Krispig bulgursallad
2 portioner
Ingredienser:
- 200 g bulgurvete
- 150 g frysta edamamebönor (skalade)
- 2 Romano-paprikor, skivade i runda skivor, kärnor borttagna
- 150 g rädisor, fint skivade
- 75 g krispiga chipssmulor
- en liten kruka mynta, fint hackad
- en liten kruka persilja, fint hackad
- 2 apelsiner
- 3 msk olivolja
Gör såhär:
- Tillaga bulguren enligt förpackningsanvisningarna, häll sedan av vattnet och lägg över i en stor serveringsskål för att svalna.
- Under tiden, lägg edamamebönorna i en liten skål, häll över kokande vatten, låt stå i 1 minut, sedan häll av vattnet.
- Lägg i edamamebönorna en serveringsskål med paprikor, rädisor, krispiga chipssmulor, mynta och persilja.
- Skala en apelsin, skär försiktigt bort segmenten och lägg i skålen.
- Pressa saften från den andra apelsinen i en burk med lock, med oljan. Krydda ordentligt och skaka för att emulgera.
- Dela upp salladen i två skålar eller matlådor, häll dressingen över de två portionerna.
Servera & njut!