Chilikryddat

 

Chilikryddat

Quesadillas med Chipotleketchup

 

 
För 3-4 personer
 
Förberedelser: 5 min
Tillagningstid: 15 min
 
Råvaror
*1 msk. Olja (ex olivolja/rapsolja)
*1 paket med skivat nötkött
*en näve kastanje-champinjoner, skivade
*1 lök, finhackad
*1 vitlöksklyfta, hackad
*1 nypa peppar, finmalet
*½ förpackning färsk spenat
*2 msk tomatpuré
*1 tsk. Cajun- eller fajita-krydda (rökt paprika fungerar också)
*1 msk. Sauce Shop Smoky Chipotle Ketchup
*2 dl riven ost
*1 förpackning majstortillas
*2 mogna avokados
*Juice från ½ lime
*En handfull körsbärstomater, tärnade
*Chiliflingor
 
 Gör såhär
1. Stek hackad lök i olivolja. Tillsätt nötköttet och stek i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, svamp och
peppar och stek ytterligare 2-3 minuter.
2. Häll i tomatpuré och Smoky Chipotle Ketchup. Tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 5 minuter.
3. Tillsätt spenat och blanda.
4. Guacamolen; skiva en avokado och tärna körsbärstomaterna. Mixa i matberedare. Servera med chiliflingor.
5. Riv lite ost över tortiillan
6. Värm tortillas och fyll den vikta tortillan med dina ingredienser.
*Vill du ha ett starkare såsalternativ? Testa Sauce Shops sriracha.
 
 
 

Bakad feta med Sriracha eller Amarillosås 

 


För 2-4 personer
 
Råvaror
*1 frp. fetaost
*Sauce Shop Sriracha eller Amarillosås – testa mängd efter eget önskemål
*4-5 kvistar färsk oregano
*1 handfull röda och gula körsbärstomater, i halvor
*1 vitlöksklyfta, riven eller skuren i fina skivor
*1 tsk olivolja
*1 nypa malen svartpeppar
 
Gör såhär
1 Förvärm ugnen till 180 grader.
2 Tillsätt körsbärstomaterna, vitlök, olivolja och en skvätt sås i en skål och blanda.
3 Ta en liten ugnsäker tallrik och dekorera med 4 av oréganokvistarna.
4 Placera hela fetabiten på toppen och lägg ovan körsbärstomaterna och vitlök. Lägg fetan i såsen och värm i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är mjukt och gyllene, ta ut och häll på mer av såsen efter halva tiden. (häll inte på för mycket då den är stark)
5 Servera med resterande oregano och en nypa nymalen svartpeppar. Skär några skivor färskt bröd och doppa den i fetaosten.
  
 

 

Banh Mi

Skär upp baguetten på mitten och lägg i grillad fläsksida eller vegetariskt alternativ. Ju krispigare desto bättre.

Toppa med riven morot och rädisa som har picklats i risvinäger. Tillsätt färsk koriander. Gillar du mayo så passar Sauce Shops Srirachamayo utmärkt. Vill du ha en lite starkare upplevelse, så rekommenderar vi vår Srirachassås.
För ett glutenfritt alternativ kan du byta ut baguetten mot salladsblad eller brunt ris.
 
 

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn