Biskvier
Ingredienser:
Botten:
- 200 g mandel
- 2 dl socker
- 2 äggvitor
Fyllning:
- 150 gram smör
- 2 dl florsocker
- 2 tsk vaniljsocker
- 1 krm krossat flingsalt
- 2 äggulor
- 50 g mörk choklad av god kvalitet - Mörk choklad av god kvalitet från Marou
Dekoration:
- Ca 300 gram valfri choklad. Ex Bernardis vita choklad med pistage & salt
- Rapsolja
Gör så här:
Botten:
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper.
- Mixa mandeln i en matberedare till det är små bitar kvar. Tillsätt socker och mixa så fint du orkar vänta. Mixa i äggvitorna till det blir en bra massa.
- Ta två teskedar och klicka ut 20 bottnar. Tryck till dem lite så det blir ca 4-5 cm i diameter.
- Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter.
- Låt svalna lite och lossa från pappret. Ställ dem åt sidan medan ni gör fyllningen.
Fyllning: - Vispa smör, salt och socker fluffigt. Vispa i äggen och vispa snabbt i chokladen.
- Fördela krämen genom att göra små torn på bottnarna och förvara dem svalt.
Dekoration: - Smält och temperera chokladen. Häll i en tesked rapsolja i chokladen för att få den lite mjukare. Eller så den lättare går att äta. Dekorera gärna några med mörk och några med vit eller kanske mjölk och mörk.
- Doppa kakorna i den smälta chokladen. Ställ på bakplåtspappret och låt stelna.
Går att frysa. Enjoy. PS om ni ej tempererar så missfärgas mjölk och mörk choklad.