Lucka 2 i vår Adventskalender á la Beriksson

Vit choklad-pannacotta med kakkross, smörkolasås & kolaströssel

Vit-choklad-pannacotta-med-kakkross-smorkolasas-kolastrossel-recept

En silkeslen pannacotta gjord på Marous vita choklad med vietnamesisk vanilj – mjuk, len och precis lagom söt. Toppa med varm smörkolasås, knäckigt kolaströssel och grovt krossade ingefärskakor för en dessert som både är elegant och otroligt god. Perfekt att förbereda i förväg till advent, nyår eller när du bara vill imponera.

Ingredienser (4–6 portioner)

 

Gör så här

  1. Förbered gelatin

Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.

  1. Värm upp grädden

Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg både frön och stång i en kastrull med grädden.
Tillsätt 3 tsk vaniljsocker.
Värm upp tills det nästan kokar – ta sedan från värmen.

  1. Blanda i chokladen

Hacka den vita chokladen och rör ner i den varma grädden tills den smälter helt.
Plocka upp vaniljstången.

  1. Rör ner gelatinet

Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen.

  1. Häll upp & kyl

Fördela pannacottan i glas eller skålar.
Ställ i kylen minst 4 timmar, helst över natten.

  1. Topping
    Värm smörkolasåsen försiktigt i mikron eller i vattenbad tills den blir rinnande.
    Ringla över pannacottan.
    Krossa kakorna grovt. Toppa med kolaströssel och de krossade kakorna.