Biskvier

biskvier

 

Ingredienser:

 

Botten:

  • 200 g mandel
  • 2 dl socker
  • 2 äggvitor

 

Fyllning:

Dekoration:

Gör så här:

Botten:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Ta fram en plåt och klä med bakplåtspapper.
  3. Mixa mandeln i en matberedare till det är små bitar kvar. Tillsätt socker och mixa så fint du orkar vänta. Mixa i äggvitorna till det blir en bra massa.
  4. Ta två teskedar och klicka ut 20 bottnar. Tryck till dem lite så det blir ca 4-5 cm i diameter.
  5. Grädda mitt i ugnen i ca 10-13 minuter.
  6. Låt svalna lite och lossa från pappret. Ställ dem åt sidan medan ni gör fyllningen.


    Fyllning:
  7. Vispa smör, salt och socker fluffigt. Vispa i äggen och vispa snabbt i chokladen.
  8. Fördela krämen genom att göra små torn på bottnarna och förvara dem svalt.

    Dekoration:
  9. Smält och temperera chokladen. Häll i en tesked rapsolja i chokladen för att få den lite mjukare. Eller så den lättare går att äta. Dekorera gärna några med mörk och några med vit eller kanske mjölk och mörk.
  10. Doppa kakorna i den smälta chokladen. Ställ på bakplåtspappret och låt stelna.

 

Går att frysa. Enjoy. PS om ni ej tempererar så missfärgas mjölk och mörk choklad.

 

Tillbaka till 7 klassiker i lyxskrud

Tillbaka till 7 klassiker i lyxskrud

Tillbaka till 7 klassiker i lyxskrud

Tillbaka till 7 klassiker i lyxskrud