Varma drycker
Varm choklad
Marous drickchokladbitar – 85 % kakao
Ingredienser för en kopp drickchoklad (200 ml)
200 ml mjölk 30-45 g (2-3 bitar) Marouchoklad
C1 16 g socker
Gör såhär
1 Värm mjölken i en kastrull och ta bort den från plattan innan det börjar koka.
2 Lägg chokladen i den varma mjölken
3 Rör om med en visp tills chokladen har smält
4 (Vid låg värme) vispa hela tiden och låt chokladmjölken sjuda lätt (ca 2 min).
5 Servera i en kopp, tillsätt socker och njut
Marous kakaopulver – 100 % kakao
Använd: ca 1 msk för 20 cl varm vätska: mjölk eller havremjölk ger lite fylligare smak men vatten går givetvis också bra. Ge lite sötma med honung eller rörsocker och krydda med exempelvis kardemumma, kanel eller ingefära om du önskar. Kanske till och med lite grädde på toppen?
Vi kan också rekommendera att ta en sked med Marous kakaocréme med cashew i drickchokladen och en tesked kakaonibs på toppen för en ännu fylligare chokladupplevelse.
Burken med 250 gram kakaopulver räcker till ca 17-18 koppar varm choklad, enligt måtten ovan.
Pistagelatte
Har du smakat pistagelatte? En ny dryck som börjat dyka upp på kaféerna även i Sverige. Många kaféer i USA använder artificiell pistagesyrup, men vi vill ju ha riktig pistagenöt så vi använde La Perlas pistagecréme och det blev riktigt gott. Kaffet får en fin nötighet och mjuk sötma från pistagecrémen.
Du behöver
*Pistagecréme – ca 1/2-1 tsk pistagecréme beroende på storlek och tycke. Testa dig fram för att hitta din smakbalans.
*kaffe, mjölk och redskapen för att göra en latte
Gör såhär
Klicka i pistagecrémen i din kaffekopp/glas och brygg espresson. Rör om så att pistagecrémen blandas ut med espresson. Skumma sedan mjölken och häll i som vanligt. Voilá. Du har fått dig en smaskig och lyxig pistagelatte