Kusmi ekologiskt te

Ekologiskt te

Smakrikedomen i Kusmis blandningar kommer från naturens mångfald vilket är anledningen till att Kusmi uteslutande har valt att använda sig av naturliga smaker och ekologiska teer i recepten.


Hållbarhet 

Svart te, maté, rooibos, matcha, hibiskus, frukter, kryddor – idag är hela sortimentet ekologiskt certifierat.
2020 lanserade Kusmi teburken Tchai of the Tiger, ett ekologiskt kryddigt svart te med plastfri förpackning med te från Södra Indien. Detta är ett initiativ där Kusmi och WWF’s gemensamt jobbar för att skydda tigrarna. En art som riskerar utrotning och som lever i en av de regioner som Kusmi köper sitt te ifrån. För varje såld Tchai of the Tiger-burk går 1 dollar till detta WWF-projekt. Initiativet drogs igång av WWF 2011 med målet att öka tigerpopulationen till minst 6000 st vid 2022, nästa gång som Tigerns år infaller i kinesiska almanackan.
 
 

Ethical Tea Partnership

Kusmi är medlemmar i organisationen Ethical Tea Partnership. Deras syfte är att skapa en mer rättvis, bättre och mer hållbar tebransch för såväl människor som naturen. Läs mer om ETP.
 

 

Kusmi jobbar även med andra miljöprojekt; Exempelvis ansvarstagande matproduktion tillsammans med Maud Fontenoy Foundation. Under de senaste åren har Kusmi även jobbat hårt på att minska deras användning av plast; 2020 påbörjade man ett samarbete med Plastic Odyssey, en organisation som jobbar globalt för att kämpa mot nedskräpning av plast. På hemmaplan har Kusmi satt upp ett mål att vara plastfria och idag har de gjort sig av med plasten som tidigare användes på alla 100 grams-burkarna; utan att för den sakens skull behöva kompromissa på fräschheten och hållbarheten.