Prisbelönt mörk kaffechoklad gjord på utsökt Trintariokakao, rörsocker och Arabicakaffe med 64% kakaohalt som bjuder på fruktig kaffesmak som matchas med syrlig choklad och noter av plommon.
Single Origin Plus innebär att kakaon som används i tillverkningen kommer från samma plats som den smaksättande ingrediensen gör, vilket ger chokladen en tydlig karaktär och där dessa två ingredienser har en stor sannolikhet matchas bra då de har odlats i samma jordmån; I detta Marous fall så kommer all kakao från Vietnam och denna choklad bjuder på kakao och kaffe från provinsen Lam Dong.
Marou betalar ett pris över marknadens standard för kakaon, och det gör de både för att kakaobönderna ska få rättvist betalt men också för att de då hjälper kakaobönderna att investera mer pengar i sina kakaofarmer. På det sättet kan de hela tiden höja standard och kvalitet, vilket ger en choklad som bara blir godare och godare.
Njut av en handgjord choklad, handinpackad i handpressat papper. Det blir inte mer handgjort än såhär.
Producent Marou - Ursprung Vietnam - Läs mer.
Vad sägs om en chokladprovning med våra dryckestips?
80g