Ricottadipp med krossade tomater och Savoursmiths chips
Ingredienser:
- 2 x 250 g ricotta
- 200 g lätt cream cheese
- en liten kruka mynta, hackad, plus några blad att servera
- en liten kruka gräslök, klippt
- 450 g mogna körsbärstomater (vi använde en blandning av röda och gula)
- 1 msk vitvinsvinäger
- 1 tsk strösocker
- 1 msk extra jungfruolivolja, plus lite extra att ringla över
- Savoursmiths chips till servering
Gör så här:
- I en stor skål, mosa ricotta, cream cheese, mynta, gräslök och lite salt. När blandningen är jämn, bred ut den över en stor tallrik eller en bred, grund skål, skapa en fördjupning i mitten för att hålla tomaterna. Kyl tills servering.
- I en annan skål, krossa och riv tomaterna med händerna tills de är i små bitar och riktigt saftiga. Sila genom en sil och kasta saften (eller frys in för att använda i ett annat recept).
- Tillsätt vinäger, socker, olivolja och en nypa salt. Blanda ihop och ställ åt sidan.
- Lägg de mosade tomaterna ovanpå ricottablandningen. Ringla över extra olja och strö över resterande mynta.
Placera mitt på bordet och låt alla doppa med chipsen.