grona_bonor

Air-fryad tempurainspirerade gröna bönor

 

Ingredienser:

225 g gröna bönor, toppade och stjälkade
2 msk vetemjöl
2 dl pankoströbröd
2 stora ägg
Olivolja spray
1 salladslök, mycket tunnskivad
2 msk vatten
1 msk sojasås
1 msk mirin
1 1/2 tsk färsk citronsaft

 

Gör såhär:

1. I en stor skål, blanda bönorna med mjölet tills de är täckta.

2. I en annan skål, bryt pankobrödet med händerna i mindre bitar för att hjälpa till att fästa på bönorna.

3. I en tredje skål, vispa äggen till blandningen. Skaka av överflödigt mjöl från bönorna. Doppa dem i äggen, sedan i pankobrödet, och pressa lätt för att få det att fästa. Arbeta i omgångar

4. Spraya en luftfritterkorg med matlagningspray.

5. Lägg bönorna i ett enda lager i korgen, med cirka 0,5 cm mellanrum; spraya bönorna med matlagningspray.

6. Tillaga i en air fryer (eller varmluftsugn) vid 180°C, vänd halvvägs igenom, tills skorpan är gyllenbrun och bönorna är mjuka, 7 till 9 minuter.

7. I en mediumskål, vispa salladslök, vatten, sojasås, mirin och citronsaft.

Servera bönorna med såsen bredvid och ät tillsammans med wagyu chips.