ricotta_dipp

Ricottadipp med krossade tomater och Savoursmiths chips

 

Ingredienser:

2 x 250 g ricotta
200 g lätt cream cheese
en liten kruka mynta, hackad, plus några blad att servera
en liten kruka gräslök, klippt
450 g mogna körsbärstomater (vi använde en blandning av röda och gula)
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk strösocker
1 msk extra jungfruolivolja, plus lite extra att ringla över
Savoursmiths chips till servering

 

Gör såhär:

1. I en stor skål, mosa ricotta, cream cheese, mynta, gräslök och lite salt. När blandningen är jämn, bred ut den över en stor tallrik eller en bred, grund skål, skapa en fördjupning i mitten för att hålla tomaterna. Kyl tills servering.

2. I en annan skål, krossa och riv tomaterna med händerna tills de är i små bitar och riktigt saftiga. Sila genom en sil och kasta saften (eller frys in för att använda i ett annat recept).

3. Tillsätt vinäger, socker, olivolja och en nypa salt. Blanda ihop och ställ åt sidan.

4. Lägg de mosade tomaterna ovanpå ricottablandningen. Ringla över extra olja och strö över resterande mynta.

Placera mitt på bordet och låt alla doppa med chipsen.