan det – den blir bara mindre krispig. Vi rekommenderar i så fall att ersätta med krossade maränger.

Ingredienser för 1 chokladkaka: 

Redskap:

  • Form (chokladform, folieform eller liknande)
  • Ev. Folie (om du inte använder en chokladform)

Gör så här:

Förbered formen:

1. Om du använder en annan form än en chokladform, klä den med folie. Detta gör det enklare att ta ut chokladen när den är klar.

2. Om du använder en chokladform kan du hoppa över detta steg.

Förbered bottenlagret:

3. Bryt 80 g choklad och smält den i mikron. Ta ut och rör om i omgångar för att undvika att chokladen bränns.

4. Häll den smälta chokladen i formen så att botten täcks och låt den gå upp cirka 1 cm på kanterna.

5. Ställ in formen i kylen medan du förbereder fyllningen.

Förbered fyllningen:

6. Skär kadayif i mindre bitar och stek i smör tills det är gyllenbrunt.

    7. Blanda den stekta kadayifen med limoncello- & marängkrämen.

    Väljer du att i stället ha krossade maränger så blandar du helt enkelt det med limoncellokrämen.

    Montera kakan:

      8. Lägg fyllningen ovanpå det kylda chokladlagret.

      9. Smält resterande choklad och häll över fyllningen för att täcka den helt.

      Kyl kakan:

      10. Ställ formen i kylen eller frysen i cirka 1 timme tills chokladkakan är helt stel.

      Tips: När kakan är klar, ta ut den ur formen och servera – eller förvara den i kylen tills det är dags att njuta!


      Fun fact: Egentligen bör man inte förvara choklad i kylen, men då vi har förenklat receptet och inte tempererat chokladen så är det i detta fall nödvändigt då vi inte vill att chokladen ska smälta. Du kan läsa mer här hur man bör förvara choklad i vanliga fall.