Recept
Halloumifries
Ingredienser
*255 g halloumi, skär dem som fries eller sticks
*God dippsås, som Sriracha Drizzle eller Chipotle Mayo från Sauce Shop
*30 g mjöl
*1 tsk paprika
*Havssalt och timjan
*Rapsolja att steka med
Gör såhär
1. Blanda mjöl och paprika
2. Rulla halloumibitarna i mjölblandningen tills de är jämnt täckta. Skaka av det överflödiga mjölet.
3. Häll olja i stekpannan och stek på mellanhet temperatur
4. Lägg i ett par halloumisticks åt gången, stek tills de är gyllene och vänd dem med en tång
5. Lägg de stekta halloumifriesen på en pappersklädd tallrik för att bli av med överflödig olja
6. Sprinkla friesen med havssalt och timjan. Dippa i din favoritdipp eller droppa såsen över.
Doppa, smaska och njut!
Bloody Mary – Habanero
Ingredienser
300-400 ml tomatjuice
1 tsk habanero-ketchup från Sauce Shop
1 nypa Sellerisaltsalt från Resville Mathantverk
50 ml vodka
1 msk fisksås
Burk picklad chilipeppar
1 citronklyfta
Gör såhär
Häll i vodkan i ett glas
Tillsätt habaneroketchuppen
Tillsätt sellerisaltet
Ta en matsked fisksås och tillsätt tomatjuicen
Rör om
Sätt i citronskivan och chilin på kanten på glaset och servera.
Vill du ha en alkoholfri variant så skippar du helt enkelt vodkan. Då kallas den för en Virgin Mary.
Chilipopcorn
Krydda till dina popcorn. När popcornen är nypoppade, sprinkla lite av favoritchilisåsen över, salta och servera dem. Buffalo Hot Sauce passar fint om du vill få ett rejält chilisting men också lite smörig smak då såsen innehåller smör. Välj Chipotle Ketchup för lite rökigare chilismak och Sriracha Sauce för lite vitlök/chilitouch. Häll inte för mycket så de blir för mjuka.
Quesadillas med Chipotleketchup
För 3-4 personer
Förberedelser: 5 min
Tillagningstid: 15 min
Ingredienser
*1 msk. Olja (ex olivolja/rapsolja)
*1 paket med skivat nötkött
*en näve kastanje-champinjoner, skivade
*1 lök, finhackad
*1 vitlöksklyfta, hackad
*1 nypa peppar, finmalet
*½ förpackning färsk spenat
*2 msk tomatpuré
*1 tsk. Cajun- eller fajita-krydda (rökt paprika fungerar också)
*1 msk. Sauce Shop Smoky Chipotle Ketchup
*2 dl riven ost
*1 förpackning majstortillas
*2 mogna avokados
*Juice från ½ lime
*En handfull körsbärstomater, tärnade
*Chiliflingor
Gör såhär
1. Stek hackad lök i olivolja. Tillsätt nötköttet och stek i ca 5 minuter. Tillsätt vitlök, svamp och
peppar och stek ytterligare 2-3 minuter.
2. Häll i tomatpuré och Smoky Chipotle Ketchup. Tillsätt 1 dl vatten. Låt puttra i 5 minuter.
3. Tillsätt spenat och blanda.
4. Guacamolen; skiva en avokado och tärna körsbärstomaterna. Mixa i matberedare. Servera med chiliflingor.
5. Riv lite ost över tortiillan
6. Värm tortillas och fyll den vikta tortillan med dina ingredienser.
*Vill du ha ett starkare såsalternativ? Testa Sauce Shops sriracha.
Bakad feta med Sriracha eller Amarillosås
För 2-4 personer
Råvaror
*1 frp. fetaost
*Sauce Shop Sriracha eller Amarillosås – testa mängd efter eget önskemål
*4-5 kvistar färsk oregano
*1 handfull röda och gula körsbärstomater, i halvor
*1 vitlöksklyfta, riven eller skuren i fina skivor
*1 tsk olivolja
*1 nypa malen svartpeppar
Gör såhär
1 Förvärm ugnen till 180 grader.
2 Tillsätt körsbärstomaterna, vitlök, olivolja och en skvätt sås i en skål och blanda.
3 Ta en liten ugnssäker tallrik och dekorera med 4 av oréganokvistarna.
4 Placera hela fetabiten på toppen och lägg ovan körsbärstomaterna och vitlök. Lägg fetan i såsen och värm i ugnen i ca 20 minuter eller tills det är mjukt och gyllene, ta ut och häll på mer av såsen efter halva tiden. (häll inte på för mycket då den är stark)
5 Servera med resterande oregano och en nypa nymalen svartpeppar. Skär några skivor färskt bröd och doppa den i fetaosten.
Banh Mi
Skär upp baguetten på mitten och lägg i grillad fläsksida eller vegetariskt alternativ. Ju krispigare desto bättre.
Toppa med riven morot och rädisa som har picklats i risvinäger. Tillsätt färsk koriander. Gillar du mayo så passar Sauce Shops Srirachamayo utmärkt. Vill du ha en lite starkare upplevelse, så rekommenderar vi vår Srirachassås.
För ett glutenfritt alternativ kan du byta ut baguetten mot salladsblad eller brunt ris.