Vit choklad-pannacotta med kakkross, smörkolasås & kolaströssel

En silkeslen pannacotta gjord på Marous vita choklad med vietnamesisk vanilj – mjuk, len och precis lagom söt. Toppa med varm smörkolasås, knäckigt kolaströssel och grovt krossade ingefärskakor för en dessert som både är elegant och otroligt god. Perfekt att förbereda i förväg till advent, nyår eller när du bara vill imponera.
Ingredienser (4–6 portioner)
- 5 dl vispgrädde
- 1 vaniljstång
- 3 tsk vaniljsocker
- 100 g Vit choklad med vietnamesisk vanilj 44% – Marou
- 2 gelatinblad
- 2 krm salt
- 2-3 st Stem ginger kakor – Grandma Wilds
- Smörkolasås med havssalt – La Maison d’Armorine
- Knäckigt kolaströssel med havssalt – La Maison d’Armorine
Gör så här
- Förbered gelatin
Lägg gelatinbladen i kallt vatten i cirka 5 minuter.
- Värm upp grädden
Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna.
Lägg både frön och stång i en kastrull med grädden.
Tillsätt 3 tsk vaniljsocker.
Värm upp tills det nästan kokar – ta sedan från värmen.
- Blanda i chokladen
Hacka den vita chokladen och rör ner i den varma grädden tills den smälter helt.
Plocka upp vaniljstången.
- Rör ner gelatinet
Krama ur gelatinbladen och vispa ner dem i den varma gräddblandningen.
- Häll upp & kyl
Fördela pannacottan i glas eller skålar.
Ställ i kylen minst 4 timmar, helst över natten.
- Topping
Värm smörkolasåsen försiktigt i mikron eller i vattenbad tills den blir rinnande.
Ringla över pannacottan.
Krossa kakorna grovt. Toppa med kolaströssel och de krossade kakorna.



