Air-fryad tempurainspirerade gröna bönor
Ingredienser:
- 225 g gröna bönor, toppade och stjälkade
- 2 msk vetemjöl
- 2 dl pankoströbröd
- 2 stora ägg
- Olivolja spray
- 1 salladslök, mycket tunnskivad
- 2 msk vatten
- 1 msk sojasås
- 1 msk mirin
- 1 1/2 tsk färsk citronsaft
Gör såhär:
- I en stor skål, blanda bönorna med mjölet tills de är täckta.
- I en annan skål, bryt pankobrödet med händerna i mindre bitar för att hjälpa till att fästa på bönorna.
- I en tredje skål, vispa äggen till blandningen. Skaka av överflödigt mjöl från bönorna. Doppa dem i äggen, sedan i pankobrödet, och pressa lätt för att få det att fästa. Arbeta i omgångar
- Spraya en luftfritterkorg med matlagningspray.
- Lägg bönorna i ett enda lager i korgen, med cirka 0,5 cm mellanrum; spraya bönorna med matlagningspray.
- Tillaga i en air fryer (eller varmluftsugn) vid 180°C, vänd halvvägs igenom, tills skorpan är gyllenbrun och bönorna är mjuka, 7 till 9 minuter.
- I en mediumskål, vispa salladslök, vatten, sojasås, mirin och citronsaft.
Servera bönorna med såsen bredvid och ät tillsammans med wagyu chips.