Ekologiska teblandningar i ikoniska burkar anno 1867

Kusmi är det legendariska tehuset i ständig förvandling som erbjuder de mest utsökta teblandningarna.

 

 

Med ett öppet sinne och en stor upptäckarlusta skapar Kusmi sin egna väg; De vill introducera så många som möjligt för det bästa tevärlden har att erbjuda, eleganta teer för alla tillfällen.

 

 

Kusmi Tea Grand Hotel – Julkollektion

Gör dig redo för en magisk julvistelse på Kusmi Tea Grand Hotel. Vid ankomsten möts du av vackert dekorerade salonger, upplysta träd och omsorgsfullt inslagna julklappar. Det majestätiska palatset är dekorerat med eleganta detaljer av guld och vinrött. Butlers med lika stora leenden som hattarna är höga glider graciöst förbi med famnarna fulla med julgåvor och ser till att varje besökare får en fantastisk upplevelse.

 

Det är ingen tvekan, Kusmi Tea har dragit fram alla ässen ur rockärmen och lämnar inget åt slumpen. Denna jul kommer bli något utöver det vanliga.

 

Tsarevna, ett julte med magiska smaker

Allt börjar med ett besök i terummet för att möta Tsarevna, julens stora stjärnte. Ångande heta muggar med te och förtrollande aromer av apelsin, vanilj och kryddor som kardemumma, kanel och lakrits. Detta ekologiska svarta limited edition-te avslöjar kraftfulla, förföriska noter.

 

Dessutom finns Tsarevna som ett gåvoset med en elegant isotermisk flaska som även den är dekorerad i rött och guld; Den perfekta gåvan att smyga under julgranen för att glädja favoritmostern som älskar kryddor eller den tetokiga brodern som alltid är på språng.

 

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: svart te* (47 %), ingefära*, kardemummafrön*, kanel*, apelsinskal* (8 %), lakritsrot*, apelsinolja, naturlig ingefäraarom, naturlig kardemummaarom, naturliga aromer.

 

Tsarevna finns i
löste i en lyxig burk 120 g.
20 tepåsasar i ask
tepåsar för serveringar
Presentask med lösste i burk och presentflaska

 

 

 

Glögg, ett bärigt och kryddigt örtte

I trädgården på The Grand Hotel har de första snöflingorna fallit och fontänen har frusit till is. Skogen av stjärnklädda granar lyser upp i en färgkavalkad och staplarna med te blir bara högre och högre! Ett av teerna är ett lugnande örtte, perfekt att avnjuta under vinterns hektiska förberedelser; Kusmi Tea har nämligen återlanserat vår klassiska juldryck i form av ett örtte.

Smaka en blandning av kryddor, med fruktiga noter av hibiskus, svart vinbär, tillsammans med lockande smaker som kanel, lakrits och kardemumma. Och du, det är teinfritt. Glögg bjuder på värmen från den skandinaviska julen.

 

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: kryddor* (kanel*, kardemumma*) (31 %), druvor* (19%), hibiskus* (14%), citronskal* (13 %), svartvinbär* (12%), lakritsrot*, naturlig kanelarom, apelsinolja*. 

*Ekologiska råvaror.

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika för hög konsumption

 

Glögg finns i
löste i en lyxig burk 125 g
20 tepåsasar i ask

 

 

 

En lyxig julkalender att avnjuta medan ni väntar

De upplysta fönstren är inramade av upplysta ädelgranar och ger en insyn i vad som händer bakom kulisserna på Kusmi Tea Grand Hotel. Varje dag väntar nya överraskningar och äventyr. Svarta, gröna och vita teer; friska, fruktiga eller kryddiga; Utsökta avslappnande örtteer. Ikoniska teblends erbjuds vid sidan av de senaste innovationerna, såsom Vit Bellini som är ett vitt te med persika och aprikos och det trendiga gröna teet med mynta och gurka. Det finns även (spoiler alert) utsökta miniatyrer och söta accessoarer – som man bara måste ha! Varför vänta till jul för att unna dig och dina nära? På Kusmi Tea Grand Hotel har festligheterna redan börjat.

 

Adventskalender med ekologiskt te

Innehåll: Ett ekologiskt urval av 20 tepåsar och 2 miniatyrer, inklusive svarta, gröna och vita teer; örtteer och 2 accessoarer för den ultimata testunden.

 

 

 

 

Presentask

Smånissarna på The Grand Hotel har tänkt på allt! Deras enda mål är att vara säkra på att vi har en så härlig upplevelse som möjligt! Medan Tsarevna, som är limited edition, redan är en stor favorit sedan tidigare, så finns det ett flertal antal andra gåvoideer på listan. Först upp är ett annat färgglatt gåvoset: ”The Iconic Blends”, med åtta populära terecept. Dessa inkluderar det legendariska paret och de citrusfyllda Anastasia och Prins Vladimir, två delikata gröna teer, tillsammans med ett svart te och juligt örtte – bland många andra.

 

 

 

 

Nyhet – nu även askar med tepåsar

Samma goda ekologiska te men nu även i askar med 20 tepåsar. Svart, grönt, vitt rooibos/honeybush och örtte; tepåsar för alla smaker. Välj mellan svarta teerna: Anastasia, Prins Vladimir, St Petersburg, Intense Earl Grey; det vita teet White Bellini; gröna teerna BB Detox, Green Jasmine, Spearmint; rooibos/honeybush Lovely Night och örtteerna Happy Mind och Aqua Rosa.
20 tepåsar per ask.

 

 

Nyhet – Be Cool

Friskt och smakrikt örtte med mynta, citronverbena, äpple och lakrits.

Bryggning: Låt teet dra i ca 100 gradigt C vatten 5-7 minuter.

Ingredienser: Pepparmynta* (22%), citronverbena* (22%), äpple*, nypon*, lakrits* (10%), anis*. 

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

 

Nyhet – Label Imperial

Ett ekologiskt kryddigt grönt Chun Me-te med smak av anis, lakritsrot, apelsin och kanel

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: gröntt te* (45 %), kryddor* (ingefära, kardemumma, anisfrö, kanel), (27 %), lakrits* (20 %), apelsinskal* (2%), havtorn*, apelsinolja*, naturlig vanlij- och kanelarom.

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

 

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

 

 

Nyhet – Te för serveringar

Äntligen har vi även Kusmis teer för serveringar. Vill du ha Kusmis te i ditt kafé, restaurang, hotell, spa? Maila oss på order@beriksson.se.

De kommer som tepåsar och finns i pappersdisplay om 25 påsar eller löst om 100-pack. Läs mer längre ned på sidan.

 

 

  

 

Vill du köpa Kusmite? 

Här finner du återförsäljare

 

 

Från St Petersburg till Paris

År 1867 grundade Pavel Kousmichoff tehuset Kusmi i St Petersburg. Han hade tidigare jobbat för en tehandlare och fick av denne arbetsgivare en egen tebutik som bröllopsgåva.

 

 

Succén lät inte vänta på sig och Kusmis teer blev snabbt en favorit hos de ryska tsarerna. 1907 skickade Pavel sonen Viattcheslav till London för att lära sig mer om teets värld och han återvände inspirerad och full av idéer; Han var nu redo att ta över familjeföretaget.

 

 

1917, mitt under den pågående ryska revolutionen tvingades Kousmichoff-familjen att fly och satte upp sin nya workshop på Avenue Niel i Paris där Kusmis utbildningscenter, Les Ateliers K forfarande ligger kvar. Frankrike är ett land som bygger på öppenhet och mångfald som även har bidragit till att Kusmis tekreationer har en oemotståndlig air av livsglädje.

 

 

2003 köptes företaget upp av bröderna Sylvain och Claude Orebi som såg potentialen i det på den tiden nedgående familjeföretaget. Bröderna Orebi har sedan dess höjt blicken igen och har 150 år efter Kusmis grundande lyckats återuppliva den slumrande passionen och kreativiteten och bjuder nu in till de godaste av tekalas.

 

 

Kusmi är mer än bara te; De vill inte enbart revolutionera teblandnings-konsten utan uppmanar oss också att omfamna ett ideal av frihet; Att hålla ett öppet sinne, säga ja till extravagans, originalitet och det oväntade.

 

 

Råvaror och expertis

Kusmis expertis kommer från 150 år av teskapande, en tillit till naturens råvaror och ett evigt kretslopp av inspiration.

 

 

Kusmi importerar hela teblad av hög kvalitet från olika länder. Teerna skickas via fartyg till Saint-Vigor-d´Ymonville, nära Le Havre i Normandie, där produktionen ligger. Teerna inspekteras noga i hamnen av Kusmis teexperter som även gör stickprov för att kontrollera kvaliteten. Därefter är det dags för nästa te-team att provsmaka teerna i labbet för att avgöra om det är gott nog.

 

 

Teerna vägs sedan upp för att slutligen packas för hand innan det skickas till Kusmi-kunderna

 

 

Smakrikedomen i Kusmis blandningar kommer från naturens mångfald vilket är anledningen till att Kusmi uteslutande har valt att använda sig av naturliga smaker och ekologiska teer i recepten.

 

 

Hållbarhet 

Svart te, maté, rooibos, matcha, hibiskus, frukter, kryddor. Målet är att samtliga ingredienser ska vara ekologiskt certifierade under 2022.

2020 lanserade Kusmi teburken Tchai of the Tiger, ett ekologiskt kryddigt svart te med plastfri förpackning med te från Södra Indien. Detta är ett initiativ där Kusmi och WWF’s gemensamt jobbar för att skydda tigrarna. En art som riskerar utrotning och som lever i en av de regioner som Kusmi köper sitt te ifrån. För varje såld Tchai of the Tiger-burk går 1 dollar till detta WWF-projekt. Initiativet drogs igång av WWF 2011 med målet att öka tigerpopulationen till minst 6000 st vid 2022, nästa gång som Tigerns år infaller i kinesiska almanackan.

 

 

Ethical Tea Partnership

Kusmi är medlemmar i organisationen Ethical Tea Partnership. Deras syfte är att skapa en mer rättvis, bättre och mer hållbar tebransch för såväl människor som naturen. Läs mer om ETP.

 

 

Kusmi jobbar även med andra miljöprojekt; Exempelvis ansvarstagande matproduktion tillsammans med Maud Fontenoy Foundation. Under de senaste åren har Kusmi även jobbat hårt på att minska deras användning av plast; 2020 påbörjade man ett samarbete med Plastic Odyssey, en organisation som jobbar globalt för att kämpa mot nedskräpning av plast. På hemmaplan har Kusmi satt upp ett mål att vara plastfria och idag har de gjort sig av med plasten som tidigare användes på alla 100 grams-burkarna; utan att för den sakens skull behöva kompromissa på fräschheten och hållbarheten.

 

 

 

 

 

Sortiment

   

För butiker

 

 

 

Svart te

 

 

Prince Vladimir – Ekologiskt

Svart te med syrliga noter av grapefrukt, apelsin, lime, mild kryddighet och vanilj. Earl grey med twist.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te* (95 %), apelsinskal*, kanelextrakt, naturlig vaniljarom, naturlig kryddnejlikaarom, eterisk citrusolja.

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

Anastasia – Ekologiskt

Svart Earl grey-te med en nypa citron, lime, bergamott och smak av apelsinblomster.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, citron, lime, naturliga aromer

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

 

 

Bouquet de fleur – Ekologiskt

Flower (& fruit) power: svart teer med citrus: bergamottolja, citron, lime, apelsin, mandarin och ylang-ylang.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, citron, lime, apelsin, mandarin och ylang-ylang

Löste 100 grams burk

 

 

 

Russian Breakfast No 24 – Ekologiskt

English Breakfast med en twist. Spännande blend av tre tesorter från Asien: Grand Yunnan, Ceylon och Assam

Ingredienser: Svart Grand Yunnante*, svart te* från Assam, svart te* från Ceylon

Löste 100 grams burk

 

 

Intense Earl Grey – Ekologiskt

En klassiker med extra mycket smak. Svart te med bergamottsmak och citrusskal.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te*, citronskal* (2%), eteriska bergamottolja

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

Tchai of the Tiger – Ekologiskt

Svart ekologiskt chai med fylliga kryddor. Per såld burk går 1€ till att stötta WWF’s arbete att rädda indiska tigern. 

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Svart te från Indien* (32 %), ingefära*, kardemumma*, kanel*, svartpeppar*, lakrits*, cikoria*, rosépeppar*, naturlig ingefärsarom, naturlig kanelarom.

Innehåller lakrits - personer med högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion

Löste 100 gram

 

 

St Petersburg – Eko

Ett svart Earl Greyte med noter av caramel, vanilj och bär.

Följ med på en resa till Ryssland genom den klassiska teblandningen St Petersburg, en hyllning till staden där Kusmi Tea föddes 1867. Teet kombinerar kraftfullt svart te med söta noter av caramel, vanilj och bär. Perfekt för en god tepaus

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: svart te, bergamottolja, aromer.

*Ekologiskt odlad råvara

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

 

 

Kashmir Tchai – Eko

Ett svart te fylld med kryddighet: kanel, kardemumma, ingefära, anis och kryddnejlika.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: svart te*, (64 %), kryddor* (kardemumma*,  kanel*, ingefära*, anisfrö*, lagerblad*, kryddnejlika*, eukalyptus*) (35 %) naturliga kryddaromer.

*Ekologiskt odlad råvara

Löste 100 gram

 

 

Grönt te

 

 

Chinese Green

Ett milt ekologiskt kinesiskt grönt te specifikt framtaget för den skandinaviska marknaden. Lätt och uppfriskande. Löste 90 grams burk. (40 koppar).

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te*.

* Ekologiskt odlad råvara

Löste 100 grams burk

 

Label Imperial

Ett ekologiskt kryddigt grönt Chun Me-te med smak av anis, lakritsrot, apelsin och kanel

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: gröntt te* (45 %), kryddor* (ingefära, kardemumma, anisfrö, kanel), (27 %), lakrits* (20 %), apelsinskal* (2%), havtorn*, apelsinolja*, naturlig vanlij- och kanelarom.

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

 

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

Nu ekocertifierad – Boost

Maté, grönt te med en mix av kryddor som kanel, kardemumma, ingefära, vanilj mm.

Ingredienser: Mate* (47%), kryddor* (ingefära*, kanel*, kardemumma*) (40%), grönt te* (11%), naturliga kryddaromer*.

*Eko-certifierat

Löste 100 grams burk

 

 

BB Detox – Nyhet nu eko

Uppfriskande kombination av grönt te, maté,  rooibos, guarana, frisk smak av grapefrukt, tropiska frukter mm.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Grönt te* (31%), nypon*, maté* (17%), rooibos*, naturlig arom (9%), fänkål*, mynta*, guaranafrö*

*Ekologiskt odlad råvara

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

 

Detox – Ekologiskt

Frisk och fruktig mix av grönt te, maté, citrongräs, nypon och citronsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Maté*, grönt te*, citrongräs*, nypon*, naturliga aromer

*Ekologiskt odlad råvara.

Löste 100 grams burk

 

 

 

 

 

 

 

  

Ginger & lemon – Ekologiskt

Grönt te smakssatt med ingefära och citron

Ingredienser: Grönt te* (99%), naturliga aromer

*Ekologiskt odlad råvara.

Löste 100 grams burk.

 

 

Lovely Morning – Ekologiskt

Grönt te och maté i kombo med guarana, en trio av citrus; grapefrukt, citron, apelsin etc.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te*, mate*, apelsin*, citron*, grapefrukt*, guarana*, naturliga aromer, ringblomma*

*Ekologiskt odlad råvara.

Löste 100 grams burk

 

 

Green Almond – Ekologiskt

Mjukt grönt te med en elegant mandelsmak. Perfekt för din testund och gott till ett läckert bakverk.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: grönt te* (97 %), naturlig arom (3 %).

*Ekologiskt odlad råvara

Löste 100 grams burk

 

 

Gurka & mynta

3 gånger grönt – ekologisk gurka, mynta och grönt te. Kusmis ultragröna blandning tar fram det bästa ur ingredienserna för att erbjuda dig ett gudomligt lätt, härligt törstsläckande te. Lika gott varmt som kallt.

Löste 100 grams burk.

Ingredienser: grönt te* (90 %), myntablad* (5%), naturlig mynta- och gurkaarom. *Ekologiska råvaror.

 

 

 

 

 

Vitt te

 

 

White Anastasia – Ekologiskt

Vitt te smaksatt med apelsinblomster och bergamott.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Vitt te* (70 %), grönt te* (29 %), eteriska bergamott- och limeoljor, naturlig citronarom, naturlig arom av apelsinblomma.

*Ekologiskt odlad råvara.

Löste 100 grams burk

 

 

White Berries

  

Ekologiskt vitt te smaksatt med läckra bär från skogen. När du öppnar burken sprids en väldoft av björnbär, svartvinbär och jordgubbar som sköljer över dig. Ett underbart doftande och välsmakande te som ger dig en föraning om sommarens blommande ängar och prunkande trädgårdar. Passar utmärkt att dricka som iste.

Ingredienser: Vitt te* (57 %), grönt te* (37 %), naturlig arom av skogens bär.

*Ekologiskt odlad råvara.

Bryggtid: 3 minuter

Bryggtemperatur: 80 grader C

Löste 90 grams burk. 

 

 

Ört-te

 

 

Happy Mind – Ekologiskt

Örtte med smak av drakfrukt, äpple, citronmeliss, ingefära, gurkmeja, moringa, ginseng och chili.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 7 minuter.

Ingredienser: Äpple*(63 %), citronmeliss*, ingefära*(6 %), gurkmeja*(5 %), moringa*(4 %), aromer, chilipeppar*, nypon*, ginseng*

*Ekologiskt odlad råvara.

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

 

Feel Zen – Ekologiskt

Rooiboste med äpple, citron, citronmeliss samt kola och apelsinsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos* (50 %), äpple* (32 %), citronmeliss* (10 %), mullbärslöv*, eterisk apelsinolja*, naturliga aromämnen.

*Ekologiskt odlad råvara.

Löste 100 grams burk

 

 

 

Lovely Night – Ekologiskt

Rooibos och honeybush med rogivande verbena och överraskningar som lakrits, kanel kamomill och päronsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Honeybush* (31 %), rooibos* (20 %), kanel*, lind*, lakritsrot*, kamomill*, verbena*, päronarom (5 %).

*Ekologiskt odlad råvara.

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

Only Spices – Ekologiskt

Örtte med mix av kryddor som anis, fänkål, lakrits, kardemumma, kanel, ingefära, peppar och kryddnejlika.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Anis*, fänkål*, lakritsrot*, kardemumma*, ingefära*, kanel*, peppar*, kryddnejlika*. Innehåller lakritsrot – personer med högt blodtryck bör undvika överdrivet intag av detta.

Löste 100 grams burk

 

 

 

Aqua Rosa – Ekologiskt

Ett bärigt och fruktigt örtte med vacker röd/rosa färg: hibiskus, äpple, druvor, fläder och mix av bär.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Hibiskus* (38 %), äpple*, druva*, mullbärslöv*, fläder*, björnbär* (3,5 %), naturliga smakämnen, jordgubbe*, hallon*, blåbär*

*Ekologiskt odlad råvara.

Finns både som löste 100 gram i burk och tepåsar i ask.

 

Be Cool

Friskt och smakrikt örtte med mynta, citronverbena, äpple och lakrits.

Bryggning: Låt teet dra i ca 100 gradigt C vatten 5-7 minuter.

Ingredienser: Pepparmynta* (22%), citronverbena* (22%), äpple*, nypon*, lakrits* (10%), anis*. 

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

 

 

 

Rooibos

 

 

Rooibos vanilj – Ekologiskt

Rooibos smaksatt med mjuk och söt vanilj.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos*, naturlig arom.

Löste 100 grams burk

 

 

 

Kusmi Tea Grand Hotel – Julkollektion

Gör dig redo för en magisk julvistelse på Kusmi Tea Grand Hotel. Vid ankomsten möts du av vackert dekorerade salonger, upplysta träd och omsorgsfullt inslagna julklappar. Det majestätiska palatset är dekorerat med eleganta detaljer av guld och vinrött. Butlers med lika stora leenden som hattarna är höga glider graciöst förbi med famnarna fulla med julgåvor som ser till att varje besökare får en fantastisk upplevelse.

 

Det är ingen tvekan, Kusmi Tea har dragit fram alla ässen ur rockärmen och lämnar inget åt slumpen. Denna jul kommer bli något utöver det vanliga.

 

Tsarevna, ett julte med magiska smaker

Allt börjar med ett besök i terummet för att möta Tsarevna, julens stora stjärnte. Ångande heta muggar med te och förtrollande aromer av apelsin, vanilj och kryddor som kardemumma, kanel och lakrits. Detta ekologiska svarta limited edition-te avslöjar kraftfulla, förföriska noter.

 

Dessutom finns Tsarevna som ett gåvoset med en elegant isotermisk flaska som även den är dekorerad i rött och guld; Den perfekta gåvan att smyga under julgranen för att glädja favoritmostern som älskar kryddor eller den pryltokiga brodern som alltid är på språng.

 

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: svart te* (47 %), ingefära*, kardemummafrön*, kanel*, apelsinskal* (8 %), lakritsrot*, apelsinolja, naturlig ingefäraarom, naturlig kardemummaarom, naturliga aromer.

 

Tsarevna finns i
löste i en lyxig burk 120 g.
20 tepåsasar i ask
tepåsar för serveringar
Presentask med lösste i burk och presentflaska

 

 

 

Glögg, ett bärigt och kryddigt örtte

I trädgården på The Grand Hotel har de första snöflingorna fallit och fontänen har frusit till is. Skogen av stjärnklädda granar lyser upp i en färgkavalkad och staplarna med te blir bara högre och högre! Ett av teerna är ett lugnande örtte, perfekt att avnjuta under vinterns hektiska förberedelser; Kusmi Tea har nämligen återlanserat vår klassiska juldryck i form av ett örtte.

Smaka en blandning av kryddor, med fruktiga noter av hibiskus, svart vinbär, tillsammans med lockande smaker som kanel, lakrits och kardemumma. Och du, det är teinfritt. Glögg bjuder på värmen från den skandinaviska julen.

 

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: kryddor* (kanel*, kardemumma*) (31 %), druvor* (19%), hibiskus* (14%), citronskal* (13 %), svartvinbär* (12%), lakritsrot*, naturlig kanelarom, apelsinolja*. 

*Ekologiska råvaror.

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika för hög konsumption

 

Glögg finns i
löste i en lyxig burk 125 g
20 tepåsasar i ask

 

 

 

En lyxig julkalender att avnjuta medan ni väntar

De upplysta fönstren är inramade av upplysta ädelgranar och ger en insyn i vad som händer bakom kulisserna på Kusmi Tea Grand Hotel. Varje dag väntar nya överraskningar och äventyr. Svarta, gröna och vita teer; friska, fruktiga eller kryddiga; Utsökta avslappnande örtteer. Ikoniska teblends erbjuds vid sidan av de senaste innovationerna, såsom Vit Bellini som är ett vitt te med persika och aprikos och det trendiga gröna teet med mynta och gurka. Det finns även (spoiler alert) utsökta miniatyrer och söta accessoarer – som man bara måste ha! Varför vänta till jul för att unna dig och dina nära? På Kusmi Tea Grand Hotel har festligheterna redan börjat.

 

Adventskalender med ekologiskt te

Innehåll: Ett ekologiskt urval av 20 tepåsar och 2 miniatyrer, inklusive svarta, gröna och vita teer; örtteer och 2 accessoarer för den ultimata testunden.

 

 

 

 

Presentask

Smånissarna på The Grand Hotel har tänkt på allt! Deras enda mål är att vara säkra på att vi har en så härlig upplevelse som möjligt! Medan Tsarevna, som är limited edition, redan är en stor favorit sedan tidigare, så finns det ett flertal antal andra gåvoideer på listan. Först upp är ett annat färgglatt gåvoset: ”The Iconic Blends”, med åtta populära terecept. Dessa inkluderar det legendariska paret och de citrusfyllda Anastasia och Prins Vladimir, två delikata gröna teer, tillsammans med ett svart te och juligt örtte – bland många andra.

 

 

 

 

 

 

Jul- och nyårssmak

Bellini – Ekologiskt

Vitt- och grönt te med frisk persiko- och aprikossmak. Ett fräscht te inspirerat av den klassiska nyårsdrinken Bellini med champagne och persika och aprikos.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: vitt te* (68 %), grönt te* (27 %), naturlig persiko- och aprikosarom (5 %).

*Ekologiska råvaror.

Finns både som löste 90 gram i burk och tepåsar i ask.

 

 

 

 

Valentin-kollektion

 

 

 

Sweet Love – Ekologiskt

Ett djärvt svart te, rosépeppar, förhäxande kryddor som nejlika, kardemumma, kanel, anis och ej att förglömma guarana. Kusmis ekologiska kärleksbrygd är helt oemotståndlig! Löste 100g

Ingredienser: Svart te* (39%), kryddor* (kardemumma*, kanel*, anis*, nejlika*)(38%), lakritsrot*, Rosépeppar* (3%), guarana* (2%), naturliga kryddsmaker. *Ekologiskt odlat. 

Löste 100 grams burk

 

 

 

Green Rose – Ekologiskt

I blommornas språk symboliserar röda roser kärlek, vita rosor renhet och rosor överlag femininitet. Kusmis gröna roste erbjuder alla dessa attribut på en gång! Elegant ekologiskt grönt te med smak av ros.

Ingredienser: Grönt te* med smaksättning av ros*. Ekologiskt odlad.

Löste 100 grams burk

 

 

Sommarsmaker

 

 

AquaExotica – Ekologiskt

Örtte med äpple, hibiskus, nypon och exotiska fruktsmaker som mango och drakfrukt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Äpple* (46 %), hibiskus* (25 %), nypon*, naturliga aromer (6 %).

Löste 100 grams burk

  

 

Presentburkar och tillbehör

 

 

 

Presentask – Wellness

Perfekta presenten för den hälsointresserade. 5 olika sorter i löste á 20 gram: örtte, grönt te och svart te. I paketet får du Detox, Boost, BB Detox, Sweet Love och Be Cool.

 

Ingredienser:

Detox: Maté*, grönt te*, citrongräs*, nypon*, naturliga aromer

Boost: Mate (53%), hel kanel, grönt te (12%), ingefära, kardemumma, vanilj, aromer

BB Detox: Grönt te (30%), nypon, mate (17%), rooibos, fänkål, mynta, grapefruktarom, aromer, guaranafrön, maskros

Sweet Love: Svart te (41%), kardemumma, lakritsrot, kanel, anis, kryddnejlika, rosépeppar (3%), guaranafrön (2%), aromer

Innehåller lakrits - personer med högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion

Be Cool: Pepparmynta* (22 %), citronverbena* (21 %), äpple*, nypon*, lakrits* (10 %), anis*

Innehåller lakrits - personer med högt blodtryck bör undvika överdriven konsumtion

100 gram löste uppdelat på 5 olika sorter.

 

 

 

 

 

 

Presentask – Tea Time

Perfekta presenten för teälskaren. 5 olika svarta och gröna tesorter i löste á 20 gram. Innehåller Kashmir Tshai, Almond Green Tea, Prince Vladimir, Four Berries och Aqua Exotica

 

Ingredienser:

Kashmir Tshai: Svart te, kryddor (grön anis, kardemumma, kanel, ingefära, kryddnejlika, lagerblad) (34%), aromer

Almond Green Tea: Grönt te, arom

Prince Vladimir: Svart te* (95 %), apelsinskal*, kanelextrakt, naturlig vaniljarom, naturlig kryddnejlikaarom, eterisk citrusolja.

Four Berries: Svart te* (94 %), naturliga aromer

Aqua Exotica: Äpple* (46 %), hibiskus* (25 %), nypon*, naturliga aromer (6 %).

100 gram löste uppdelat på 5 olika sorter.

 

 

 

Discover Kusmi 45 tepåsar

En fantastisk presentask med 9 av Kusmis mest omtyckta teer att avnjuta i goda vänners lag och familj men även en perfekt gå-bort-present. Innehåller: 2 earl grey-teer från det historiska sortimentet; Anastasia & Prins Vladimir, 2 gröna teer; Spearmint Green Tea och Jasmine Green, 2 vita teer; Anastasia och Tropical White & de 3 örtteerna AquaRosa, AquaExotica & Be Cool.

45 tepåsar. 

 

 

 

 

Presentask – tepåsar

Presentask med 12 olika tesorter á 2 st. Du får (svart te) Prince Vladimir, Anastasia, Kashmir Tchai, St. Petersburg, Darjeeling No37, English Breakfast, (grönt te) Imperial Label, BB Detox, Detox, Be Cool, Spearmint Green Tea och Jasmine Green Tea.

Ingredienser:

24 tepåsar.

 

 

 

Presentask – tesil

 

 

 

 

 

Nyhet – te för serveringar

Äntligen har vi även Kusmis teer för serveringar. Vill du ha Kusmis te i ditt kafé, restaurang, hotell, spa? Maila oss på order@beriksson.se.

De kommer som tepåsar och finns i pappersdisplay om 25 st eller löst om 100 st. 

 

 

Tepåsarna i 25-pack erbjuds som:

 

Svart te: 

 

Prince Vladimir – Earl Grey med en twist och syrliga noter av grape, apelsin, lime, mild kryddighet och vanilj.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te* (95 %), apelsinskal*, kanelextrakt, naturlig vaniljarom, naturlig kryddnejlikaarom, eterisk citrusolja.

*Ekologiskt odlad råvara

 

Anastasia – Earl grey med en nypa citron, lime, bergamott och smak av apelsinblomster.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, citron, lime, naturliga aromer

 

Earl Grey – Fylligt svart te med bergatmottcitrusolja från Sicilien.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-5 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, naturliga aromer. 

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

English Breakfast – Kraftfullt smakrikt Ceylonte kombineras med ett kraftigt Assamte och ger det klassiska frukosteet.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-5 minuter.

Ingredienser: Svart te från Ceylon*, svart te från Assam*. 
*Ekologiskt odlade råvaror.

 

Grönt te

Chinese Green – Milt kinesiskt grön te. Lätt och uppfriskande.

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te*.

* Ekologiskt odlad råvara

 

Label Imperial – Kryddigt grönt Chun Me-te med smak av anis, lakritsrot, apelsin och kanel.

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te* (45%), lakritsrot*, ingefära*, kardemumma*, eterisk olja av apelsin, apelsinskal*, anisfrön*, havtorn*, kanel* 

*Ekologiskt odlad råvara

 

Gurka & mynta – Friskt grönt te med mynta- och gurksmak. Lika gott kallt som varmt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Grönt te* (90 %), myntablad* (5%), naturlig mynta- och gurkarom (5%)
*Ekologiskt odlade råvaror

BB Detox – Uppfriskande kombination av grönt te, maté, rooibos, guarana, grape och tropisk frukt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Grönt te* (31%), nypon*, maté* (17%), rooibos*, naturlig arom (9%), fänkål*, mynta*, guaranafrö*

*Ekologiskt odlad råvara

 

Detox – Frisk mix av grönt te, maté, citrongräs, nypon och citronsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Maté*, grönt te*, citrongräs*, nypon*, naturliga aromer

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Örtte

Be Cool – Mynta, citronverbena, äpple och lakrits.

Bryggning: Låt teet dra i ca 100 gradigt C vatten 5-7 minuter.

Ingredienser: Pepparmynta* (22%), citronverbena* (22%), äpple*, nypon*, lakrits* (10%), anis*. 

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

Aqua Rosa – Bärigt och fruktigt med vacker röd/rosa färg: hibiskus, äpple, druvor, fläder och mix av bär.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Hibiskus* (38 %), äpple*, druva*, mullbärslöv*, fläder*, björnbär* (3,5 %), naturliga smakämnen, jordgubbe*, hallon*, blåbär*

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Aqua Exotica – Äpple, hibiskus, nypon och exotiska fruktsmaker som mango och drakfrukt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Äpple* (46 %), hibiskus* (25 %), nypon*, naturliga aromer (6 %).

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Chamomille – Det klassiska blommiga teet som är perfekt avslutning av dagen för en fridfull natt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3minuter.

 Ingredienser: kamomillblommor*

*Ekologiskt odlad råvara

 

Rooibos

Feel Zen – Rooibos med äpple, citron, citronmeliss, kola och apelsinsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos* (50 %), äpple* (32 %), citronmeliss* (10 %), mullbärslöv*, eterisk apelsinolja*, naturliga aromämnen.

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Rooibos vanilj – Rooibos med mjuk och söt vanilj.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos* (95%), naturlig vaniljarom (5%).

*Ekologiskt odlad råvara

 

Tepåsarna i 100-pack erbjuds som:

 

Svart te: 

Anastasia – Earl grey med en nypa citron, lime, bergamott och smak av apelsinblomster.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, citron, lime, naturliga aromer

 

Earl Grey – Fylligt svart te med bergatmottcitrusolja från Sicilien.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-5 minuter.

Ingredienser: Svart te*, eteriska oljor av bergamott, naturliga aromer. 

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

English Breakfast – Kraftfullt smakrikt Ceylonte kombineras med ett kraftigt Assamte och ger det klassiska frukosteet.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-5 minuter.

Ingredienser: Svart te från Ceylon*, svart te från Assam*. 
*Ekologiskt odlade råvaror.

 

 

Grönt te

Chinese Green – Milt kinesiskt grön te. Lätt och uppfriskande.

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te*.

* Ekologiskt odlad råvara

 

Label Imperial – Kryddigt grönt Chun Me-te med smak av anis, lakritsrot, apelsin och kanel.

Bryggning: Låt teet dra i ca 75 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: Grönt te* (45%), lakritsrot*, ingefära*, kardemumma*, eterisk olja av apelsin, apelsinskal*, anisfrön*, havtorn*, kanel* 

*Ekologiskt odlad råvara

 

BB Detox – Uppfriskande kombination av grönt te, maté, rooibos, guarana, grape och tropisk frukt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 3-4 minuter.

Grönt te* (31%), nypon*, maté* (17%), rooibos*, naturlig arom (9%), fänkål*, mynta*, guaranafrö*

*Ekologiskt odlad råvara

 

Örtte

Be Cool – Mynta, citronverbena, äpple och lakrits.

Bryggning: Låt teet dra i ca 100 gradigt C vatten 5-7 minuter.

Ingredienser: Pepparmynta* (22%), citronverbena* (22%), äpple*, nypon*, lakrits* (10%), anis*. 

Innehåller lakrits – personer som lider av högt blodtryck bör undvika hög konsumtion av lakrits.

*Ekologiskt odlade råvaror.

 

Aqua Rosa – Bärigt och fruktigt med vacker röd/rosa färg: hibiskus, äpple, druvor, fläder och mix av bär.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Hibiskus* (38 %), äpple*, druva*, mullbärslöv*, fläder*, björnbär* (3,5 %), naturliga smakämnen, jordgubbe*, hallon*, blåbär*

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Aqua Exotica – Äpple, hibiskus, nypon och exotiska fruktsmaker som mango och drakfrukt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Äpple* (46 %), hibiskus* (25 %), nypon*, naturliga aromer (6 %).

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Chamomille – Det klassiska blommiga teet som är perfekt avslutning av dagen för en fridfull natt.

Bryggning: Låt teet dra i ca 80 gradigt C vatten 3 minuter.

Ingredienser: kamomillblommor*

*Ekologiskt odlad råvara

 

Rooibos

Feel Zen – Rooibos med äpple, citron, citronmeliss, kola och apelsinsmak.

Bryggning: Låt teet dra i ca 90 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos* (50 %), äpple* (32 %), citronmeliss* (10 %), mullbärslöv*, eterisk apelsinolja*, naturliga aromämnen.

*Ekologiskt odlad råvara.

 

Rooibos vanilj – Rooibos med mjuk och söt vanilj.

Bryggning: Låt teet dra i ca 95 gradigt C vatten 5 minuter.

Ingredienser: Rooibos* (95%), naturlig vaniljarom (5%).

*Ekologiskt odlad råvara

 

 

 

 

 

Oavsett om det är regnigt eller en solig söndag, så är det alltid gott med iste

Varför inte använda ditt vanliga favoritte? Eller testa ett nytt gott te med somrig smak?

 

Såhär gör du:

1. Fyll en värmesäker karaff (eller tekanna) med hett vatten (ca 80-90 grader C) (lite över halva karaffen)

2. Portionera och lägg i ditt favoritte och låt det dra i cirka 10 minuter

3. Ge sötma från honung eller socker om du önskar, lägg i några citrusskivor eller bär för extra smak och dekoration.

4 Låt det svalna i kylen en stund.

5. Ta fram och häll i is

6. Isteet är redo att servera – Njut!

 

 

 

Media

 

Bildmaterial

Ladda ner bilder från Kusmi här (har du önskemål eller frågor om Kusmi Tea, mejla gärna markus(at)beriksson.se.)

 

Pressreleaser 

Kusmi är tillbaka och firar ut året med stil.