Cocktailrecept m.m
The Firecracker Ingredienser
Ingredienser
Färsk ingefära
Gingerella ca 60 ml
Whisky ca 30 ml
Manukahonung
juice från ½ citron
Citronskiva
Rosmarinkvist
Gör så här
Skiva ingefära, tillsätt i en kastrull med en flaska Gingerella och låt det sjuda. Fyll ett whiskyglas till hälften med is och tillsätt ca 60 ml whisky, 30 ml manukahonung och juice från ½ citron. Rör om och toppa med Gingerella och dekorera med en citronskiva och en rosmarinkvist.
The Rhonda (Shandy)
Ingredienser
Vit lager (öl)
Gingerella Apelsinskiva
Gör så här
Häll i krossad is i ett ölglas. Fyll ¾ med vit lager och toppa med Gingerella. Dekorera med en apelsinskiva.
Ginger and Stormy
Ingredienser
6o ml rom
lime
Gingerella
Gör så här
Häll rom över is, pressa lime och fylll på med hälften av en Gingerella. Dekorera och använd ditt finaste sugrör, et voíla en god cocktail som är enkel att blanda.
Gingerella Rockafeller
Recept för en kanna som räcker till hela sällskapet
Ingredienser
Hallon
3 limes
mynta
4 flaskor Gingerella
Vodka
Gör såhär
Häll i hand med is i kannan. Lägg i en hand med hallon. Kläm ur juicen ur två limefrukter. Tillsätt ytterligare en lime som dekor. Häll i en näve mynta. Toppa med fyra flaskor Gingerella.
Om du är på humör, häll på vodka efter egen smak.
Nicciola Mojito
Ingredienser
45 ml Bombay Sapphire
15 ml Frangelico
Limeskivor och myntablad (muddlade) plus mynta som dekor
Gingerella som topping
Gör såhär
Skaka Bombay sapphire, frangelico och muddlad lime och mynta
Häll över ett högt glass över is
Toppa med Gingerella, garnera med mynta och tänk på solsken medan du dricker den.
Gingerella Highball
Ingredienser
Chivas Regal
1 barsked aprikos och ingefärasylt
Citronjos
1/4 nektarin
Gingerella
Gör såhär
Kombinera nektarinen, ciron och sylt. Muddla. Tillsätt Chivas och is och skaka väl. Häll i is i glaset och fyll på med blandningen. TOppa med Gingerella, garnera med nektarin och servera med ett leende.
Tropic Thunder
Ingredienser
40 ml Pineapple Juice
20ml Lemon Juice
Fresh Ginger
15 ml Sugar (solution)
Top with Gingerella
Garnish with a cinnamon quill
Gör så här
Fyll ett glas med is. Häll i ananas- och citronjuice. Tillsätt ingefära och fyll på med sockerlagen. Toppa upp med Gingerella och dekorera med en kanelstång.
Lemony Cocktails
Stiggins Fancy Lemonade
Ingredienser
30 ml rom
30 ml curacao
30 ml limejuice
30 ml ananasjuice
Halv flaska Lemony
Gör så här
Skaka rom, Curacao, ananas- och limejuice. Använd ett highballglas.
Fyll ett highballglas till hälften med is och häll shakerns innehåll i glaset.
Toppa med Lemony.
The Lemony Boudier
Ingredienser
1 del Gabriel Boudier Dijon Saffron Gin
1 del 4 Pillars Gin
1/2 del blodapelsinlikör
Toppa med Lemony lemonade
Häll en skvätt äpplejos
En skvätt limejos
dekorera med mynta
Lemony Bury The Hatchett
Ingredienser
Is
Citronjos
Frystorkat hallonpulver
Frusna eller färska hallon
Lemony
Ätbara blommor (som dekor)
(En shot gin)
Gör så här
Doppa glaskanten på ett martiniglas i citronjos och sedan i frystorkat hallonpulver. Fyll glaset med is. Tillsätt en skiva färsk citron och häll i några frusna hallon. Toppa med Lemony, dekorera med ätbara blommor och häll på en shot med gin, om så önskas.
Karma cocktails
Karma Drama (Affogato)
Ingredienser
1 Skopa glass
1 Shot kaffe
Karma Cola
Whisky (om du önskar)
Så här gör du
Ta ett ”rocks”glas. Fyll på med en skopa vaniljglass och sedan en shot kaffe. Toppa upp med Karma Cola. Om det är skymning så kanske du också vill blanda i en skvätt whisky?
Karmarama
Ingredienser
20 ml limejuice
10 ml Orgeat
En skvätt bitter
Karma Cola
Gör så här
Fyll ett glas med is till hälften. Tillsätt limejuice, orgeat och en skvätt bitter. Toppa med Karma Cola. Dekorera med lime och något glamoröst.
Long Island Ice Tea
Ingredienser
*2 limeklyftor
*2 citronklyftor och
*2 blodapelsinklyftor
*10 ml vodka
*10 ml gin
*10 ml kubansk rom
*15 ml tequila
*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)
Gör såhär
Ta två höga glas och tillätt ingredienserna ova
Muddla dem i botten på glaset och tillsätt sedan
*10 ml vodka
*10 ml gin
*10 ml kubansk rom
*15 ml tequila
*15 ml Solerna (blodapelsin-likör)
tillsätt is
skaka
häll detta över is i ett annat glas och toppa med Karmakola
Karma Libre
Ingredienser
*30 cl mörk rom
*30 cl Triple sec
*1 tesked lime
Gör såhär
Häll rom och triple sec i ett highballglas
*kläm ut ca 1 tesked lime
toppa med karmakola
Tillsätt is och sedan
Dekorera med lime och sätt det obligatoriska paraplyet och njut!
Brown, bitter and stirred
En härlig blandning av kaffe, kryddig rom och kola twistad med vermouth.
Ingredienser
*30 ml kallbryggt kaffe (alt. kaffe som svalnat)
*30 ml Vermouth
*30 ml kryddig rom
*30 ml karmakola
Gör såhär
Häll i kaffet, vermout, rom
Toppa upp med cola
Dekorera med ett apelsinskal
Njut.
Karma Cherry Bomb
Ingredienser
*90 ml karmakola
*45 ml vit rom
*15 ml Orgaet (mandelsyrup)
*30 ml tranbärsjos
Gör såhär
Ta ett högt glas och häll i rom, orgaet och tranbärsjos
Toppa upp med Karma Cola
Tillsätt en stor skopa färska hallon en
skiva lime och ett körsbär att garnera och njut!
Stolen Karma
Ingredienser
Mörk rom
Karma Cola
Gör såhär
Ta ett högt glas
tillsätt is
tillsätt en generös mängd mörk rom
toppa med karmakola
drick och repetera!
Sötsaker med Karma Cola
Karma Cola Spider
Ingredienser
*Karmakola
*Choklad-, kokos- eller vaniljglass av god kvalitet
*Espresso
Gör såhär
Fyll upp ett halvt cocktailglas elr liknande med karmakola.
Tillsätt 2 skopor glass och 1 shot med espresso och toppa
slutligen med mer kola. Servera med en lång sked eller sugrör.
Karma Cola kladdkaka
Torra ingredienser
4,5 dl ”self raising flour” även kallad ”extra fint mjöl” (det kan även ersätta smed en mix av mjöl och bakpulver, se länk.)
4,5 dl skalad mandel
4,5 dl kokosflingor
1 tesked bakpulver
1/2 tesked five spice.
1/2 tesked salt
Våta ingredienser
2,2 dl kärnmjölk (alt mixa filmjölk med mjölk (50%/50%))
2,2 dl sirap
2 stora ägg
2 teskedar vanilj
200 g osaltat smör
300 g mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)
4 teskedar kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)
2 flaskor Karma Cola
Så här gör du
1. krossa mandel tills de är mandelsplitter, tillsätt det tillsammans med kokosnöt i en stor skål. Skikta mjöl, bakpulver, salt och kryddor i skålen och blanda.
2 Vispa ägg, kärnmjölk (filmjölksblandning), sirapen och vanilj tills det är jämnt och lent.
3. Smält smöret, chokladen och kakaopulvret i en kastrull. Ta bort från värmen och häll i 2,25 dl Karma Cola. Blanda försiktigt i chokladblandningen i de torra ingredienserna, och sedan även kärnmjölkblandningen. Blanda försiktigt tills smeten är len.
4. Häll blandningen i en rund kakform. Grädda i ugnen under 180 grader C i cirka 60 minunter. Låt det svalna, ta bort kakan från formen.
Coulis
1 kg färska jordgubbar eller 1 kg frysta jordgubbar som fått tina och häll isåfall av lite vätska.
2 flaskor Gingerella Ginger ale
Hacka jordgubbar och lägg dem i en gryta med tillräckligt av Gingerella för att täcka jordgubbarna. Värm tills det börjar sjuda, ta då bort grytan från spisen och mixa. Sila och låt det svalna.
Chokladganache-sås
150 gram mörk choklad (exempelvis Marou 70 %, Omnom Madagascar 66 %)
100 gram smör
1 tesked kakaopulver (exempelvis Guido Castagna)
och resten av Karma Colan
Smält smör, choklad och kakao i kastrull tills det blir mjukt.
Ta bort det från spisen och rör ihop. Häll försiktigt på det sista av Karma Colan.
Till serveringen
Lägg bitarna av Karma Cola-kaka på en tallrik med Jordgubbssåsen, häll ganachen över kakan, och dekorera med grädde eller creme fraiche.