Rostade blomkålsbiffar
Ingredienser:
- 1 blomkål
- ½ tsk rökt paprika
- 2 msk olivolja
- 1 rostad röd paprika
- 4 svarta oliver, urkärnade
- en handfull persilja
- tsk kapris
- ½ msk rödvinsvinäger
- 2 msk chipssmulor - Från Savoursmiths
Gör så här:
- Värm ugnen till 220°C och klä en bakplåt med bakplåtspapper.
- Skär blomkålen i två 2,5 cm tjocka skivor - använd den mellersta delen eftersom den är större, och spara resten till en annan gång.
- Gnugga paprikan och ½ msk olja över biffarna och krydda.
- Lägg på plåten och rosta i 15-20 minuter tills de är genomstekta. Under tiden, gör salsan.
- Hacka paprikan, oliverna, persiljan och kaprisen, och lägg i en skål och blanda med resten av oljan och vinägern. Krydda efter smak.
När biffarna är klara, skeda över salsan och toppa med krispiga chipssmulor vid servering.