Kladdkaka med tryffeltäcke
Ingredienser:
150 g smör
2.75 dl socker
1 dl kakao av hög kvalitet ex Marou
2 tsk vaniljsocker
2 ägg eko
2 dl vetemjöl eko
1 krm havssalt
Tryffel:
1.5 dl grädde eko
2 msk smör
200 g mörk kvalitets choklad (ex Marou)
Garnering:
Flagad mandel
Gör så här:
1. Smörj ej form (24 cm) med avtagbar botten.
2. Sätt ugnen på 200 grader.
3. Smält smöret och tillsätt sockret. Rör ner ett ägg åt gången.
4. Blanda de torra ingredienserna i en skål och sikta ner dem.
5. Häll i formen och grädda i nedre delen av ugnen i ca 20 minuter.
Låt svalna.
6. Koka upp grädden, tillsätt smör och choklad och rör tills chokladen smält.
Låt svalna och häll på kladdkakan. Förvara i kylen men ta fram den en stund innan servering. Garnera med mandel eller valfria nötter.