Såhär blandar du din drickchoklad
Varm choklad
Marous drickchokladbitar – 85 % kakao
Ingredienser för en kopp drickchoklad (200 ml)
200 ml mjölk 30-45 g (2-3 bitar) Marouchoklad
C1 16 g socker
Gör såhär
1 Värm mjölken i en kastrull och ta bort den från plattan innan det börjar koka.
2 Lägg chokladen i den varma mjölken
3 Rör om med en visp tills chokladen har smält
4 (Vid låg värme) vispa hela tiden och låt chokladmjölken sjuda lätt (ca 2 min).
5 Servera i en kopp, tillsätt socker och njut
Marous kakaopulver – 100 % kakao
Använd: ca 1 msk för 20 cl varm vätska: mjölk eller havremjölk ger lite fylligare smak men vatten går givetvis också bra. Ge lite sötma med honung eller rörsocker och krydda med exempelvis kardemumma, kanel eller ingefära om du önskar. Kanske till och med lite grädde på toppen?
Vi kan också rekommendera att ta en sked med Marous kakaocréme med cashew i drickchokladen och en tesked kakaonibs på toppen för en ännu fylligare chokladupplevelse.
Burken med 250 gram kakaopulver räcker till ca 17-18 koppar varm choklad, enligt måtten ovan.