Iste & andra alkoholfria drycker

 

Iste

 

Iste á la Kusmi


Varför inte använda ditt vanliga favoritte? Eller testa ett nytt gott te med somrig smak?
 
Såhär gör du:
1. Fyll en värmesäker karaff (eller tekanna) med hett vatten (ca 80-90 grader C) (lite över halva karaffen)
2. Portionera och lägg i ditt favoritte och låt det dra i cirka 10 minuter
3. Ge sötma från honung eller socker om du önskar, lägg i några citrusskivor eller bär för extra smak och dekoration.
4 Låt det svalna i kylen en stund.
5. Ta fram och häll i is
6. Isteet är redo att servera – Njut!
 
 

The Berry Best

Svalkande iste á la Joe´s Tea


Vill du ha en god svalkande dryck som går snabbt att förbereda, gör då en frisk iste med Joes The Berry Best, som innehåller bär, mynta, hibiskus och äpple, och förstärk smaken med citron, mynta och äpplejuice.

 

Ingredienser

1 tepåse The Berry Best till en kopp, 


1/2 kopp äpplejuice
,

1 tesked aloe vera,


1 citronskiva
,mynta


is

 

Gör så här


Låt en påse Berry Best-te dra i koppen med hett vatten. Låt det svalna. Tillsätt isen.
 Fyll upp med äpplejuice och aloe vera. Dekorera med en citronskiva och mynta
 
Du kan även byta ut myntan, äpplejuicen och aloe veran mot bär, för en rund och bärig dryck
 

Coldbrew

Blanda Coldbrew-te

 

Gör såhär
1 Använd 6-10 g svart, grönt, vitt eller örtte per liter och lägg det att dra i vanligt kranvatten eller mineralvatten.
2 Lämna teet att dra i kylen i 4-6 timmar och smaka av varenda halvtimma efter 4 timmar.
3 När du har fått till smaken som passar dig, ta ut tebladen.
4 Tillsätt din valda fruktskiva, örtkvist och krydda, mycket is och eventuellt ett sötningsmedel som passar dig (såsom honung, lakritspulver eller rörsocker).
5 Håll Cold Brew-teet kylt och drick inom 24 timmar. 

 

Cacao coldbrew

Cacao Cold Brew – somrig kakaodryck

Vi har tagit fram ett recept på vad vi kallar för cold brew cacao. Det vill säga en svalkande kall kakaodryck som är perfekt för soliga sommardagar. Det är lika enkelt att göra som det (kanske) låter:
 
Ingredienser
*Ca 2 msk Marou Provisions kakaonibs
*ca 750 ml vatten
 

Gör såhär
Mal kakaonibsen i en rengjord mortel och häll dem i en kanna, ex. en pressokanna. Häll på vattnet och låt stå i kylen för att låta vattnet dra åt sig smak från kakaon. När drycken är färdig, så silar du bort nibsen så du får en ren och klar kakaodryck. Du kan smaka av drycken under tiden så att styrkan passar din smak. Vi rekommenderar att du låter den stå och dra mellan 18-24 timmar, vid kortare tid blir drycken mildare och längre tid ger mer fyllig och robust smak. Tillsätt sötma om du önskar. Du kan också blanda en Coldbrew Cacao & Yuzu med kolsyrad yuzu eller byta ut den mot tonic för att få en kolsyrad och frisk kakaodryck med kolsyra, dekorera med lite citronzest. 

 

Espresso tonic

Espresso Tonic

En härligt somrig alkoholfri tonicdrink. Testa att matcha din espresso tonic såsom exempelvis Gbg Sodas Fjäll som passar utmärkt till Gringos solkaffe.

Gör såhär

Fyll halva glaset med isbitar och toppa upp tonic så att det ska finnas plats för espresson och eventuell dekoration.

Brygg en dubbel espresso och häll den försiktigt i glaset.

Dekorera med ex. en citrusskiva och servera.

 

 

Kaffe Yuzu

Kaffe + Yuzu


Vi presenterar lagom till sommaren den friska och smakrika drycken Kaffe+Yuzu. En frisk och svalkande dryck med en mildare beska än kaffe tonic.
 
Gör så här
Gör en dubbel espressoshot och låt den svalna alternativt använd kallbryggt kaffe. Häll upp ca 5-8 cl kaffe och toppa upp med kolsyrad yuzu ingefära så du får ca 1/4 kaffe/yuzu. Använd citron- och limezest som dekor. Använd gärna kaffe med majoriteten Arabicabönor som ger ett mjukt syrligt kaffe, som passar bra mot yuzuns friskhet.
 

 

Affogato


Karma Drama (Affogato)

 

Ingredienser


1 Skopa glass


1 Shot kaffe

1 
Karma Cola

 

Gör såhär 


Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?
 
 

Karma Cola Spider

           
Karma Cola Spider

 

Ingredienser
*Karmakola
*Choklad-, kokos- eller vaniljglass av god kvalitet
*Espresso

  
Gör såhär
Fyll upp ett halvt cocktailglas elr liknande med karmakola.
Tillsätt 2 skopor glass och 1 shot med espresso och toppa
slutligen med mer kola. Servera med en lång sked eller sugrör.


 

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn

Tillbaka till receptmenyn